Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Betiltani a burkát, kilépni az EU-ból: Kõkemény programot hirdetett az AfD

KülföldOrosz-izraeli testvérpártja akadt a jóbiknak? KGBéla éjjelente felzokog. Már rég kabaréba borult ez a szabadkõmûves bohóckodás és már viccnek is rossz. Elfogadta vasárnap véget ért stuttgarti kongresszusán története elsõ részletes programját a legnagyobb parlamenten (Bundestag) kívüli német párt, az Alternatíva Németországnak (AfD).


A 2013-ban alapított párt egyik társelnöke, Jörg Meuthen szerint az AfD modern konzervatív, szabadságelvû és hazafias politikai erõként határozza meg magát, és az utóbbi hónapok választási eredményei "csak a kezdetet" jelentik. A másik társelnök, Frauke Petry szerint jelenleg nincsen párt, amellyel az AfD koalícióra léphetne, de nem arra készül, hogy örökké ellenzékben maradjon.

Frauke Petry vasárnap felkérte a küldötteket, hogy a következõ két napban ne olvassanak újságot, "különben talán nem fogják tudni, hogy milyen pártkongresszuson is voltak".

Az AfD az euróövezet mûködése, majd a szövetségi kormány menekültpolitikája után újabban a muzulmán vallás bírálatára helyezi a hangsúlyt. Programja szerint "az iszlám nem tartozik Németországhoz", ezért a többi között be kell tiltani a test egészét takaró muzulmán nõi öltözékek nyilvános viselését, a minaretek építését és a müezzinek tevékenységét, és nem szabad muzulmán intézményeknek megadni az egyházakat megilletõ közjogi testületi jogállást.

Ugyanakkor a program alapján az euróval és a menekültekkel szembeni kritikus beállítottság is megmarad. Így az AfD szerint az euróövezetet és az EU-t nem szabad a mostani formájában megtartani, az euróövezetet vagy rendezett módon fel kell számolni, vagy Németországnak ki kell lépnie, az EU-t pedig át kell alakítani a "nemzetállamok Európájává".

A menekültüggyel kapcsolatban a legfõbb követelés a "szabályozatlan menekültbevándorlás" megállítása. A párt szerint Németországnak csak jól képzett és a beilleszkedésre nagy elszántságot mutató bevándorlókat szabad beengednie területére, a demográfiai gondokat pedig bevándorlás helyett a gyerekvállalás ösztönzésével kell kezelni.

A többi német párttól megkülönböztetõ elem a többi között a sorkatonai szolgálati kötelezettség visszaállítására és a fegyvertartási szabályok lazítására és a közvetlen demokrácia intézményeineinek kiterjesztésére vonatkozó követelés, és az az igény, hogy csökkentsék 12 évre a büntethetõség korhatárát. Ugyancsak egyedül az AfD követeli a jelentõsebb német pártok közül, hogy állítsák meg az atomerõmûvek bezárását és a kiesõ termelés megújuló forrásokra alapozó pótlását jelentõ úgynevezett energiapolitikai fordulatot.

A Bundestag pártjai bírálták az AfD programját. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) szerint a párt modern konzervatív helyett valójában reakciós politikát folytat. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) részérõl demagógnak minõsítették az AfD-t. A CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) szerint az AfD maradi párt, gazdaságpolitikája pedig németek százezreinek munkahelyét veszélyezteti.

A Bundestag nagyobbik ellenzéki pártja, a Baloldal szerint az AfD a programja alapján a leggazdagabbak, a felsõ egy százalék érdekeit szolgálja, a társadalom összetartását pedig a muzulmánok elleni uszítással és a "keresztény fundamentalizmus" révén kívánja biztosítani. A Bundestag másik ellenzéki pártja, a Zöldek szerint az AfD kongresszusa megmutatta, hogy célja a társadalom megosztása, az uszítás, a kirekesztés és az iszlámellenes érzelmek fölerõsítése.

