Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Volt moszadosokat állítottak a román korrupcióellenes ügyészre

Külföld"Volt" mossadosok? Az meg mi a xent xarkaláb? Olyan állat nincs. Ügyes próbálkozás most úgy tenni, mintha a "román" nem kibaxott zsidó lenne minden kulcspozícióban. Topol nem válogat.
Az izraeli titkosszolgálat két volt munkatársa akarta kompromittálni Laura Codruta Kövesi román korrupcióellenes fõügyészt. Az ügynökök neve is nyilvánosságra került.

Romániában letartóztattak két volt Moszad-alkalmazottat, akik egy magánnyomozó iroda alkalmazásában kutakodtak a román korrupcióellenes fõügyész ellen. Az akció célpontja, Laura Codruta Kövesi

sikertelen megfélemlítési kísérletnek minõsítette az esetet.

Kövesi szerdán nyilatkozott errõl, miután a Rise Project oknyomozó portál megírta, hogy a román bíróság letartóztatta az izraeli Black Cube magánnyomozó iroda alkalmazottait. A portál szerint a nyomozóirodának Meir Dagan volt a tiszteletbeli elnöke a március közepén bekövetkezett haláláig. Dagan 2002 és 2011 között az izraeli titkosszolgálat igazgatója volt.

A szervezett bûnözés ügyeiben eljáró ügyészség szerint Ron Weiner és David Geclowicz letartóztatott volt titkos ügynököknek az volt a megbízatásuk, hogy zaklassák és háborgassák a fõügyészt és a hozzá közel álló személyeket. Fenyegetõ telefonhívások és informatikai adathalászás nyomán fel akarták törni Kövesihez közel álló személyek internetes postaládáját,

így akartak kompromittáló adatokat gyûjteni a fõügyészrõl.

Daniel Horodniceanu fõügyész nem közölt részleteket, mert az ügyben titkos vizsgálat folyik. Annyit elárult, hogy a vádhatóság nem tudja, kik voltak a kémkedési akció megrendelõi.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
4,458,115 egyedi látogató