Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Újra tanítanák a Mein Kampfot Németországban

KultúraCion Bölcseinek jegyzõkönyvei...felolvasás a templomok ostoba népének, isteni sugallatra! Újra tanítanák a bajor iskolákban Adolf Hitler Mein Kampfját. A baloldali ellenzéki pártok szerint a diákok így könnyebben megérthetnék Németország történelmét. A zsidószervezetek tiltakoznak, a tervezet már elkészült.

A bajor parlament ellenzéki pártjai szerint lehetõvé kellene tenni, hogy az iskolákban tanítani lehessen Adolf Hitler Mein Kampf (Harcom) címû mûvét, melyet 1925-ben adtak ki elõször - írja a Haaretz. A pártok nem ezt, hanem egy közel kétezer oldalas, magyarázatokkal ellátott kiadás használatát támogatják. A csütörtöki vitanapon a szociáldemokraták, a Zöldpárt és a független képviselõk is támogatták az elképzelést. A kiadásban 3700 hozzáfûzés, magyarázat helyezi kontextusba Hitler náci propagandáját. A kommentárokkal ellátott Mein Kampfot januárban adták ki elõször. A szövetséges hatalmak által birtokolt szerzõi jogokat a bajor minisztérium kapta meg, de 70 évig nem adták ki Hitler mûvét, a fellángoló antiszemitizmustól tartva.
© amazon.comAz ellenzéki pártok szerint a Mein Kampf oktatása segítene a fiataloknak országuk történelmének megértésében és feldolgozásában. A bajor oktatási minisztérium egyik munkacsoportja már összeállított egy javaslatot, amely a könyv tantervbe integrálását segítené. Zsidó közösségek vezetõi - köztük a Németországi Zsidók Központ Tanácsának volt elnöke - tiltakoztak a terv ellen a könyv gyûlöletkeltõ tartalma miatt.

A januárban megjelent, kommentárokkal ellátott Mein Kampf vezeti a Der Spiegel eladási listáját. Több mint 55 ezer példány kelt el eddig belõle.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-04-29 15:18
Dachau: több tucatnyi SS-õrt vertek agyon

A tábort felszabadító amerikai katonák nem tudták magukat visszafogni, a volt foglyokkal együtt gyilkolták le az õröket 1945. április 29-én.

Az elsõ állandó náci koncentrációs tábort, minden további hasonló létesítmény prototípusát nem sokkal Hitler hatalomra kerülése után, 1933 tavaszán hozták létre Dachauban. A kisváros csupán 15 kilométerre fekszik Münchentõl. Táborparancsnokká Theodor Eickét nevezték ki, õ dolgozta ki a késõbb az összes táborban alkalmazott szabályokat: a napirendet, az egy fogolyra jutó tér nagyságát, a barakkok és szögesdrót kerítés méretét.

Az itt fogvatartottak az állam ellenségeinek számítottak, a velük szembeni legkisebb jóindulat is büntetendõ volt.

Eredetileg 5000 fõre tervezték 34 barakkal, 1938-ig összesen hatezer ember érkezett ide. Túlnyomó többségük politikai fogoly volt, német kommunista, szociáldemokrata. A ’30-as években viszonylag emberi körülmények jellemezték Dachaut. A fogvatartottakat nem dolgoztatták halálra, élelmezésük és pihenõidejük kielégítõ volt, sportolhattak és könyvtárba is látogathattak. Volt köztük olyan is, akit a sikeres “átnevelés” után hazaengedtek.

A tábor köré szervezett SS-kiképzõközpontból aztán Eicke keze alól kikerült a táborõrök és parancsnokok új, Rudolf Höss, Karl Otto Koch és Josef Kramer nevével fémjelzett brutális generációja. Fokozatosan érkeztek a zsidó foglyok is, az ellátás egyre rosszabb lett, a bánásmód pedig durvább. A háború alatt a tábor körül létrejött ipari komplexum területén 165 kommandó dolgozott bútor-, ruha- és fegyvergyárakban.

Dachau felszabadítása. Brutális képsorok, csak erõs idegzetûeknek!

Magyarok Dachauban

Megkezdõdtek az “orvosi kísérletek” is: több száz fogoly testét hûtötték 25 fokra, mások magasnyomású kamrákban vesztették életüket, õrültek meg. Az eredmények alapján a Luftwaffe pilótáinak felszerelését fejlesztették. Amikor a háború vége felé a német táborrendszer összeomlott, tömegeket szállítottak Dachauba: 1944-ben 79 ezren, 1945 elején 31 ezren érkeztek, többségük keleti kényszermunkás és zsidó. Csak az utolsó négy hónapban 15 ezren haltak meg.

Sok magyar is megjárta a tábort, összesen mintegy 20 ezren. Felszámolt táborokból és a ’44 végi budapesti deportálások eredményeként 17 ezer magyar zsidót szállítottak ide, valamint a Komáromban összegyûjtött magyar cigányok közül a munkaképesnek nyilvánított körülbelül 1100 fõt. Dachauban tartottak fogva három magyar katolikus papot, Kállay Miklós miniszterelnököt és számtalan politikai foglyot.

