Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási vihart kavart egy cikk Izraelben

KülföldNagy vihart kavart Izraelben a Der Spiegel címû német hetilap egyik hétvégi, a német-izraeli diplomáciai kapcsolatok romlásáról szóló cikke.
A Der Spiegel Jeruzsálem által hivatalosan elutasított cikke szerepelt a helyi vasárnapi lapok legfõbb hírei közt. A német lap szerint Angela Merkel kancellárt különösen aggasztja az izraeli kormány telepes politikája, a jövendõ palesztin állam területén, Ciszjordániában folyó izraeli terjeszkedés, amely ellehetetleníti az izraeli-palesztin viszály két népnek két államot ígérõ békés politikai megoldását.

A lap úgy tudja, hogy Merkel és külügyminisztere, Frank-Walter Steinmeier szerint minden más megoldás a palesztinokat másodrendû állampolgárrá degradáló "apartheid-államhoz" vezetne.

A Der Spiegel szerint magas rangú német tisztviselõk már nem kívánnak feltétel nélkül mindenben együttmûködni Izraellel, ahogy azt a múltban tették. Berlinben úgy vélik, hogy az izraeli döntéshozók ellehetetlenítik a kétállami megoldást, aggodalmuk szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök kihasználja és eszközként alkalmazza barátságát Németországgal.

"Jeruzsálem politikája nem járul hozzá Izrael zsidó és demokratikus jellegének megõrzéséhez, és ezt az aggodalmunkat Németországnak világosabban kellene az izraeli politikai vezetés tudomására hoznia" - vélekedett a hetilapnak nyilatkozó egyik német politikus.

A Der Spiegel szerint januárban már meg is kezdõdött a változás, amikor Netanjahu német diplomáciai segítséget kért egy európai uniós határozat szövegének mérséklésére, de a német külügyminiszter nem tett semmit ebben az ügyben.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-05-01 17:51
De jó, sztem minden második, de inkább ötbõl négy jewrópám a zsidónál, 10-bõl 10 a zsidónak dolgozik.

Minden hatodik palesztin zsidóknál dolgozik

A palesztin statisztikai hivatal szerint több mint 100 ezer palesztin dolgozik Izraelben és a zsidó telepeken.
http://hvg.hu/vil...lgozik#rss
4 #2 Posta Imre
- 2016-05-01 18:01
Mega zsinagógát!

A német szélsõjobb betiltaná a minareteket és a burkát

Az iszlám nem egyeztethetõ össze a német alkotmánnyal – mondja az AfD.

A bevándorlás-ellenes Alternative für Deutschlend (AfD) német szélsõjobboldali párt gyûlésén elfogadták azt a nyilatkozatot, amely szerint az iszlám nem egyeztethetõ össze a német alkotmánnyal, a minareteket és a burka viselését pedig be kellene tiltani.
Az AfD-t ugyan csak három éve alapították, de a menekültválság alaposan megnövelte a párt népszerûségét, a közvélemény-kutatások szerint támogatottsága a lakosság körében egészen 14 százalékig is terjedhet, feladva a leckét ezzel a 2017-es választások elõtti évben Angela Merkel kancellárnak és az ország hagyományos nagy pártjainak – írja a Guardian.
http://hvg.hu/vil...burkat#rss
4 #3 Posta Imre
- 2016-05-01 20:24
Le Monde: Valami rohad Európában

Ausztriában a Szabadságpárt jelöltje nyerte az elnökválasztás elsõ fordulóját, aki egy szélsõjobbos párt barátságos arcát mutatja, de az FPÖ továbbra is keményen idegengyûlölõ, iszlámellenes és euroszkeptikus.http://www.168ora...45196.html
139 #4 jozsef toth
- 2016-05-01 23:46
Milyen erdekes!
Valamikor reges regen ez teljessen ertheto es NORMALIS dolog volt,hogy minden orszag vedte a sajat nemzetet az ellensegtol es az idegenek tomeges bevandorlasatol!

A kurva ZSIDOKAT mindenkinek mindenhol kotelessege befogadni! Sotttt meg az allami poziciok legmagasabb beosztasaba valo munkakoroket ok vezetik.

Majd elosszor ok mutassanak jo peldat ,hogy mennyi arab vagy mas nemzetisegut engednek az o rszagukba !
Es ott is majd a kissebseg fog utanna ugralni mit a zsidok,Magyaroszagon!!
Mert a szam adatok szerit ok kevesebben vannak!
Csak azt nem ugatjak a TV -be ,hogy az iranyittast teljessen at vettek.
Es van bor a pofajukon csodalkozni ,hogy miert utaljak oket europaba???:@Almomba lattam egy fekete hollot de ez nem volt kamu!:D
4 #5 Posta Imre
- 2016-05-02 20:39
Törmelék alá rejtették a Tiszakécskén megölt izraeli férfi holttestét

Az áldozatot téglával verték halálra. Két telefon, egy laptop és pénz - ezért kellett meghalnia. Szörnyû részletek a gyilkosságról.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés – ezért kell felelnie annak a két – 19 illetve 21 éves – fiatalnak, akik a gyanú szerint halálra vertek egy izraeli férfit Tiszakécskén. Az ügyészség megrázó részleteket közölt az ügyrõl.

