Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bukik a szabadkereskedelmi megállapodás?

KülföldMaci mondja: bocs! Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezményrõl szóló megállapodás lehetõsége egyre távolodik - mondta kedden Matthias Fekl francia külkereskedelmi államtitkár, a tárgyalások franciaországi vezetõje.

Az RTL kereskedelmi rádió azon kérdésére, hogy lehetséges-e aláírás még az év vége elõtt, az államtitkár azt válaszolta: Nem hiszem. Egyébként távolodunk az esélyektõl, vagy a kockázatoktól, mindenki megítélheti, azaz egyszerûen a megállapodástól - tette hozzá annak apropóján, hogy a 2013 júliusában megkezdett tárgyalások újabb fordulója a hét elején kezdõdött meg New Yorkban.

Franciaország a környezetvédelem területén és a tárgyalások átláthatóságban remél elõrelépést, és szeretne az államtitkár szavai szerint "egy jó megállapodást". De sem francia, sem európai részrõl nincs lelkesedés a tekintetben, hogy minden áron aláírjuk (a megállapodást) - hívta fel a figyelmet a francia kormánytag.

A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP) tárgyalások 2013 szeptembere óta tartanak, céljuk a kereskedelem elõtt álló akadályok lebontása a gazdasági ágazatok széles körében, hogy könnyebbé váljon az áruk és szolgáltatások adás-vétele az EU és az Egyesült Államok között. A megkötendõ megállapodás a tervek szerint nem csupán arról szól, hogy lebontják a jelenleg is viszonylag alacsony vámkorlátokat, hanem arról is, hogy összehangolják az áruk és szolgáltatások elõállítására, illetve forgalmazására vonatkozó európai és amerikai szabályozást.

A tárgyalások egyelõre nem hoztak áttörést, aminek fõ oka az, hogy az európai politikai közvélemény egy része aggodalommal tekint a tervezett ügyletre, attól tart, hogy az megnyitja majd az utat a tõkeerõs, globális szerepet játszó amerikai nagyvállalatok - környezet-, illetve fogyasztóvédelmi szempontokon átgázoló - érdekeinek európai érvényesítése elõtt. A felek ugyanakkor szeretnének még az idén, Barack Obama amerikai elnök mandátumának lejárta elõtt megállapodásra jutni, szakértõk szerint azonban erre kevés az esély.

Nem látom Európát, amint követi az Egyesült Államokat. A világ legjelentõsebb gazdasági tömbje Európa, az elsõszámú tömb a nemzetközi kereskedelemben az értékét, a súlyát illetõen Európa. Európának ekként kell hallatnia a hangját - hangsúlyozta az államtitkár.

Francois Hollande államfõ már április közepén jelezte, hogy Franciaország "még mindig mondhat nemet", ha az átláthatóságra vonatkozó feltételek vagy Európa hozzáférése az (amerikai) közbeszerzési pályázatokhoz nem valósulnak meg.Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2016-04-26 12:09
Hála az égnek... így is elég GMO-s szemetet zúdít a nyakunkba a zsidó féreg állat, de így még valamelyest lehet szelektálni. De ettõl a hulladéktól már képtelenség lett volna.
267 #2 Perle
- 2016-04-26 13:09
Kizárt, hogy bukna, sajnos. Angélát meggyõzte Obama, aki ezért jött át Európába. Vele érkezett Hannoverbe az összes amerikai nagyvállalat vezetõje is
http://www.origo....nover.html

https://www.rt.co...ttip-deal/
4 #3 Posta Imre
- 2016-04-26 13:21
Perle, tennap felkerült az aranyos videót! Kanadának marad 2 kg a rakiban, ha igaz és szerintem az usa és áttolta mindet Keletre. Nem tudnak Európában mirõl tárgyalni, hacsak nem Merkellnek vissza adják a németek aranyát...hogy nyomtassanak rajt németek Márkáját. [movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XoF2mA8Yx0g[/movie]
Gyerekek, az egész TTIP egy mocskos nagy kamu. Egészen másról van szó, mint amirõl hablatyolnak.
267 #4 Perle
- 2016-04-26 22:09
309 #5 Szekely Sandor
- 2016-05-03 03:24
Perle
egyetértek, KIZÁRT hogy bukik a TTIP

ez az egész egy színjáték, hogy bukhatna meg?

elõször is EZ NEM KAPITALIZMUS a világon

A kapitalizmus röviden megfogalmazva:
"BÁMILYEN árúcikk SZABAD ÁRÚ cseréje az eladó és vevõ SZABAD AKARÁTÁBÓL"

ha nem láttok itt olyan fogalmat hogy ADÓ, az azért van mert ilyen fogalom a kapitalizmusban nincs is :)

ami a világot uralja az a KORPORATIZMUS

csingiling :) TTIP
legmegfogóbb rész, ahol a nemzetközi kereskedelmi érdek felül helyezkedik a helyi jogalkotáson
na errõl beszélek!

amit ezek színészkednek az az agenda része...

és akkor még a DEMOKRÁCIA

most megköveztek?

A TÖBBSÉG AKARATÁNAK RÁERÕSZAKOLÁSA A KISEBBSÉG SZABAD AKARATÁRA!

súlyosbító tényezõ, hogy az agymosott média függõ többségnek nincs önélló szabad akarata, ergo a vélemény nyilvánítás során is csak az agenda programját emlegeti..

A TTIP ellenzését én is aláírtam

Imre, ilyen megnyilvánulásokért jár valami btk-s okosság?
akkor szívesen kifejtem a véleményem a törvénykezési rendszerrõl is :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
4,460,756 egyedi látogató