Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Diplomáciai rekordot döntött a Föld megmentése

TanácsadásVan egy tippem! Ez nem "klímamegállapodás", hanem a legújabb világrend alapokmánya, melyben a pénzügyi-gazdasági mechanizmust foglalják írásba és szentesítik az eszközt. A klímához annyi köze van, mint a sivatagnak az atom-tengeralattjáróhoz. Nyugat kapitulált, jön a yüan...és amirõl már rég írok.
Egy nap alatt 175 ország vezetõje írta alá a párizsi klímaegyezményt New Yorkban.

Ez rekord a nemzetközi diplomáciában, korábban soha nem írt alá ennyi ország egy nemzetközi megállapodást az aláírás elsõ lehetséges napján. Azoknak, akik nem tették meg, egy évük van erre.

Sokan arra számítanak, hogy a megállapodás jóval az eredetileg megszabott 2020-as határidõ elõtt életbe lép, sõt egyesek szerint ez akár az idén megtörténhet.

Azoknak az országoknak, amelyek már aláírták a dokumentumot, a megfelelõ hazai eljárással törvénybe kell iktatniuk. Kína – a világ legnagyobb széndioxid-kibocsátója bejelentette, hogy még a G-20-as országcsoport szeptemberi kínai csúcstalálkozója elõtt “befejezi a ratifikálást elõkészítõ eljárást”.
Legalább 55 százalék

John Kerry amerikai külügyminiszter pedig azt mondta, hogy az Egyesült Államok még az idén mindenképpen csatlakozni akar a megállapodáshoz. Elemzõk szerint, ha az Egyesült Államokban még azelõtt ratifikálják a megállapodást, hogy Barack Obama elnök januárban leköszön a hivataláról, akkor az utódjának nagyon bonyolult lesz visszavonatni, ha akarná, ugyanis az egyezmény szerint ezt csak négy év után teheti meg egy ország.

Az egyezmény akkor lép életbe, ha legalább 55 olyan ország csatlakozik hozzá, amely együtt a világ károsanyag-kibocsátásából legalább 55 százalékban kiveszi a részét.

A washingtoni székhelyû World Resources Institute szerint legalább 25 olyan ország csatlakozott a megállapodáshoz pénteken vagy megteszi ezt hamarosan ígérete szerint, amely a globális károsanyag-kibocsátásból 45 százalékban kiveszi a részét. Csak az Egyesült Államok és Kína együtt 38 százalékot képvisel.

Azon országok között, amelyek idei ratifikációt ígértek, megtalálható Franciaország, Kanada, Mexikó és Ausztrália. Az ENSZ szerint 15 állam van – fõleg az emelkedõ tengerszint által fenyegetett országok – amelyek a pénteki aláírással együtt már letétbe is helyezték a világszervezetnél a hazai ratifikációról szóló dokumentumaikat.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-04-23 08:43
Itt még Prince beszélt a kemtrél ellen, azonbam most váratlanul eltávozott az élõk sorából.
https://www.youtu...ud_T-IIgHk
154 #2 kakas
- 2016-04-23 09:46

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,408,697 egyedi látogató