Eszerint a gyilkosság április 22-én történt, a 40 éves világutazót egy romos tiszakécskei ház udvarán támadtak rá, míg a hálózsákjában feküdt. Téglákkal ölték meg, amelyeket az udvaron találtak. Miután végeztek vele, elvették az értékeit – két telefont, egy laptopot és a pénzét – majd elrejtették a holttestet: behúzták a romos épületbe és a törmelékekkel temették be.

Az egyik fiú a brutális gyilkosság után eladta az egyik telefont illetve a laptopot, a többi holmit pedig – a sátorral és a hátizsákkal együtt – elásták.

Az ügyészség szerint a fiatalok elõzetes letartóztatása azért indokolt, mert egyrészt súlyos bûncselekményt követtel el, másrészt tartani kell attól, hogy elszöknének vagy elrejtõznének.

A rendõrség egyébként vasárnap közölte, hogy megtalálták a napokig eltûntként keresett külföldi holttestét. A Bors hétfõn arról írt, hogy az idõsebb fiú rákapott a drogra, és nemrég szabadult a börtönbõl, ahová betörés miatt került.
http://24.hu/belf...olttestet/
309 #6 Szekely Sandor
- 2016-05-03 03:11
Der Spiegel...

újjjjj... de micsoda fõáramú szennylap, na kiknek a kezében? :)

még az is lehet hogy helyi lelkes újságíró bevállalta, kíváncsi lennék mi a Spiegel szerint a folytatása. Bocsánatot kértek? :)

DE NEM IS EZ A LÉNYEG!

HANEM:

HOL LESZ NÉMETORSZÁGBAN, ÉS MIKOR A TERROR TÁMADÁS?

a terrorizmus, mint állami megfélemlítési pszichológiai hadmûveletet már másik cikkben kielemeztem, WIKI definicióból kiolvasható :)
Francia kormány "találta fel" és alkalmazta a "Reign of Terror" idõszakában a káosz megfékezésére

HOL LESZ A TERRORTÁMADÁS?

azokban az országokban, akik a következõ hibás lépést teszik:

BESZÓLNAK IZRAELNEK, fõként GÁZA témában... ujjjjujjjujuj... azért még a Japánok is kaptak jelzést...

PETRODOLLÁRON KÍVÜL KERESKEDNE OLAJJAL
na ezt Mexicó bevállalta, és azonnal kapott is egy Patrícia hurrikánt...

ÓÓÓÓ, a Franciáknak nagy gyakorlatuk van már ebben a terrorizmus színjátékban, hisz õk találták fel.
Nézzétek meg az ÖSSZES TERROR "TÁMADÁS" egy nevezetes idõpontban történik: pl 7/7 London, Párizs péntek 13... oké ez elég fura
DE
MINDIG PONT EGY ÖSSZEVONT GYAKORLAT NAPJÁN? AMINEK UGYAN AZ A TÉMÁJA?? pl. NORAD-911
aztán azok a kedves krízis színészek!
BEFOSOK A RÖHÖGÉSTÕL? HOGY PÁRIZSBAN 3 SZORRA IS MEGUSZTA A SRÁC A TERROR TÁMADÁST!!!
boston Marathon - szemtanú, Párizs - súlyos sérült, Belgium - enyhe sérülés!

MIT MONDJAK? MINDENKIT MGSZOPATNAK A TV-BEN?
EZ ÚJDONSÁG?

Szóval, szerintetek lesz-e, ha igen melyik városban, és milyen szép nevezetes napon?

Amúgy is ráférne már arra a kurva ébredezõ Német birkákra egy kis félelem és máris nem lázonganának... mondja RKM
309 #7 Szekely Sandor
- 2016-05-03 04:43
"A Der Spiegel szerint magas rangú német tisztviselõk már nem kívánnak feltétel nélkül mindenben együttmûködni Izraellel, ahogy azt a múltban tették."

AHOGY AZT A MÚLTBAN TETTÉK
lemaradtam valamirõl? megvolt már a világ szintû bevallás és megbánás a "mindenben hazudtunk amiben csak tudtunk" elõadáson?


"Berlinben úgy vélik, hogy az izraeli döntéshozók ellehetetlenítik a kétállami megoldást, "
HA ÚGY VÉLIK, akkor ki kell rúgni azokat akik úgy vélik, mert tudniuk kellene! vagy azért mert tudják, úgy fogalmazzák hogy "úgy véljük"!


"aggodalmuk szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök kihasználja és eszközként alkalmazza barátságát Németországgal."
óóóó na ne már ki mondja ezt a faszságot??
BIBI soha nem tenne ilyet, nem is tett... nem is fog... soha elõtte... és soha utána... itt a mese vége :)

BIBI egy különös politikus! Neki nem kell hogy mozogjon a szája ahhoz hogy folyékonyan hazudjon!
:)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
4,461,960 egyedi látogató