Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új miniszterelnöke van Ukrajnának

KülföldNa, ha eddig kérdés volt, hogy zsidó-e a "góré" most már az se lehet az, mert az! Már csak USA-ban kell Joe Biden zsidót ezeknek az idiótáknak "megválasztani" és már nem is elmélet az összeesküvés.
Volodimir Hrojszman kormányából hiányoznak a technokraták, amit rosszallhat a Nyugat

Elfogadta csütörtökön a kijevi parlament Arszenyij Jacenyuk lemondását Ukrajna miniszterelnöki posztjáról, majd szavazással kinevezte a megalakulóban lévõ új kormány miniszterelnökét, Volodimir Hrojszman eddigi házelnököt. Az új miniszterelnök kinevezésével együtt létrejött az új kabinet is.

A 450 fõs parlamentben az új miniszterelnökre 257 képviselõ szavazott igennel, 50 nemmel, 48-an tartózkodtak, a többiek pedig nem szavaztak vagy jelen sem voltak. Döntött tegnap a kormány a miniszteri kabinet összetételérõl is, amit 239 támogatói szavazattal szintén elfogadott az ukrán képviselõ-testület. (A jelenlegi kormánykoalíciót a parlament két legnagyobb képviselõcsoportja, az államfõ által vezetett Petro Porosenko Blokkja és a leköszönõ kormányfõ, Arszenyij Jacenyuk vezette Népi Front alkotja. A két képviselõcsoport 227 taggal rendelkezik.)
Kora ellenére hatalmas vezetõi gyakorlattal bír – mutatta be Hrojszmant Porosenko államfõ

Forrás: MTI

Kora ellenére hatalmas vezetõi gyakorlattal bír – mutatta be Hrojszmant Porosenko államfõ

Hrojszman elsõ miniszterelnök-helyettese, egyben gazdaságfejlesztési miniszter az ukrán jegybank korábbi elnöke, Sztepan Kubiv lett, házelnöknek pedig a Népi Front frakciójához tartozó Andrij Purabijt választotta a parlament. Arszenyij Jacenyuk kormányából az új kabinetben is posztján maradt többek között Pavlo Klimkin külügy-, Sztepan Poltorak védelmi, Arszen Avakov belügy- és Pavlo Petrenko igazságügy-miniszter. A pénzügyminiszteri tárca élén Natalja Jareszkót Olekszandr Daniljuk váltja, vagyis a korábbi elõrejelzésekkel ellentétben nem Ivan Miklos volt szlovák miniszterelnök-helyettes lett az ukrán kormány pénzügyminisztere, mert nem volt hajlandó lemondani szlovák állampolgárságáról. Egyedül az egészségügyi minisztériumnak nincs még vezetõje. A miniszteri tanács éves cselekvési programját csak harmadszori próbálkozásra sikerült elfogadni a képviselõ testületnek 243 támogatói szavazattal. Mielõtt megszavazták, a miniszterelnök felolvasta a testület elõtt a programot tartalmazó dokumentumot, amely az ország szuverenitásának és egységének megõrzését, valamint a válságból való kilábalást helyezi elõtérbe. Az éves program elfogadását követõen egy évig nem kérelmezhetõ Hrojszman lemondása.

Az ukrán államfõ, Petro Porosenko parlamenti beszédében az újonnan kinevezett miniszterelnökkel kapcsolatban elmondta, hogy Ukrajna történetében a 38 életévével Hrojszman az eddigi legfiatalabb kormányfõ. „Az új kormánynak, csakúgy, mint az elõzõnek, megingathatatlanul kell haladni az európai integráció útján. Semmi, egy vesszõ sem változhat az Ukrajna eddigi bel- és külpolitikai céljait meghatározó dokumentumban” – hangsúlyozta Porosenko, majd hozzátette, hogy az új kormányban létrejött az EU-s integrációért felelõs miniszterelnök-helyettesi pozíció. Petro Porosenko pozitív tapasztalatnak véli az elmúlt hónapok politikai krízisét. Úgy gondolja, hogy Ukrajna egy „tanulási folyamatban” vesz részt, amely során elsajátítja majd a parlamentáris demokráciát. Ennek eredményeképpen pedig a késõbbiekben rutinosan hajt majd végre kormányreformokat, változtatásokat, ha az ország helyzete úgy kívánja.

Nem mindenki derûlátó a frissen kinevezett miniszterelnök és kormányának jövõjével kapcsolatban. Aslund Anders közgazdász, az ukrán helyzet szakértõje szerint az új kormány feladata a reformok véghezvitele lenne, ám semmilyen információ nincs arról, hogy a Nyugat által támogatott miniszterek és reformerek, mint Natalija Jareszko eddigi pénzügyminiszter, vagy a szlovák Ivan Miklos, a kormány eddigi fõtanácsadója milyen szerepet töltenek majd be Hrojszman kabinetjében. Aslund elõrejelzése szerint további problémákhoz vezethet a késõbbiekben az is, hogy az újonnan felállt kormánnyal – a már említett technokraták hiánya miatt – nem fog szimpatizálni a Nyugat. Ez hosszú távon azoknak a pénzforrásoknak az elapadásához is vezethet, amelyek nélkül az ország csõdbe jut. „Az új kabinettel kapcsolatos összes, jövõre vonatkozó elképzelés a reformerek nélkül visszalépés” – közli Twitter-oldalán Aslund.

Új nemzedéket képvisel Hrojszman

Folytatódik a fiatalítás az ukrán kormány élén: a megbukott Arszenyij Jacenyukot (41 éves) nála is fiatalabb politikus követi a bársonyszékben. A 38 esztendõs Volodimir Hrojszman – más átírás szerint: Grojszman – az Ukrajna nyugati országrészében található Vinnicja városban látta meg a napvilágot 1978-ban. Egy vállalat kereskedelmi igazgatójaként kezdett dolgozni, és szülõvárosában kezdte politikai pályáját is. Elõbb városi tanácsnok volt, majd 2006-ban polgármester lett, s ezzel 28 évesen a mindenkori legfiatalabb elöljáró a 370 ezres Vinnicjában. 2014-tõl miniszterelnök-helyettes, majd házelnök. – Õ lesz Ukrajna eddigi legfiatalabb miniszterelnöke, aki kora ellenére hatalmas vezetõi gyakorlattal rendelkezik – mutatta be új pártfogoltját Petro Porosenko államfõ. A háromgyerekes Hrojszman életrajza kapcsán a híradások kiemelik: zsidó származású, de zsidósága természetes neki, ami nem teljesen általános az antiszemitizmustól meg nem kímélt Ukrajnában. – Egy olyan ember esetében, mint Hrojszman, aki nyíltan zsidó, ez a tényezõ rögtön érdektelenné válik – mondta Mihail Krutikov, a Michigani Egyetem zsidó tanulmányok professzora a Forward címû New York-i lapnak. Az ukrajnai politikai antiszemitizmust ugyanis e felfogás szerint olyan híresztelések táplálják, miszerint az ország egy megfoghatatlan zsidó összeesküvés áldozata, s Porosenkót, Jacenyukot, valamint Julija Timosenkót is hírbe hozták e vonatkozásban – minden bizonnyal alaptalanul. Hrojszmant ellenben inkább azzal támadhatják, hogy Porosenko kegyeltje. (MI)
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-04-15 12:56
Kell is mert jön az iszlám Interpol aki felszabadítja az iszlámot ?
http://www.orient...m-interpol

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
4,440,180 egyedi látogató