Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zsidó származású szavazókkal erõsítene a francia szélsõjobb

KülföldA franCIA jóbik a franszia morvaival a zélen ..., mekkora színjáték! Nincs az a benyomástok, hogy túl sok szó esik mostanában errõl amocskos buzi zsidó bandáról? Vona-zazri is ezért "néppártosodik", igaz õ már az FSZB-s programot követi, ahogy ez a szöszi is. A francia szélsõjobboldali Nemzeti Front zsidó szavazókat nyerne meg magának a választások elõtt, de ehhez semlegesítenie kell a kritikus hangokat. Mindenesetre egy közös téma már van a reménybeli új választókkal.

Marine Le Pen, a szélsõjobboldali Nemzeti Front vezetõje elhatározta, hogy a 2017-es választások elõtt új szavazókat szerez magának: méghozzá a franciaországi zsidóság egy részét szeretné maga mögé állítani – írja a Politico európai kiadása.

A párt egy olyan nonprofit csoport elindítását tervezi, amelynek a célja a francia zsidó kisebbség megnyerése lenne, de nem közvetlenül a párt pénzelné azt. A szervezet azokkal venné fel a harcot, akik megpróbálják „besározni” a Nemzeti Frontot.

Le Pen a múlt évben ugyanis összerúgta a port a francia zsidók fõ ernyõszervezete, a CRIF vezetõjével, aki arról beszélt, hogy a zsidók tömegesen fogják elhagyni az országot, hogyha a Nemzeti Front hatalomra jut, illetve abban az esetben is, ha az iszlám törvénykezést kényszerítenék rá a lakosságra.
Válasz a kritikákra

Az új csoportot pont azért hoznák létre, hogy a CRIF kritikáira választ adjanak. „A francia zsidó közösség sok tagja nem ért egyet a CRIF nézeteivel, és nem akarja azokat birkaként követni” – mondta a szervezet vezetõje, Michel Thooris, aki szerint alternatívát kínálnak majd ezeknek az embereknek. Thooris egyébként a Le Monde szerint izraeli szélsõjobboldali csoportokhoz köthetõ (emellett a Nemzeti Front tagja is), ami külön pikantériát és megvilágítást adhat az ügynek.

A történet azért is érdekes, mivel Marine Le Pennek még most is küzdenie kell apja örökségével, akitõl 2011-ben átvette a párt irányítását. Jean-Marie Le Pent ugyanis gyakran vádolták antiszemitizmussal, emlékezzünk csak arra a kijelentésére, miszerint a náci gázkamrák csak a „történelem apró részletei”.

Igaz azonban az is, hogy Marine Le Pennek a fundamentalista iszlámot támadó kijelentései eddig is sok zsidó származású francia körében voltak népszerûek, akik komolyan aggódnak az elmúlt hónapok terrortámadásai miatt.
Link

Hozzászólások

37 #1 HER
- 2016-04-26 10:05
A lóversenypályán Kohn észreveszi, hogy egy pap belopakodik az istállóba és megáldja az egyik lovat. Megjegyzi a lovat, majd csodálkozva látja, hogy a következõ futamot az addig esélytelennek
tartott ló toronymagasan megnyeri.

A következõ héten futam elõtt elbújik az istállóban. Jön megint a pap, megáldja az egyik paripát. Emberünk rohan a bukmékerhez, feltesz 5 dollárt a lóra, majd amikor tényleg a megáldott ló nyer, besöpri az 50 dollárnyi nyereményt.

A következõ héten megint meglesi a papot, majd a sikeres fogadás után 20.000 dollárral lesz gazdagabb. A nagy sikeren felbuzdulva a rákövetkezõ hétre mindenét eladja, majd - miután ismét kileste a papot, minden pénzét ráteszi az akkor megáldott lóra. Azonban ez a ló teljesen lemarad, majd fél távnál összeesik és kileheli a lelkét.

Kohn felháborodva rohan a paphoz: Atya, miért tette ezt velem? Eddig ahányszor megáldott egy lovat, az nyert, ez meg most még a célba se tudott bevánszorogni! A pap a fejét csóválja: – Látod, fiam, ez a baj veletek, zsidókkal. Nem tudjátok megkülönböztetni az áldást az utolsó kenettõl..
37 #2 HER
- 2016-04-26 10:08
Kohn a 40. házassági évfordulójának megünneplésére feleségével Új-Zélandra repül.
A repülõút közben egyszer csak a kapitány váratlanul megszólal a hangszóróban:

Hölgyeim és Uraim, nagyon sajnálom, de rossz hírem van. Az egyik motorunk leállt és kényszerleszállást kell végrehajtanunk. Éppen egy ismeretlen sziget felett vagyunk, amelynek a sík részén megkísérelhetjük a leszállást. Számítanunk kell viszont arra, hogy ezen az ismeretlen földdarabon soha nem fedeznek fel bennünket és a hátralévõ életünket itt kell leélnünk.
A repülõ gyakorlott személyzetének köszönhetõen a gép sikeresen leszáll a szigeten.
Kohn kétségbeesve ül a homokban és lehajtja a fejét. Egy óra elteltével hirtelen magához tér és feleségéhez fordul:
- Mondd Ráhel, befizetted a zsinagóga tatarozásának e havi részletét?

Nem drágám, teljesen el voltam foglalva az utazás elõkészítésével - válaszolja az asszony.

- És mondd Ráhel kifizetted a zsidó jótékonysági fogadalom esedékes törlesztését?
- Nagyon szégyellem drágám - válaszolja az asszony -, de ezt a csekket sehol sem találtam.

- De a zsidó szövetség tagdíját cask befizetted?
- Ne haragudj drága férjem, de most ez is elmaradt.
- Akkor minden rendben Ráhel, ezek meg fognak bennünket találni!
267 #3 Perle
- 2016-04-26 19:15
Minden országban azon mûlik a választás , hogy az a "sekélyke számú "zsidó szavazó kire teszi a voksát. s_nopompom
4 #4 Posta Imre
- 2016-04-26 19:25
Perle igen, de ezek "felülrõl" építkeznek és nem alulról ixelgetnek. Eldöntik a "választást" mielõtt kiírták vona.
267 #5 Perle
- 2016-04-26 19:41
Ez a Löpen nevû nõszemély annyira nem szélsõjobb, hogy még az apjával is szakított annak szélsõséges nézetio miatt.
Vonó hason Mása ez a nõ.. Bele is bukuk a változtatásokba mindkettõ.

Ez egy olyan eset, mint amikor a szépségversenyen nyer egy nõ, akirõl kiderül, hogy valójában egy pasi.
267 #6 Perle
- 2016-04-28 14:39
Marseillesben eladták a zsinagógát jó pénzért , mecset lesz belõle.
Kongott at ürességtõl.
http://www.theloc...ism-france
Nálunk építenek helyette másikat...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
4,461,998 egyedi látogató