Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lebukott a kamurabbi, de nem haragszanak rá a zsidók - Jákobnak hívatta magát

KultúraKamu-rabbi, kamu-katolikus, kamu-szakács, kamu-koszt! Mennyi ilyen van, de a zsidó "nemzetinek" álcázott, a nemzetirõl meg kiderül, hogy zsidó "identitású". Tán még kiderül, hogy zsidó megbízásra cselekedett így, már ha élve elõkerül. Egy katolikus szakács éveken át rabbiként tevékenykedett Poznanban, még istentiszteleteket is vezetett.

Éveken át rabbinak adta ki magát egy katolikus lengyel férfi, iskolákban tartott elõadást a judaizmusról és istentiszteleteket vezetett Poznanban. Azt állította magáról, hogy õ Jacob Ben Nistell és Haifából érkezett, noha valójában egy katolikus szakács, akinek az igazi neve Jacek Niszczota.

A „rabbi” úgy bukott le, hogy interjút adott egy tévének, az adást pedig látta egy falubelije, aki felismerte. Azóta a férfi eltûnt, senki nem találja.

A poznani zsidó közösség nem haragszik az álrabbira. Alicja Kobus hitközségi elnök azt mondta: becsüli az elszántságát, megtanult héberül, ismerte a zsidó hagyományokat, még az izraeli rádiót is rendszeresen hallgatta. Szerinte Niszczota nem volt rossz szándékú, a hitközségért végzett munkájáért soha egyetlen zlotyt nem fogadott el.

A férfi egyébként valójában szõke volt, a haját és a szakállát is befestette feketére.

Mi más jutna errõl eszünkbe?
Link

(BBC)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.26 másodperc
3,899,489 egyedi látogató