Az AfD a 16 tartomány közül 8-ban rendelkezik képviselettel a helyi törvényhozásban. Országos választói támogatottsága a közvélemény-kutató intézetek mérései alapján 10,5 százalék és 14 százalék közé tehetõ.

atv.hu / MTI
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016-05-02 17:59
Ehez nem tudok hozzaszolni mert a zsidaj bohockodasbol mar " televan a tököm " Zazrit is igy inditottak es erdekes modonn ahogy közelkerült a husos fazekhoz "etvagya " "szokasa " megvaltozott lehet hogy a "kos-her " füszerek miatt vagy tevedek ? Kitudja hogy ki all az AFD-mögött is ...??? Majd kiderül összel liba számlálaskor !!!
309 #2 Szekely Sandor
- 2016-05-03 02:47
Sziasztok!

politikusban megbízni óriási bátorság...

"A másik társelnök, Frauke Petry szerint jelenleg nincsen párt, amellyel az AfD koalícióra léphetne, de nem arra készül, hogy örökké ellenzékben maradjon."
azért az biztató, hogy körön kívülinek tûnik
a Kanadában szép sikereket elérõ Libertáriánus párt (olyan Ron Paul féle) de alapjaiban anarcho kapitalista eszméket megfogalmazó pártban én is látok lehetõséget, amennyiben komolyan gondolják, hogy a mandátumuk lejárása elõtt megvalósítják a minimális kormányzást.

Nagyon jó példa IZLAND!
Tökéletes útmutatása hogy is kell ezt az ország vezetõsdit csinálni!

"A menekültüggyel kapcsolatban a legfõbb követelés a "szabályozatlan menekültbevándorlás" megállítása."

SZABÁLYOZATLAN?? úgy tûnik? nekem nem, nekem úgy tûnik mintha egy forgatókönyv szerint zajlana az egész.
Amelyik politikus ezt nem tudja az vagy hülye, vagy benne van. Bármelyik kellõ ok a ..........

EURABIA projekt:
lényege, hogy az a népesség, aki 2.11 szaporodási ráta alatt van ki fog halni
Magyarország - Németország
1.3 1.3

szóval itt kurva nagy gáz van! persze nem véletlenül, de ez hosszú útra visz :)

a háttér hatalom 2001 decemberében egy ködös estén egy Newark-i szállodában megszõtte gonosz tervét Európa Arabosítására, hogy egy sokkal irányíthatóbb (vallás által) népesség méltó ellenfél legyen a fináléra
ISRAEL VS ARABIA

szerintük....

szerintem nem így lesz, és ha a Magyarok kellõ képp ébredeznek - mert látom én is a jeleket Imre :) - akkor elmondom hogy kurva gyenge lábakon állnak ám ezek az "agendák". Nem véletlenül veti be a háttérhatalom (nevén nevezve RKM (Rothshield Khazarian Maffia)) az összes eszközét, a tüzijáték fináléjánál tart.
Az agenda csak egy agenda, amíg addig van úgy amíg úgy van.
HA netán az emberek rájönnek a színjátékra, mert TOTÓ kutya lerántja a leplet a kis görbe óz ott úl a sarokban és huzogatja a zsinegeit.
Azt a parát képzeljétek amikor TOTÓ lerántja a leplet... és végre felfogja a TISZTELT PUBLIKUM hogy mit is lát, ÓZ kurvára szaladni fog - de hova? :)

DE A LÉNYEGHEZ ÉRVE
nem ismerem a párt részletes terveit, így korrekt véleményt nem tudok alkotni róluk.
VISZONT
AZ A POLITIKUS, AKI AZ EU KILÉPÉST TÁMOGATJA, megbocsájtok az eddigi bûneiért (mások nevében nem nyilatkozok)

MIKOR LÉPÜNK MÁR KI? ÉS A NATÓBÓL IS??
HOL KELL ALÁÍRNI???

EZ A LÉNYEG!
ha már az õskori király választósdi folyik, legalább hazai királyt válasszatok (MERT ÉN ELVBÕL NEM JÁTSZOK SZAVAZÓSDIT) hogy HAZAI ÉRDEKEI legyenek.

ÉN abban hiszek, hogy nálam jobban senki nem tudja mi jó nekem!
Ez az anarcia - jujj de félelmetesen hangzik... errõl mit is tanultunk? ja hogy káosz felforgatás.... hol is? ja az iskolában!

OKÉ akkor mit is jelent?

AN - nélkül
ARCHY - vezetõ

ennyi, nincs itt semmi molotov koktél dobálás, semmilyen látnivaló kérem haladjunk tovább :)ÉS MAGYAR NEMZETI BANK!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
4,462,041 egyedi látogató