Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Azonnali választásokat követelnek az izlandiak az off-shore-ozás miatt

KülföldIdióták! Nem tûnik nekik se fel, hogy csak a xart kenegetik? A teljes "elitet" el kell dózerolni a meszesgödörbe. De az a baj, hogy a közember is olyan mocskos buzi, korrupt és agyatlan, mint akik ellen tüntetnek. Az ország arányaihoz képest ismét óriási tömeg gyûlt össze a reykjaviki parlament elõtt szombaton. Az emberek már az õszre elõre hozott választásoknál is többet akarnak.

Az izlandiak ismét nagy számban gyûltek össze szombaton a parlament reykjaviki épülete elõtt, hogy "azonnali választásokat" követeljenek és a nemzetközi offshore-botrányban két minisztere révén is érintett új kormány távozását szorgalmazzák. A rendõrség szerint délután mintegy 5-6 ezer tüntetõ gyûlt össze a parlamentet övezõ Austurvöllur téren, ahol néhány napja, hétfõn este legalább 8 ezren tiltakoztak, példátlan módon a 320 ezer lakosú ország történetében.

Fotó: AFP / Kenzo Tribouillard

Az utca nyomása váltotta ki Sigmundur David Gunnlaugsson miniszterelnök "ideiglenes félreállását", miután kiderült, hogy a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodából kiszivárgott és egy nemzetközi tényfeltáró újságíró konzorcium (ICIJ) által közzétett iratok szerint Gunnlaugsson egy, a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégben tartotta vagyonát, anélkül, hogy arról számot adott volna 2009 áprilisi képviselõvé választásakor. Posztját Sigurdur Ingi Jóhannsson mezõgazdasági miniszter vette át csütörtökön, õ azonban igen népszerûtlen, ráadásul megerõsítette posztján Bjarni Benediktsson eddigi pénzügyminisztert és Olöf Nordal belügyminisztert, holott mindkettõjük neve szerepel a "panamai dokumentumokban".

A Gunnlaugsson vezette, jobbközép Haladó Pártból és a Függetlenségi Pártból álló kormánykoalíció döntése értelmében Jóhannsson az elõre hozott választásokig maradna hivatalban, s a választásokat a voksolás menetrendszerû idõpontjánál legalább hat hónappal korábbra, õszre tûznék ki. "Bjarni, Olöf, távozzatok a parlamentbõl azonnal, megcsúfoltátok az erkölcsöt" - lehetett olvasni a tüntetõk egyik transzparensén. A tüntetõk a már szokásos módon, sípokkal, fémkannákkal dobokkal csaptak zajt, közös ritmusokban. Egy rock-együttes egy teherautó platójáról eljátszotta a Rage Against the Machine együttes Vegyétek vissza a hatalmat címû dalát. A reykjaviki megmozdulásról beszámoló francia hírügynökség felidézi, hogy 2009 januárjában, amikor a pénzügyi válságban Izland térdre kényszerült, egy hasonló "a serpenyõk forradalmának" is nevezett spontán mozgalom kényszerítette lemondásra az akkori jobboldali kormányt.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-04-09 21:03
Fiúkat erõszakolt az exelnök

Fél év letöltendõ börtönt kért az ügyészség az amerikai képviselõház korábbi elnökére, akirõl kiderült, hogy a hatvanas években többször megerõszakolt fiatal fiúkat.

A republikánus politikus akkoriban birkózóedzõként dolgozott, és legalább öt tizenéves fiút kényszerített szexuális együttlétre. Egyik áldozatának azóta körülbelül három és fél millió dollárt fizetett ki, hogy ne jelentse fel õt. A politikus 2007-ben vonult vissza. Mivel a szexuális erõszak vádja már elévült, vesztegetés miatt próbálják elítélni.http://hirtv.hu/h...ok-1336810
267 #2 Perle
- 2016-04-09 21:54
Dévidet, a Come e Run-t is le akarják mondatni az off sorozás miatt.
http://www.gazeta...m=exchange
33 #3 vizilo
- 2016-04-10 08:50
Ez mint a " Koser Nostra " mafiozo politikusok ! Eggy jo pelda a multkor nem figyeltem es az 50 km/h helyett 62-vel meghaladtam es a postaladamba mar ott volt az 50 euros büntetes es egyszerüenn ki kell fizetni mert külömben le vonjak a fizetesedböl ha akarod ha nem !!!! Miliardokat visznek ki az off-sore lovagok es erintetlenek .Na ez a politikus mafia ! A törvenyeket a rabszolgaknak szabtak " Khon "-ek ! Nem panaszkodni akarok ezzel csak a külömbseget mutattam be hogy ahoz hogy büntetlen legyel miliardokat kell lopnod hogy legyen amit szetosztani a korrupt biroknak birosagoknak .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
4,461,909 egyedi látogató