Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nagyszabású hadseregfejlesztésbe kezd Németország

KülföldBesorozzák a sok ratyi transgenderes elzsidósodott germániást és a muszlimokkal együtt készek harcolni Hitler emlékéért? Jó csak viccelek. Pár éve még leszerelésben voltak. „Eljött az idõ, hogy újra összeálljon a Bundeswehr” (Szövetségi Védelmi Erõ, azaz a német hadsereg – szerk.) – közölte Ursula von der Leyen német védelmi miniszter, miután bejelentette a fegyverkezést. Hozzátette: a Bundeswehr folyamatosan nyomás alatt áll, hogy valamennyi területen modernizálódjon.

Kezdetnek egy körülbelül 7000 fõs sereget toboroznak, amelyben 4400 civil teljesít majd szolgálatot. A védelmi minisztérium továbbá azt is bejelentette, hogy megemelik az ehhez szükséges kiadásokat, így 2020-ig a jelenlegi 34,2 milliárd euró helyett 39,2 milliárd euró jut majd a fejlesztésekre - írja az RT.


Migárció és Ukrajna

Von der Leyden kijelentette, Németország 16 különféle nemzetközi szövetségben vesz részt, beleértve az Iszlám Állam elleni küzdelmet Irakban és a NATO-t. Szerinte a modernkori fenyegetések, mint a migráció vagy az ukrán konfliktus, árnyékában ugyanis kevés német állampolgárt nyugtat meg, hogy Berlin a NATO-ra, vagy az igencsak vérszegény „Európai Védelmi Rendszerre” hárítja át a védelem felelõsségét és költségét.

A legfrissebb belpolitikai felmérések azt mutatják, hogy a német fegyverkészletek és a Hidegháborúból megmaradt vadászgépek elavultak és kevésbé megbízhatóak.

A hidegháború idején a Bundeswehr 670 ezer fõt számlált, mára ez 87 ezer polgári és 177 ezer katonai alkalmazottra csökkent, de Németország még így is a második legerõsebb védelmi erõvel rendelkezik Európában.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-05-11 12:02
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bplXvG18De4[/movie]
4 #2 Posta Imre
- 2016-05-11 13:07
Fordulat Németországban? Vége a befogadás kultúrpolitikájának?

Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenõrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája (Willkommenskultur) - mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Süddeutsche Zeitung címû lapnak. http://www.atv.hu...itikajanak

Ez volt az utolsó figyelmeztetés Merkeléknek – komolyan veszik?

Az osztrák és török belpolitikai válság akkor érte el Berlint, amikor az ottani nagykoalíció támogatottsága is mélypontot ütött meg. Az eurószkeptikus német Afd párt a nagykoalíció pártjaitól rabol el szavazatokat. A Szociáldemokrata Párt vezetõje a bukás szélén, a bajor konzervatívok pedig Merkeléktõl függetlenül készülnek a jövõ évi választásra.http://privatbank...zik-293235

A szlovák belügyér indokoltnak tartja, hogy tüzet nyitottak

Indokoltan használták fegyverüket a szlovák vámosok hétfõn, amikor rálõttek egy, illegális migránsokat szállító gépkocsira – jelentette ki a szlovák belügyminiszter. http://hirtv.hu/h...ak-1341824

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
4,460,745 egyedi látogató