Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Feladta a fekete ruhás nõvér

BelföldPedig még csak most kezdte és nem is tudja mit is! Most "feladni", így acél elõtt? Mi tovább fújjuk a ...pofánkot, igaz Imi? Azért örülök neki, hogy sem a barna-, sem a fekete, de még a kockásingesek is eljutnak erre a kö-vetkeztetésre. A király mezítelen. „Elöl menni már nem tudok... Feladom” – írta szombat reggeli blogposztjában Sándor Mária, a fekete ruhás nõvér.

„Egy év telt el, mióta »meghirdettem« a Fekete ruhás hétvégéket. Nem vagyok politikus. Nem vagyok egészségügyi vezetõ. Ember vagyok. Nõ vagyok. Anya vagyok. Ápolónõ vagyok. Csak egy ápolónõ, aki megpróbálta a lehetetlent” – írta szombat reggeli blogbejegyzésében Sándor Mária. (A teljes bejegyzést itt olvashatja el.)

Hozzátette, nem tartozik azok közé, akik nem tudnak visszalépni és nem tudják elismerni – megbuktak. „Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom” – fogalmazott.

Mint írta: „Én szégyellem, hogy elfáradtam. Elnézést kérek, de csak egy ápolónõ vagyok. (...) Megtaláltok, ha segíthetek, de elöl menni már nem tudok. Túl sokat vesztettem.” Ugyanakkor megígérte, hogy ott lesz mindenhol, „ahol az igazságért állnak ki a jó emberek”, ahol „Magyarország a szabadságharcát vívja a rajta uralkodó gonosz felett”.

„Köszönöm szépen a Társaimnak a kitartást (pihenhettek), köszönöm szépen a hiteles médiának a tudósításokat és köszönöm szépen Magyarország, hogy értettétek, miért indultam. Mindent köszönök, de célom nem értem el. Bocsánatot kérek! Szeretlek Kolléganõk és Kollégák, de a korrupciót legyõzni nem tudom” – búcsúzott a poszt végén.
Szólt, hogy nagy a baj

A harcos kiállásáról híres ápolót tavaly ismerhette meg a szélesebb közvélemény, miután a Péterfy Sándor utcai kórház koraszülöttosztályának dolgozójaként az RTL Klub Házon kívül címû mûsorában beszélt a kórházakban tapasztalható nehéz helyzetrõl, eszközhiányról, folyamatosan csúsztatott túlórapénzekrõl, valamint arról, hogy a nõvérek gyakorlatilag másodállásból mennek fáradtan dolgozni reggel hatra, és alig állnak a lábukon a mûszak végén. Legutóbb a Tanítanék mozgalom március 15-i demonstrációján lépett színpadra.

Sándor Mária a Magyar Nemzetnek adott tavalyi interjújában is elmondta, mekkora bajt idézhet elõ, hogy a nõvérek érzik a leginkább kizsigerelve magukat. Portrénkat itt olvashatja el.
Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2016-04-02 21:24
Szégyelni??Elnézést,bocsánatot kérni??,Miért?Kitöl??--inkább nem irom le gondolataimat...
236 #2 Vazul
- 2016-04-02 23:29
Monzuking, nem kizárt, hogy ez valami tudatos taktikai fogás része részükrõl. Azt írja eztután is ott lesz mindenhol, de kb. gyökketten álltak ki mellette az egészségügyben, szóval gondolom amennyiben taktikai fogás, talán megszólal az egészségügyben és máshol dolgozó kanappéforradalmárok lelkiismetete is a hõs ápolónõ - akibe reményüket vetették és szerénysége, állhatossága miatt megszetettek - küzdelmének végével. Vagy nem, és lófax se történik, ami nagyon is ismerõs.

Mindenesetre ez a közöny, megnyomorított lelki és tudati állapot sokkal széleskörûbb, mint ahogyan gondoltuk. Nem csak a cionizmussal szemben, hanem gyakorlatilag az embereket érintõ napi dolgokkal szemben is ugyan az az érdektelen, meghunyászkodó reakció (igaz mindkettõ egy tõrõl fakad). Ha összehasonlítjuk Imre esetével, munkásságával, nagyon sok a hasonlóság. Senki se tesz semmit.
27 #3 etele
- 2016-04-04 07:14
"Üzentek Sándor Máriának a hálapénz nélküli orvosok"
http://hvg.hu/itt...vosok?s=hk

"Az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport köszöni Sándor Máriának a munkásságát és üzenik, hogy õk nem adják fel. Sándor Mária szeretné, ha április 15-én az egészségügy összefogna és megint mindenki fekete ruhát húzna."
s_grat
236 #4 Vazul
- 2016-04-04 13:50
Mégsem adja fel Sándor Mária

Folytatja személyes szerepvállalását a fekete ruhás nõvér, ha az egészségügyi dolgozók a tanárok mellé állnak. A Népszabadságnak adott interjúban pontosította tegnap blogbejegyzését, ahol arról írt, hogy nem tudja a magyar politika messiásaként tovább folytatni a küzdelmét.

Eszerint, ha április 15-én az egészségügyi dolgozók tömegesen fekete ruhát vesznek fel, tiltakozva az egészségügyben tapasztalható áldatlan állapotok miatt, és szolidaritást vállalnak a tanárok aznap következõ sztrájkjával, illetve polgári engedetlenségével, akkor folytatja személyes szerepvállalását. (Népszabadság)
http://www.klubra...cid=198024
236 #5 Vazul
- 2016-04-04 19:17
Már az ûrpulisokkal is összeveszett a kormány, gondolom az volt a baj, hogy nem a gászerelõ szerelte össze csillagcsavarhúzóval.

A magyar ûrpuli miatt áll a bál
http://tablet.hvg...odanal#rss

Nem értik a készítõk, hogy mi baj az ûrpulival
http://hirek24.hu...asszonynak

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
3,405,336 egyedi látogató