Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási föld alatti rakétabázist villantott Irán

KülföldMég jó, hogy az ima segít! Úgy látom a gárdistákok nem nagyon bíznak a zima erejében, de Allah szakállára se szeretnék bízni a zügyintézést. A perzsa állami tévé adásában egy katonai vezetõ dicsekedett el az új generációs rakétákkal tömött föld alatti bázisokkal, amelyek bármikor „vulkánként törhetnek ki” – írta meg a The Guardian.

A sosem látott felvételek egy föld alatti csatornát mutatnak rakétákkal és kilövõegységekkel, arra az esetre, ha az ellenség „hibát követne el” – így a hivatalos közlés a portál szerint.
Rakétapróba
Az Emad hatótávolsága 1700 kilométer, és 500 méteres találati pontossággal céloz egy washingtoni székhelyû stratégiai elemzõ intézet kutatója szerint.

A júliusi nukleáris megállapodásnak része volt, hogy Teherán nem fejleszti rakétaarzenálját, errõl külön ENSZ-határozat is született.
Az atompaktum nem gyengít

A videót három nappal azután mutatták be, hogy Irán tesztelt egy új nagy hatótávolságú rakétát, az Imadot – amivel Amerika szerint megsértette az ENSZ-BT határozatát –, és egy nappal azután, hogy a parlament elfogadta a július 14-én a nagyhatalmakkal megkötött atompaktumot.

Iráni vezetõk közölték, hogy a megállapodás nem befolyásolja a hagyományos fegyverkezésüket, köztük a ballisztikusrakéta-programot sem. A rakétateszttel és a föld alatti bázis felvételeivel Irán azt akarja bizonyítani, hogy a hadsereg nem lett gyengébb az egyezménnyel.

A több száz méter hosszú, mintegy tíz méter magas üreg tele volt harci eszközökkel, egyebek között olyan új generációs, nagy hatótávolságú rakétákkal, amelyekre a meglévõket tervezik jövõre lecserélni.
Válasz Amerikának

Amir Ali Hadzsizadeh, az Iszlám Forradalmi Gárda egyik parancsnoka elmondta, hogy országszerte számos hasonló bázisuk létezik, mintegy 500 méter mélyen a föld alatt. Hozzátette:

Irán nagy hatótávolságú rakétabázisai felkészülten állomásoznak az ország hegyeinek mélyén, a rakéták pedig az egész ország területén kilövésre készen várják Ali Hámenei ajatollah parancsát.

A parancsnok az erõdemonstrációval a The Guardian szerint elsõsorban a Nyugatnak, és különösen az USA-nak akarhatott üzenni, amely az atompaktum ellenére továbbra is kilátásban tartja a katonai lépéseket a perzsa állammal szemben. „Azok, akik ebben reménykednek, vessenek csak egy pillantást az iszlám köztársaság erejére” – mondta Hadzsizadeh.

„Irán nem fog semmilyen háborúba kezdeni, de ha az ellenségeink hibáznak, rakétabázisaink vulkánként törnek majd fel a föld mélyérõl.”
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-15 18:38
Iráni miniszterrel tárgyalt Szijjártó Péter
MTI
Orbán Viktor miniszterelnök iráni látogatásának elõkészítésérõl, valamint informatikai együttmûködésrõl tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mahmúd Vaezi iráni tájékoztatási és távközlési miniszter csütörtökön Budapesten - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel. http://magyaridok...ter-57032/
116 #2 livia
- 2015-10-15 21:07
No, ha felkészült, jogosan, végül is tudja kik a szomszédai. Bár már mi is észrevennénk.
75 #3 talpi
- 2015-10-16 21:33
Na bassza meg ha Vitya-Vi- Szarjonovics oda megy akkor ott nagy balhé lesz, hamarosan, Ez a kis operett huszár meg tudja rontani a "levegõt" bár
75 #4 talpi
- 2015-10-16 21:36
No, akkor "hivatásos rettegõk" lehet felkészülni. Hiszen, eddig az "atom bomba"elõáállitása volt a sláger, most meg "föld alatti rakéták",.Eszem megáll, ezt honnan vették ezek a média mogulok? Igaz, ha egyszer õk elkezdenek valamit, akkor elõbb - utóbb "csoda fegyver" lesz a vége.
Imre a csúzli,:) nagyon vigyázz rá. Még a végén valami "Dávid" parittyára hasonlítják és véd-elem be veszik TEVA alapon :D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
4,461,821 egyedi látogató