Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Londoni ortodox zsidó iskolákat vádolnak szexuális erõszakkal

KülföldMi a fax van már a "kiválasztott" paraziták körül? Ja, csak a szopásos. Az Independent cikke nyomán egyre nagyobb botrány érlelõdik illegálisan mûködõ, ultraortodox zsidó iskolák körül London egyik negyedében. Az iskolákban gyerekek eshettek szexuális bántalmazás áldozatául, és elképzelhetõ, hogy nagy vonalakban errõl még a brit Oktatási Minisztérium is tudott.

Az Independent cikke szerint London egyik önkormányzati tanácsának oktatási intézményeket felügyelõ szerve eltüntette azokat a bizonyítékokat, amelyek a fõvárosban illegálisan mûködõ, vallásos zsidó iskolákról szólnak. Sõt, a lap azt is állítja, hogy az Oktatási Minisztérium tudott arról, hogy 2010 óta megpróbálják vigyázó szemek elõl eltakarni ezeknek a nem regisztrált intézményeknek a mûködését, a tárca mégsem tett semmilyen lépéseket az ügyben.

Pedig a dolog elég komolynak tûnik. A lap ugyanis kiderítette, hogy több mint ezer gyerek hiányzik a kerületi iskolák nyilvántartásából, és ezek a diákok vélhetõen az illegálisan mûködõ vallásos zsidó intézményekbe járnak. Az ultraortodox iskolákba 13 éves koruk után kerülnek a fiúk, ahol állítólag a vallási szövegeken kívül semmi mást nem tanulnak. A lap szerint a legtöbben úgy kerülnek ki innen, hogy alig vagy egyáltalán nem tudnak angolul beszélni, mivel csak jiddisül lehet az iskolákban kommunikálni, és szinte semmilyen olyan készséget nem sajátítanak el, amellyel aztán a munka világában érvényesülni lehetne. Ennél is súlyosabb azonban az a vád, amellyel a korábbi diákok és a lap egyéb szivárogtatói illetik a több mint 40 éve mûködõ intézményeket: a falakon belül a diákok szexuális erõszaknak, egyéb fizikai bántalmazásoknak vannak kitéve. A fiúkat a 18. életévük betöltése után házasságra kötelezik.

Az Independent szerint London Hackney kerületének tanalapítványa hat éve figyeli ezeket az iskolákat. Bár a civil szervezetnek hivatalosan az a feladata, hogy a kerület városi tanácsában egyfajta oktatási hatóságként mûködjön, úgy látszik, a illegális iskolákról szóló bizonyítékokat igyekeztek konzekvens módon eltüntetni. Errõl a nem éppen legális eljárásról pedig vélhetõen az Oktatási Minisztérium is tud, mind ez idáig mégsem kérték számon a tanalapot – így értesült a lap. Holott még a kormány felmérése szerint is hiányzik több mint ezeregyszáz gyerek a kerületi iskolai rendszerbõl.

Azok a szülõk ugyanis, akik Hackney-ben ultraortodox zsidó neveltetést akarnak a fiuknak, több esetben a gyereket 13 éves kora körül kiveszik a normális általános iskolából. A lap sejtése szerint a legtöbben a nyári szünet alatt íratják ki a fiúkat az intézményekbõl, mert így kevésbé feltûnõ a váltás, mint tanév közben. Mivel a lányok továbbra is a helyi iskolákban folytatják tanulmányaikat, valószínûtlen, hogy a szülõk azért íratnák ki a fiúkat, mert esetleg a család elköltözik.

Az Independent forrása szerint bár egy nyílt titokról van szó, elképzelhetõ, hogy a városi tanács vagy az oktatási tárca azért nem tett eddig semmit a nem regisztrált iskolák ellen, mert tartanak attól, hogy azonnal antiszemitizmussal vádolnák meg õket.
Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2016-04-03 21:29
És az anti-micsoda, ha nem tud tisztességesen beszélni, beilleszkedni, ismerkedni, kapcsolatot teremteni (párkapcsolatra kényszerítik, ha jól értem, miután akár erõszak áldozatai is lehettek, azaz sohasem lesz normális családi életük.) És az anti-micsoda, ha ezt a környezetnek el kell viselni vagy éppen támogatni kell? Mire való ez, hogy minden józanul gondolkozó és érzõ embert elõbb maguk ellen fordítanak, s aztán baj van, ha ellenük fordulnak. Mégis, mi mást tehetnének. A fanatizmussal szemben csak fanatizmust fog a társadalom szembe állítani, az elkülönüléssel szemben meg elkülönítést, csak a saját szája íze szerint...s akkor megy a cirkusz...meddig kell ez még így menjen és hány gyerek kell ennek még áldozatul essen? tiszta bolond világban élünk...s_huh
118 #2 keepfargo
- 2016-04-03 21:39
mit legyünk meglepve egy ilyen vallás követöinek viselt dolgain...??? a zsidók vallása az egyik legbetegebb, ha nem a legeslegbetegebb hitvilág amit embernek mondott egyedek követnek...ha valakinek kételyei volnának olvasson egy kis tóra-szemelvényt, vagy Luzsénszky Alfonz máig érvényes Talmud-fordításaiból ezt-azt...a zsidók jahvéja a napi "korrekt"´életvitelhez 600-nál több szabályra kötelezi az idiótákat, akik bölcseik hagyományát szándékoznak követni...

na és csak egy ártatlan kérdés: hogyan fér bele a mindenség, erkölccsel vagy anélkül, egyetlen könyvbe, legyen akár az többezer oldal terjedelmü? márpedig ezek a zsidónak nevezett elmebetegek azt állítják, hogy az ö szent könyvükben minden benne van, és csak aszerint kell élni...
ezt szívjuk mi itt most már vagy 6-7 milliárdan, hogy ebböl a sötétségböl a zsizsikek által szeretnénk kitalálni, holott ök vittek bele minket, és kitalálni csak akkor tudunk, ha öket enyhén szólva kiiktatjuk a játékból, abból, amit ma jobb híján emberi életnek nevezünk itt a földön...
131 #3 lalapapa
- 2016-04-04 01:40
Semmiseg az egesz
nem ertem mit kell ezen ragodni,
manapsag a technika a sikos sikajosittoknal nel
is fejlodott,
es van boven meg oldas arra,
hogy a kezsegek ugy becsusszanak oda ahova
nem is kell nem is kivant hogy eszre sem venni,
csak azt hogy valami nem a helyere kerult,

de gondolom
az elvezetek teren is volt technikai fejlodes
es nem csak a banatok teren lehetett
emelkedes vagy sullyedes

igy nem erdekelt ez senkit,
csak azokat kik erdekeltek benne,
vagy eppen
elvezetben olyan mellyen utazok hogy
meg allitjak az eszet eszt
mit le kell es meg lehet gyonni,
is,
s_furdes

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
4,460,629 egyedi látogató