Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szégyelli a TEK a tanulmányt, amely nem láttat terrorveszélyt

BelföldDehogy is, csak nem volt szabad idõ elõtt ratyikalizálni az jewrópai liberálbuzikat, így akkor még az volt a szabadkõmûves szappanopera, most meg már a határzár és a tejes hibrid szója. Az Index még le tudta tölteni azt a TEK-es tanulmányt, amely arról szól, hogy az illegális migrációban a korábbi állításokkal ellentétben nincs komoly terrorkockázat, a dolgozatot azonban valamilyen oknál fogva a Terrorelhárítási Központ leszedte a honlapjáról.

A Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsának elnöke, Böröcz Miklós rendõr alezredes egy tavaly év végén megjelent tanulmányában kifejtette, hogy nem éri meg a terroristáknak embercsempészek segítségét igénybe venniük, és egyáltalán nem életszerû, hogy a terroristák az illegális migránsok közé épülve juttatnák be embereiket Európába. Az illegális migrációban nincs komoly terrorkockázat – állította a TEK által kiadott, (T)Error & Elhárítás nevû folyóiratban megjelent dolgozatában.

Az állítás két szempontból is érdekes. Egyrészt Nógrádi György, aki szintén benne van a folyóirat szerkesztõségében, biztonságpolitikai szakértõként pontosan ennek az ellenkezõjérõl szokott nyilatkozni a médiában, rendszeresen hangot ad azon véleményének, hogy az illegális migránsok között terroristák is lehetnek. Másrészt maga Böröcz is elismeri a dolgozat elején, hogy korábban neki is ez volt az álláspontja, de miután elbeszélgetett egy német hírszerzõvel, kutatásokba fogott, és arra a következtetésre jutott, hogy az illegális határátlépõk nem jelentenek terrorkockázatot.

Az Index alaposan végigelemzi az alezredes állításait, hogy miért is nem éri meg illegális bevándorlóként bejuttatni Európába a terroristákat. Böröcz azt állítja, hogy a tiltott határátlépéssel egy terrorista idõ elõtt lebukhatna, másrészt ez nagyon költséges vállalkozás is lenne, így egyszerûbb, ha a terrorszervezetek egy legális migránst, vagy egy olyan embert szerveznek be, aki már eleve a célország állampolgára.

A tanulmány a TEK-es folyóirat 2014/II-es számában jelent meg, de jó ideje fent lehetett már az interneten. Az Index hétfõ délután talált rá, akkor még le is tudták tölteni, de este már nem lelték meg a szervezet honlapján. A Terrorelhárítási Központ egyelõre nem válaszolt a lapnak, hogy miért távolították el hirtelen a dolgozatot.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
3,399,636 egyedi látogató