Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A visegrádi zsidó közösségek vezetõinek konferenciája Budapesten

BelföldGyülekszik judapesten a "hun-szkyta" zsiványhorda...csak a látvány kedvéért az antiszemétizmust elõsegítondó állami cionista felkonffal. FSZB most tesz pontot a zíre. Kétnapos egyeztetésen vettek részt a V4 országok zsidó közösségeinek vezetõi Budapesten, a MAZSIHISZ szervezésében. Április 13-án, az elsõ napot záró, állófogadással egybekötött tárlatvezetésen Íjgyártó István, kulturális és tudománydiplomáciáért felelõs államtitkár mondott köszöntõt a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban.

Íjgyártó István beszédében méltatta a MAZSIHISZ kezdeményezését, mely immáron második alkalommal szervezi meg a találkozót. Kifejtette továbbá, hogy a V4-ek együttmûködése egyre inkább egy közép-európai identitás újbóli megszilárdulása felé mutat.
Íjgyártó István államtitkár köszöntõt mond
Fotó: Budapesti Zsidó Hitközség

A zsidóság régiónkban mindig is élénk családi és üzleti kapcsolatokat ápolt, a közép-európai együttmûködés számukra természetes volt. Így magától értetõdõ és örvendetes, hogy az új közép-európai jövõ megtervezésében a zsidó közösségek is bekapcsolódnak együttmûködésük révén.

„A Magyar Kormány kiemelt figyelmet fordít a V4-es együttmûködéseknek, üdvözöljük ezen aktív és élõ kapcsolatok kiszélesedését a zsidó közösségek hálózatára.” – folytatta az államtitkár.

Az eseményen a visegrádi országok zsidó közösségeinek vezetõi mellett jelen voltak a Budapestre akkreditált V4 országok nagykövetei és diplomatái is. A vendégeket Íjgyártó István mellett Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke, Toronyi Zsuzsa, a múzeum igazgatója, valamint Ilan Mor, izraeli nagykövet is köszöntötte.

A V4 országok zsidó közösségeinek vezetõi elõször 2015-ben találkoztak hasonló keretek között szintén Budapesten. Az együttmûködés élénkülését jelzi, hogy az idei konferencia széleskörû szakmai egyeztetéseknek is helyt adott.
100 év – 100 tárgy címû kiállítás
Fotó: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, Ritter Doron felvétele

A résztvevõk áttekintették a turisztika, kultúra, örökségvédelem, a Magyar Kormány zsidó temetõk renoválási programja, a modernkori antiszemitizmus, valamint a biztonság- és geopolitika kérdéseit is. Az elsõ napot lezáró tárlatvezetésen a résztvevõk megismerkedtek a fennállásának 100. évfordulóját ünneplõ Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár megújult állandó kiállításával, mely a 100 év – 100 tárgy címet viseli.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2016-04-14 17:46
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZBXdw6m0RpM[/movie]
69 #2 Szalonna
- 2016-04-15 00:35
www.kepfeltoltes.hu/160415/original88_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
254 #3 mujko
- 2016-04-15 16:09
Annyira vissza csengõ Visegrádi 4-ek ?
Visegrádi zsidó nyûvõk ?
Pedig Visegrád magyar király székhely Mátyás a magyarok királyának székhelye már csak ráadás és most a zsidó tanácskozik ott ?
www.minalunk.hu/leadkepek/500lead20456.jpg
Hol lelhetõ fel zsidó gyõkér Visegrádon ?
233 #4 Ulti Mate
- 2016-04-15 21:14
Az i meg sokszor j. Az r és a t egy kis szabadkõmûves igazitással máris k. Aztán már csak ki kell olvasni a kis jákót, aki ugyanolyan mint a taréj, akit már +Hál'I, mivel alig nézem a híreiket+ csak ritkán látom a TVben. A szijártóra gondolok, ha nem tiszta valami. Hát hogy a vége még kétértelmû is lett :D .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,392,649 egyedi látogató