Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felpörögtek a kilakoltatások

BelföldA kilakoltatottak rosszabbak, mint a migránsok! Ki kell toloncolni mindet! Még több pénzt a zsidónak! Még mi kell ennek a csürhének? Mondtam, hogy ostoba xarházi banda ez, nem magyar nemzet. Lóxart! Az adósok 70 százaléka az önálló bírósági végrehajtó vagy hitelezõje felszólítására önként költözött ki

Március elsején lejárt a kilakoltatási moratórium, így az elõzõ két hónapban már semmi nem védte az adósokat attól, hogy az önálló bírósági végrehajtók utcára tegyék õket. A Magyar Nemzet megtudta, márciusban és áprilisban csaknem annyi adósnak kellett elhagynia otthonát, mint korábban egy év alatt.

Több mint félezer kilakoltatás történt az elmúlt két hónapban – derült ki a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar lapunknak adott tájékoztatásából. Az adósokat március óta nem védi kilakoltatási moratórium. A nem devizahiteles – hanem például közmûtartozások miatt nehéz helyzetbe került – adósokra december elsejétõl, a devizaügyletek miatt bajba kerültekre viszont már régebb óta vonatkozott a tiltás. Utóbbiakat a rájuk vonatkozó speciális devizahiteles-jogszabályok miatt nem lehetett utcára tenni, ám két hónapja már õk sincsenek biztonságban.

A köztestület adatai szerint összesen 545 ingatlan-birtokbaadás történt április 28-áig. A legtöbb (255) esetben bírósági határozat alapján lakoltattak ki tulajdonosokat. Számos ingatlanból azután kellett távoznia az adósnak – összesen 244 esetben –, hogy önálló bírósági végrehajtó árverezte el a lakást, majd kilakoltatta korábbi tulajdonosát. A hatósági személyeknek akadt dolguk az önkényes lakásfoglalókkal is, 39 alkalommal intézkedtek a végrehajtók velük szemben. Továbbá 6 olyan kilakoltatás történt, ahol pénzintézet eladta az ingatlant adósa feje fölül, ez esetben a végrehajtó csupán az ingatlan kiürítésérõl intézkedett. A több mint ötszáz kilakoltatás egyébként azért figyelemre méltó, mert a végrehajtói kar korábbi adatai szerint például 2012-ben egész évben 700 lakóingatlant adtak birtokba sikeres árverést követõen.

Egy évvel késõbb – 2013-ban – ez a szám 550-re csökkent, majd 2014-ben moratórium lépett érvénybe, tavaly pedig a tilalom részleges feloldása után ismét körülbelül 600 ingatlant ürítettek ki. A statisztikák alapján tehát az elmúlt két hónapban csaknem annyi kilakoltatás történt, mint korábban egy év alatt.
Mi az oka?

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke az adatokról szólva lapunknak úgy nyilatkozott, a nagyszámú kilakoltatás annak köszönhetõ, hogy az elmúlt két évben a törvények és a moratóriumok védték a devizahiteleseket, a márciusban lejárt tiltás után pedig a végrehajtók sok leállított eljárást újraindítottak. Az elnök ettõl függetlenül a lakáskiürítések számának csökkenését várja. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy az elmúlt két hónapban az esetek 30 százalékában kellett ténylegesen is intézkednie a végrehajtóknak a kilakoltatás ügyében.

Az adósok 70 százaléka az önálló bírósági végrehajtó vagy hitelezõje felszólítására önként kiköltözött ingatlanából. A köztestület honlapja szerint közel 15 ezer ingatlan vár árverezésre. Ezek közül körülbelül 3500 ingatlant már megpróbáltak elárverezni egyszer vagy kétszer, de sikertelen volt a licitálás. A legtöbb ingatlant viszont – csaknem 12 ezret – már harmadik alkalommal tûzték ki árverése. Utóbbi adat pedig arra utal, hogy nem kapkodnak a vevõk végrehajtás alá került ingatlanok után.

