Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üzenet a németeknek.

KülföldMost kaptam E-Mail-ben...
.........................................
Ennek aztán van kurázsija! Figyeljétek csak, mit engedett meg ez a cseh, Merkel kancellár felé
Autor: Petr Hlaváè | Publikálva: 12.2.2016 | Rubrika: Politika

Üzenet a németeknek, hogy ne feledjék, mekkora óvatossággal „engedték” be Visegrád országait az EU-ba, ellentétben azzal, hogy hogyan lehet ma az EU-ba belépni, amikor elég csupán „felülni a migrációs hullámra”.

Emlékeznek a lengyel szerelõre?


Merkel Német Kancellár Tisztelt Kormánya!

Szeretném önt megszólítani Csehország, Szlovákia, Magyarország és Lengyelország polgárainak nevében. Fel akarom idézni azokat az idõket, amikor a Visegrádi 4-ek ezen országait kellett volna felvenni az EU-ba. Emlékszik ezekre az idõkre? Emlékszik ezen idõk fenoménjára; a tréfás rövidítéssel „lengyel szerelõ”-ként ismert fenoménra?
Akkor az EU országok és polgáraik amiatt aggódtak, hogy a V4-eknek az EU-hoz való csatlakozása után, nem történik-e meg az Önök munkaerõpiacának tömeges elárasztása a mi polgáraink által. A poszttotalitáris, posztkommunista országok részére az Önök munkabérének nagysága valóban lényeges bevételt jelentett ezen országok polgárainak szemében. Négy országunk alázattal respektálta az Önök aggályait, elfogadtuk a tényt, hogy félnek attól, hogy a „lengyel szerelõk” elfoglalják az önök munkahelyeit. Türelmesen megértettük, hogy amikor ezeket az aggályokat a német polgárok kinyilvánítják, ezt azon érzéseknek köszönhetõen teszik, amikhez mindenkinek joga van, ha valami újdonság jelentkezik. Nem állhatom meg, hogy ne említsem meg azt, hogy akkortájt a polgáraikat, az érthetõ aggályaik miatt nem büntették és nem gúnyolták xenofób szitkokkal. Az aggályok kifejtése és a körülöttük zajló vita akkoriban Németországban legális volt.

Nem is tudják, mennyire lealacsonyítottak minket

Belátva azt, hogy egyes polgáraik minket veszélyként foghatnak fel, elfogadtuk az Önök által felállított rendeleteket. A munkaerõ szabad mozgására ideiglenesen 7 évet szabtak meg, megértettük önöket és minden további nélkül elfogadtuk. Országaink határainak megnyitását a shengeni térség elõtt átmeneti 4 évre ugyancsak nem kommentáltuk, hanem alkalmazkodtunk. Az EU-ba olyannyira óvatosan léptünk be, ahogyan ezt megkívánták, éspedig azon okból kifolyólag, hogy elhessegessük félelmeiket, miszerint mi rögvest ugyanazon feltételek mellett megyünk dolgozni, amilyenek mellett az önök szerelõi dolgoznak! Nem akartunk többet. Csak munkát, de önök ettõl is féltek. El tudja képzelni a lealacsonyításnak ilyen érzését? El tudja képzelni, vajon hogyan érezheti magát a V4-ek polgára, amikor ma látja, hogy emberek ki tudja honnan, identifikálatlanul, beazonosítatlanul, önhöz, a Mama Merkelhez, végtelen sorokban jöhetnek anélkül, hogy respektálnák a shengeni határok átlépésének és a térségben való mozgásnak a szabályait… ráadásul teljes mértékû ellentétben a rendes menekültügyi eljárás törvényeivel?
Tudja, mennyire lealacsonyítva érezzük magunkat, amikor nekik azonnal sokkal magasabb juttatásokat adnak, mint ami a „dolgozó lengyel szerelõ” fizetése lenne?

A német kormány arcul köpött bennünket

Minden további nélkül engedte, hogy polgáraik minket kritizáljanak, és mi tudtuk, hogy – tisztelve a szólásszabadságot, amit értékeltünk, mivelhogy nekünk újdonság volt – kötelességünk magunkról ezt hallanunk. Ámde ma, a névtelen idegen hordákat az Önök polgárai nem kritizálhatják. Nem szabad neki egyet nem érteni a bõséges adományokkal, amit az õ adójából köteles adni nekik. És az ilyen lealacsonyítás után, amit velünk szemben elkövet azzal, hogy velünk másképpen, sokkal de SOKKAL szigorúbban tárgyalt, az Európai Parlamentben megengedi magának, hogy beleegyezésünk nélkül kvótákat szavaztat meg, hogy kötelesek legyünk ezeket az embereket négyünk országába szintén meghívni és ugyanolyan bõségesen eltartani, mint Ön? Nem tudom ezt másképp összefoglalni, mint hogy a német kormány és az Európai Parlament az arcunkba köpött!
Befejezésül németországi barátainkat ez úton szeretném szívélyesen üdvözölni és megkérni õket, hogy éljék bele magukat a V4-ek polgárainak gondolataiba és minden demokratikus eszközzel vessenek véget Angela Merkel kormányának, aki minket így meggyaláz.

Köszönöm.
Petr Hlaváè, Czech Republic
Cseh szövegbõl fordította: Sz.A.

Hozzászólások

120 #1 Vakeger
- 2016-04-01 20:48
Tökéletes! Ki ez a kimerült ördög?
267 #2 Perle
- 2016-04-01 22:53
Milyen igaz. Nem csak óvatosságal engedtek be, hanem magas követelményeket támasztottak a kelte-urópai országokkal szemben. Közben csak új piacokat teremtettek maguknak.
Érdekes módon már alig várja az unió azt, hogy a szervkereskedõ, és a 40 %- feletti munkanélküliséggel küzdõ koszovõiakat a keblükre öleljék. Igaz, tõlük is van mit elvenni, mire rátenyerelni.
267 #3 Perle
- 2016-04-01 23:01
131 #4 lalapapa
- 2016-04-02 14:01
nemet nem birka hanem kecske kevereke lett
ugy mint a tobbi,
a magyar birka meg gyapjasabb
tobbszor lehet nyirni,
sot ott jobb zoldebb a fu es
igyen csak van mit jobban enni
es a teheneket is jobban tudjak
meg keppel is fejni,

az iskolaban meg lofaszt sem tanulnak,
ott sem meg sehol sem,
buzzulas es a leszek bikazas a fo cel
bomlasztas az folyik
meg ott is hol regen kemenyebben
masiroztak,

de meddig
van ott is ki akar meg tudni es
tanulni,
kik a vilag rakfenejei
s_hihi
4 #5 Posta Imre
- 2016-04-02 21:09
A német titkosszolgálat az izraeli miniszterelnök után is kémkedett

A német Szövetségi Hírszerzõ Szolgálat (BND) az izraeli miniszterelnök és több nyugati szövetséges ország után is kémkedett. Errõl a Der Spiegel címû német hetilapra hivatkozva az MTI írt. http://vs.hu/koze...paign=main
267 #6 Perle
- 2016-04-03 20:34
Német újság kiszivárogtatása .
https://www.rt.co...on-report/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
4,440,338 egyedi látogató