A tábor végnapjaiban érkeztek, aratott köztük a halál: éhség, betegségek, sokakat vertek vagy lõttek agyon az SS-õrök. A hiányos adatok szerint több mint 200 ezer fogoly fordult meg Dachauban, 32 ezren biztosan itt pusztultak. A lengyelek és németek után a harmadik legnagyobb áldozati csoport Magyarországról érkezett: legalább 5181 magyar zsidó és cigány halt meg itt.
Sok õrrel végeztek

Brutális képsorok, csak erõs idegzetûeknek!

A szabadságot végül 1945. április 29-én hozta el Dachauba az amerikai hadsereg. Amikor a katonák elérték a tábort, 32 ezer legyengült foglyot, 8 ezer hullát, egy krematóriumot és egy használatba nem vett gázkamrát találtak. A holttestekkel teli vagonok és épületek láttán megdühödött amerikai katonák mintegy 40-50 SS-t lelõttek, és a foglyok is tucatnyi õrrel, kápóval végeztek.http://24.hu/tudo...tek-agyon/
159 #2 vanyusha
- 2016-04-29 19:02
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Xr_BXi8J6lE[/movie]

M o. a legvidámabb barak volt mondva 45 után!
A tábor, A kisváros : ipari komplexum területén 165 kommandó = brigád , operator dolgozik bútor-, ruha- és fegyvergyárakban.
innen minden további hasonló létesítmény prototípusa.
Nem dolgoztatták halálra, élelmezésük és pihenõidejük kielégítõ volt, sportolhattak és könyvtárba is látogathattak. a napirendet, az egy operator likvidator ra jutó tér nagyságát, a barakkok és szögesdrót kerítés méretét.stb. Volt Tatárdulás Törökdúlás Felszebadúlás!Ezeréves a láz álmos ság (Tausend Träume Weit -Tornero)
267 #3 Perle
- 2016-04-29 21:50
Érdekes, hogy 1991-ben oldották fel az amrikaiak titkosítás alól a tábor felszabadításáról szóló dokumentumokat.
Számukra is szabad préda volt a német katona és a foglyok tucatji is a gyilkolászás számára. Már akkor iraki módszerekkel dolgozott több amerikai katona.
Kérdés, hogy most miért került szóba ez a téma a magyar sajtóban?
Négy évvel ezelõtt m alaposan r kivesézték a felszabadítás körülményeit :
http://lemil.blog...zabaditasa

http://vsluh.net/...menty.html
4 #4 Posta Imre
- 2016-04-30 08:49
4 #5 Posta Imre
- 2016-04-30 15:08
Újabb csodálatos megmenekülés a gázkamrákból! Hogy ezek nem tudnak elfogyni!

A szeretet is elfogy egyszer, mint a szeletelt kenyér

A Könyvfesztiválra jelent meg magyarul Chaja Polak Salka címû könyve, amely a holland író holokauszttúlélõ édesanyjának az újrakezdésérõl szól. Az anyai portré mégsem a koncentrációs táborban átéltekrõl szól, hanem inkább arról, ami a hazatérés után következett: új férj, új gyerekek és legnehezebb feladatként az elõzõ házasságból származó félárva Chaja integrálása egy teljesen új életbe. Könyve bemutatása kapcsán beszélgettünk a Magyarországra látogató írónõvel.

Chaja Polak két és fél éves volt, amikor a német megszállók elhurcolták szüleit. Õ maga csak azért menekült meg a koncentrációs tábortól és a biztos haláltól, mert tévedésbõl egy kétéves kisfiút kerestek helyette a rendõrök. Szülei pedig eljátszották, hogy Chaja egy baráti pár gyermeke, nem az övék. Így aztán a német megszállók csak édesanyját és édesapját deportálták, õ pedig egy éven keresztül kézrõl kézre járt szülei nem zsidó származású barátai között. Ott lakott, ahol éppen be tudták fogadni pár hétre.
“

Ösztönösen mindenkit mamának szólítottam, hogy befogadjanak. Pedig tudtam, hogy elõbb-utóbb majd megint máshol fogok lakni

Három és fél éves volt, amikor az amerikaiak felszabadították az auschwitzi koncentrációs tábort, és édesanyja csodával határos módon megmenekült a gázkamrától.

„Amikor megjött anyám, sokáig csak missnek szólítottam, õ pedig nem tiltakozott. Késõbb azt mesélte, hogy a koncentrációs táborban ösztönösen megkeményítette a szívét. Úgy érezte, hogy csak akkor fogja túlélni, ha megszûnik szeretni engem.”...http://vs.hu/maga...0430#!s295
4 #6 Posta Imre
- 2016-04-30 19:57
"A menekültek maradnak, a nácikat elüldözzük"

Zavargásokba torkollott baloldali fiatalok megmozdulása a németoroszági Stuttgartban. Eredetileg a jobboldali AfD nevû párt ellen tüntettek.
http://hvg.hu/vil...dozzuk#rss

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
3,891,128 egyedi látogató