Említést érdemel a kilakoltatások nagy számával összefüggésben, hogy korábban több szakértõ is a magáncsõd intézményének felfutását várta a kilakoltatási moratórium lejártától. Azonban számításuk a jelek szerint nem vált valóra.
Becslés és valóság

Mint arról beszámoltunk, az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a csõdvédelmi rendszer április 18-i adatai alapján mindössze 365 magáncsõdeljárást kezdeményeztek. Ez azért különös, mert korábban a bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank is több tízezerre becsülte azok számát, akiknek mentõöv lehet az intézkedés. Számos adós ehelyett a bíróságon küzd igazáért. Az Országos Bírósági Hivatal statisztikái alapján körülbelül 20 ezer le nem zárult devizahiteles-ügy van országszerte a bíróságokon. Ezek közül 12 ezer folyamatban van, csaknem 8 ezer ügy pedig még fel van függesztve a korábbi jogszabályok alapján. 2013 óta több mint ötvenezer ügy indult a bíróságokon.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés idõpontja: 2016. 04. 30.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-04-30 15:17
Százmilliárdos per a magyar állam ellen

A francia Engie (GDF Suez) választott bírósági eljárást indított Washingtonban a magyar állam ellen – értesült a Népszabadság. A cég szerint az Orbán-kabinet nem biztosítja magyarországi gázhálózataik, az Égáz-Dégáz hozamát. El is adnák ezeket a magyar államnak, a tárgyalások tényét elismerték. A tét százmilliárdos nagyságrendû.http://nol.hu/gaz...en-1611259

Nem volt még jobb jegybankelnökünk Matolcsynál – állítja Szijjártó

Szijjártó Péter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli mûsorában ezt azzal indokolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökei közül Matolcsy György szolgálta leginkább a magyar nemzeti érdeket. A jegybanki politika nyomán évente 50-100 milliárd forinttal több marad a költségvetésben – tette hozzá. Megjegyezte:

“teljesen megfelel” az európai gyakorlatnak, hogy az MNB alapítványai kutatási tevékenységet folytatnak és kiadványokat publikálnak.http://24.hu/belf...szijjarto/

Erre megy el a pénzed - így veszik át az uralmat az életünk felett


A hírközlési szolgáltatások, azaz a telefon- és internethasználat lakossági árai 2009 óta fokozatosan emelkednek, 2015-ben 0,5 százalékkal kerültek többe az elõzõ évhez képest, a tv-elõfizetés pedig átlagosan 0,9 százalékkal volt drágább; mindeközben a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek – írja elemzésében a KSH. http://privatbank...ett-292914


Csányi Sándor a világ leggazdagabbjai között

Csányi Sándor az elsõ szupergazdag magyar, összes vagyonát 287,9 milliárd forintra becsülik.

Csányi Sándor felkerült a világ leggazdagabb embereinek listájára - írja az Index. Az OTP Bank elsõ embere - aki évrõl évre a "100 leggazdagabb" listáját vezeti - 287,9 milliárdos összvagyonával már megugrotta a Forbes World's Billionaires nevû lista küszöbét, ahol 1 milliárd dollár a beszálló.

Arról, hogy fel fog kerülni a listára, korábban már szólt a magyar Forbes, sõt, az egész felterjesztést is õk intézték.http://www.nlcafe...-listajan/
99 #2 MORMOTA1968
- 2016-04-30 16:01
Ezek is csak olyan szerencsétlen hülyék, mint én!!! És persze senki sem mondja el nekik, hogyan is mûködik ez a globális bankár-politikus-jezsuita maffia rendszer évszázadok óta. Senki nem gondol bele mit is jelent a rendszerben maga a KAMAT, a vegytiszta levegõbõl elõállított, soha nem létezett pénz, aminek nevében nem pár száz éve, hanem sok ezer éve teszik tönkre, veszik el emberek tíz és száz millióinak az életét. Most én is sorra kerülõk a hülye fejemnek köszönhetõen. Pedig én csak alig több mint 240 ezerrel tartozom ennek a világterrorista vérszívó bandának és nincs segítség! Egyetlen tehetõsebb rokonomra sem számíthatok, az internetem, kábeltévém kedden kötik ki, úgy hogy nem mostanában fogok bejelentkezni és persze az adósságrendezõ kölcsönöket nyújtó bankok sem segítenek, csak 65 ezer forintos nyugdíj felett. Most akkor én is forduljak egy nem hivatalosan mûködõ mocskos uzsorás felé? Az elmúlt 26 év alatt egy valamit értek el ezek az idegenszívû mocskos hazátlan árulók! Hogy a végsõ kipusztulás szélére sodortak, egy már amúgy is kivéreztetett, kicsontozott nemzetet, vagy legalábbis valami olyasmi félét. És mind ehhez mi magunk járultunk hozzá, mikor felmenõink megadták az állampolgárságot a világpusztító parazita hadaknak. Keres egyetlen magyart, de igazi magyart, az úgynevezett magyar parlamentben, vagy akárhol máshol, a hatalmi pozíciókban lévõk között! Egyetlen egyet sem fogsz találni! Az országot zsidók, cigányok, sábeszgójok, csahosok, filoszemita zsidó imádó judeo keresztények, gerinctelen szolgalelkûek uralják, irányítják és szolgálják ki. És ezek közül is a legrosszabbak a tanárok, akik az újabb és újabb zsidókat kiszolgáló rabszolga generációkat nevelik ki. Hogy szabad egy népnek ennyire kiengednie a gyeplõt a kezébõl, hogy lehet ennyire ostoba egy államalkotó nép, az a kevés, ami még egyáltalán maradt belõlünk? Megdögleni nem szeretne egyikünk sem, ezért hát egyenként vágnak le minket a zsidó sakterek, mint a körmendi H. Zsófikát és egyenként ültetnek a vádlottak padjára, majd vetnek börtönbe minket, anti mitudomén micsodáér, mint ahogy Tánczos Gábort is ártatlanul ítélték el egy olyan gyilkosságért, amit zsidók követtek el. Az ukrajnai oroszok tudták mit vállalnak ha szembe fordulnak az országot uraló zsidó maffia dinasztiákkal és a zsidó USA-Izrael-Nyugat világhatalommal, a palesztinok is tudják, hogy egyenlõtlen harcba kezdtek már sok évtizede, de õk legalább harc közben, felemelt fejjel dögölhetnek meg, minket meg egymás után csak úgy egyszerûen levágnak, mint egy marhát!
8 #3 miskolcilaci
- 2016-04-30 18:24
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ntk3GCZhaBo[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HAeO7UtGxMM[/movie]


