Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Boldog tüntetés-napot, naplopók!

BelföldBurkoltan a szülõknek is üzent a sztrájk elõtt a Klik
Az iskolák állami fenntartója a sztrájkolók megfenyegetését is elutasítja, de azzal sem ért egyet, hogy a tanárok a szülõket befolyásolják.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) arra hívja fel a figyelmet, hogy a pedagógusok nem kényszeríthetõk sem arra, hogy részt vegyenek a szerdai oktatási sztrájkban, sem pedig arra, hogy távol maradjanak tõle.

A Klik közleményében azt írta, hogy azok az intézmények, illetve helyi sztrájkbizottságok, amelyek bármilyen "nyomás alá helyezik" a tanárokat, megszegik a kötelezõen megvalósítandó még elégséges szolgáltatásról és gyakorlatáról szóló, a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága közötti megállapodást.

A Klik elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy sok intézményben közvetve vagy közvetlenül igyekeznek befolyásolni a szülõket, hogy ne vigyék gyermeküket iskolába, mert nem lesz tanítás. Ezzel azt a látszatot keltik, hogy minden pedagógus sztrájkolni kíván, holott errõl a beérkezõ panaszok alapján szó sincs - tették hozzá.

Azon tanulók miatt, akik nem mennek a sztrájk idején iskolába, és az érintett intézmény errõl nem kér igazolást a szülõtõl vagy a gondviselõtõl, minden jogi felelõsség az iskolát terhel.

A Klik elvárja, hogy mind a sztrájkban részt vevõk, mind pedig a tanítani kívánó pedagógusok és alkalmazottak a hatályos jogszabályoknak megfelelõen járjanak el, és a gyermekek "mindenek felett álló érdekét" tartsák szem elõtt - olvasható a közleményben.Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-04-20 09:14
kepfeltoltes.hu/160420/79528157K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

kepfeltoltes.hu/160420/K_pkiv_g_s-1_www.kepfeltoltes.hu_.png
238 #2 bivaly
- 2016-04-20 09:17
Konkrét tudomásom van róla, hogy több szociális intézményben "értekezlet" címen megfenyegették a vezetõket és dolgozókat az önkormányzat részérõl, hogy ha valaki sztrájkolna, béremelés, vagy szolidaritás miatt, másnap be sem kell mennie, ki van rúgva. Na ennyit errõl a kurva nagy "magyar nemzeti kormányról" ! Ez itt Budapest igen frekventált kerülete, pontosabb az érintettek miatt nem vagyok.
27 #3 etele
- 2016-04-20 10:00
"Hogy mit csinált a püspök úr? Csak nem megzsarolta a tanárokat?"s_box

"„Kedves Kollégák! Püspök úr a múlt pénteki értekezletünkön részt vett, egyebek mellett arról is szólt, hogy a pedagógus szakszervezetek megkeresték az egyházmegyét. Püspök úr állásfoglalása, kérése egyértelmû: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkezõ esetben él eljárási jogával."s_ezt-ni

"Ha jól hüvelyezem püspök úr kérésnek alig nevezhetõ, leginkább fenyegetésnek ható konkrét zsarolását, akkor arról van szó, hogy az úrnak nem kedves a pedagógussztrájk, mint ahogy földi helytartójának – azaz püspök úrnak – sem kedves, hiszen püspök úr tisztában van azzal, miként mûködik ezt a tetves, középkori fekáliától bûzlõ rendszer, hiszen annak fenntartásában püspök úr természetesen kézzel-lábbal segédkezik."

"Merthogy maga az egyház egyebek mellett adófizetõi forintokból mûködik, amely kötelezõvé tett támogatás legjobb tudomásom szerint még nem veszítette el közpénz jellegét. Az egyházba továbbá nemcsak annak hívei, hanem mindegy egyes adófizetõ polgár is pumpálja az õ adóforintjait. Jelzem még egyszer: ha akarja, ha nem. Ezek az egyházi fenntartású iskolák következésképpen olyan pedagógusok adóforintjaiból is mûködnek, akik adott esetben – nem egyházi iskolában oktató társaikhoz hasonlóan -nem annyira elégedettek a magyar oktatási rendszer jelen állapotával, mint a pártállam szekerét toló püspök úr."
http://kolozsvaro...tanarokat/
s_ratatas_f-ang

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,403,047 egyedi látogató