Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Távol tartják a kínai katonákat a külföldi NGO-któl

KülföldAjvé, akkor se Jackie Chan se Jet Li nem szerepelhet a Feláldozhatók 4-ben? Csak saját zsoldosseregben lehet majd "kormányérdekben" rendezni a rendetlenkedõket? A többi "állam" mit tesz? Idegenlégió? A kínai katonáknak megtiltották, hogy csatlakozzanak külföldi alapítású nem kormányzati, civil szervezetekhez (NGO) – közölte a kínai média a hadsereg lapjának információira hivatkozva.

Kivételt csak abban az esetben tehetnek, ha kifejezetten ezt a feladatot kapják – derült ki a Népi Felszabadító Hadsereg napilapjának összeállításából. Az állomány oktatását felügyelõ illetékes elmondta, az effajta szervezõdésekbe való belépés “politikailag érzékeny” kérdés és ezért annak jóváhagyása elõtt szigorú ellenõrzés szükséges. Hozzátette: a szabályok megsértése esetén határozottan fel kell lépni.

A szeptember elsejétõl érvényes határozattal azt kívánják megelõzni, hogy illetéktelen csoportok, illetve hálózatok épüljenek ki a hadsereg keretein belül – fogalmaztak a lapban. Az intézkedés kiterjed minden olyan hazai szervezetre, egyesületre is, amely nem rendelkezik a polgári ügyek minisztériumának engedélyével, így kutatóközpontokra és szabadidõklubokra is.

A témában kedden kommentárt közölt a Global Times címû napilap, amely a külföldön legálisan mûködõ NGO-k és nonprofit szervezetek között példaként sorolt fel különbözõ szövetségeket, egyesületeket, alapítványokat, kereskedelmi kamarákat, akadémiai társaságokat és kutatóintézeteket.

A lap pekingi szakértõje, Szung Csung-ping szerint példák bizonyítják, hogy sok külföldi NGO feladata katonai információk begyûjtése oly módon, hogy kínai katonákat szerveznek be, miközben “agymosásukkal” is próbálkoznak. Mindazonáltal Fang Kung-bin, a védelmi egyetem professzora megjegyezte, a katonák külföldi eredetû szervezetekbe történõ belépése nem gyakori jelenség Kínában.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
4,461,961 egyedi látogató