kepfeltoltes.hu/160430/731304004-_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/898361945--_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/217459885---_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/1440223212----_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/-----_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/------_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/-------_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/--------_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/---------_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/----------_www.kepfeltoltes.hu_.png
kepfeltoltes.hu/160430/-----------_www.kepfeltoltes.hu_.png
52 #4 kuka7
- 2016-05-01 07:40
Mormota-már sokszor írtuk,hogy egy segítõ pénz alapot hozzunk létre,és ebbe mindenki annyit fizet,amennyit rá tud szánni,havonta.Ha ez meglenne,nem lenne gond jó pár rendes embernek.-De,miért is nem alkalmazzuk ezt a jó megoldást,a kifogások már nem érdekelnek.-áldás békességet
99 #5 MORMOTA1968
- 2016-05-01 17:23
Kedves Kuka7! Talán azért nem alkalmazzuk, mert a legtöbbünk úgy le van gatyásodva, mint én. Ha most tudnák úgy egy maszek kõmûves mellett dolgozni és keresni heti 10-20 ezer forintokat, mint kb még 10 évvel ezelõtt, most már biztos, hogy nem marhaságokra költeném el a pénzt, mint anno. De kb 3 évvel ezelõttig vagy kicsivel több, még én is ugyanolyan sötétségben tapogatózó, tudatlan és ostoba ember voltam, mint a többség. Kit érdekelt akkor még a holnap, a közeli vagy távolabbi jövõ? Volt pénzem és költöttem is ész nélkül, most meg szívók. Azért ha semmi mást ezt megtanulhatnánk a zsidóktól, az "elõrelátás, elõre tervezés" képességét. Õk többek között ezért is olyan sikeresek, meg azért is, mert nincsenek lelkiismereti gondjaik, ha át kell verniük, meg kell ölniük egy gójt. És mint a hiénák, úgy õk is falkában vadásznak, míg a közös érdek összetartja õket. Milliomos lehetnék már abból a pénzbõl, ami a kezeim között átfolyt, de sajnos többségünk nem tanult meg spórolni, mert ha képesek lennénk rá, nem is volna szükségünk banki kölcsönökre, így adósítva el magunkat sokszor egy egész életre. Üzletelni se tanultunk meg, az ugyanis szintén lelkiismereti problémákba ütközik. Én nem lennék képes pénzt kölcsön adni kamatra, mert tudom, hogy ez egy ba@ott nagy átverés. De a zsidók és mások is simán megteszik. Nagyon szívesen fizetnék be én is egy ilyen közös alapba, de jelenleg a béka segge alatt vagyok jó néhány szinttel. És ez nem kifogás, ez maga a rideg valóság.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,406,341 egyedi látogató