Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új WHO-központ Budapesten

BelföldTojódik "minden" Keletre! A kormány továbbra is arra törekszik, hogy Magyarország a nemzetközi szervezeteknek, különösen az ENSZ és szakosított intézményeinek befogadó központjává váljon Közép-Európában.

Magyarország számára megtisztelõ az ENSZ egyik legfontosabb szakosított szervezetével, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) kötött székhely-megállapodás aláírása, hangsúlyozta dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttmûködésért felelõs államtitkára.

A WHO már 1991 óta mûködteti Magyarországon a WHO Ország Irodát. A megállapodás további megnyilvánulása a kormány elkötelezõdésének a szervezet közegészségügy terén végzett munkája mellett. A WHO a Budapesti Központon keresztül nyújt majd személyügyi adminisztratív szolgáltatásokat a szervezet munkatársai részére globális szinten, nyilatkozta dr. Hans Troedsson, a WHO fõigazgató-helyettese.

A Budapestre történõ kiszervezésrõl hozott WHO-döntésben kulcstényezõként szerepelt a költséghatékonyság, az infrastruktúra kiépítettsége, illetve olyan ENSZ-szervezetek pozitív tapasztalata, melyek Budapesten mûködtetnek szolgáltató központot (az ENSZ Menekültügyi Fõbiztosság, az Élelmezésügyi és Mezõgazdasági Világszervezet, az ENSZ Gyermekalapja).


Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-05-13 10:39
Világméretûvé válhat a sárgalázjárvány


A Zika-vírusnál jóval súlyosabb járványra hívják fel a figyelmet az egészségügyi szakemberek: több afrikai országban egyre több sárgalázas esetet regisztrálnak, és ha a védõoltásokkal nem állítható meg a fertõzés terjedése, a járvány globálissá is válhat.http://www.hazipa...0512115429
267 #2 Perle
- 2016-05-13 20:52
És mekkora öröm: :DA szcientológusok is ( már állami támogatással) új épületbe költöztek. A Plázába menet útba esik jövet-menet:
http://mno.hu/bel...ok-1342132

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,449,711 egyedi látogató