Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Beperelheti gyermekét a szülõ, ha az nem tartja el

BelföldVicces, nem? Nem! Nem a zállam köteles ám, aminek be lett fizetve az ellopott nyugdíjvagyon (megvan az, csak jüanban), és az eltartott zsidó-cigány banda mellett a "migráncsok" közt még borozdolják a kedélyeket. Jól teszik! Ennyi idióta magyart egy rakáson! Azért béke, meg áldás ám, meg szent lélek és isten, meg a qva jahvés anyja. De csak demokratikusan ám! Bíróság kötelezheti a jövõben a felnõtt gyermeket a szülõ eltartására. A kormány elõterjesztése alapján ráadásul nemcsak a szülõ perelhet.

Május elején nyújtotta be a minisztérium a polgári törvénykönyv legújabb módosító csomagját, amely a többi közt a kötelezõ szülõtartást is tartalmazza. A Ptk. jelenleg is elõírja, hogy a gyermeknek gondoskodnia kell idõs szüleirõl, ám ha a parlament elfogadja a módosítást, a jövõben már bíróság kötelezheti a gyereket a szülõ eltartására – számolt be a hírTV.

A javaslat szerint a fizetõs állami és az egyházi fenntartású intézmények is beperelhetik majd a hozzátartozókat, ha az ellátás ellenértékét nem vagy csak részben tudja finanszírozni az idõs személy.

A parlament szerdán tárgyalja a kötelezõ szülõtartásról szóló módosító csomagot.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-05-16 08:19
Melyik intézményben találod meg ezeket együttesen?

- Helyben kialakított bolt 10 ezer kötetes könyvtár.
- Kilenc (!) Sportpálya és tornaterem.
- Színházterem.
- A szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet,sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör,életvezetési szakkör, ahol fõzõcskézni lehet).
- Tanterem és ökumenikus imaterem.
- Egészségügyi blokk.
- Változatos étrend.
- Minden szobában televízió.
- Padlófûtés.
Nos?

Nyertek azok a kedves olvasók, akik a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézetre tippeltek!

Ez elsõ PPP konstrukcióban épült börtön, - a másik Tiszalökön van. (Fletónak ezúton is köszönet érte!)

A börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot fizetünk az üzemeltetõnek 15évig. 2 milliárd Ft évente 800 rab után! .......... 2,5 millió Ft /rabonként és évente
Köszönjük, hogy adójával hozzájárult! (és te mennyit is keresel egy évben?)
További eredményes munkát kívánok !
Ja !... és a bentlakók 99 %- a: roma.
99 #2 MORMOTA1968
- 2016-05-16 22:01
Hogy az a.....!!! Mi a redves rohadt jó édes anyukájuknak tartjuk el ezt a sok mocskos féreg parazitát, ha ezeknek már a szociális rendszer fenntartása se lesz ezek után a kötelességük? Már rég négy ló közé kifeszítve kellene ropogtatni a csontjaikat! Mi a jó büdös Isten nyilának fizettünk nyugdíj járulékot, TB-t, ha most meg ezek a patkányok fizetõsé teszik az orvosi ellátást, a nyugdíjrendszert meg teljesen elsorvasztják? Hogy a jó rossebbe lehetne ezzel a szánalmas elba@ott bandával a (néppel) megértetni végre, hogyan is mûködik a rendszer? Hogy minden mögött Jahve korcsai állnak és az õ feneketlen bendõjüket tömi, minden megnyomorított nép! Hogy a világ legtöbb országában ezek a nyomorult paraziták nyomják a pénznek nevezett papír szemetet és adják kölcsön a kormányoknak kamatra, ahol is az állítólag a nép által választott politikusok, (kur-mányok) törvényesítik ezt az eszközt, amivel a bankár dinasztiák végig rabolhatják a világot. A népnek nevezett csürhét soha nem lehetett még békés szónoklatokkal a jó útra terelni, ez most se fog bejönni! Õk, mi tartjuk fent ezt a mocsok rendszert! Aki nem ért a szóból, korbáccsal verném belé az igazságot! Hogy lehetett így tönkre tenni egy közösséget? Persze, tudom hogyan! Jó harapós terelõ kutyákkal újra egybe lehetne terelni a nyájat, de ugye hiányzik a kutyák irányításához a juhász!
267 #3 Perle
- 2016-05-16 22:30
Ki fizeti majd az ügyvédet és a perköltséget és mibõl, ha eltartásra sincs elég?

Hallottam a napokban egy Buda közeli nyugdíjas otthonról, ahol a beugró 14 millió körül van, a felvételi korhatár pedig 80 év.!!!! Jujdejó hely lehet. El kell adni hozzá a házat, a lakást, hogy összejöjjön a pénz az új otthonra , amit bizonytalan ideig , talán csak 1-2 évig használhat az idõs ember. :|
12 #4 spartakusz
- 2016-05-17 07:59
BIZTOSÍTÁSI CSALÁS!
Emlékeztek régen írtam, legelsõ lépése az volt amikor az alkotmányból kivette a biztosítás szót és adóként kezeli - tehát adható - DE NEM JÁR -- NEM HÕBÖRGÖTT SENKI AKKOR!
Hát most? - ez a második lépése, mert nem hõbörögtél akkor - ÉRTED?
MIT TEHETNÉNK?

PETÍCIÓT ÍRNI NEKIK, HOGY EL NE MERJÉK KEZDENI A TÖRVÉNY EBBÉLI HOZÁSÁT - VAGY HA MERIK SZÜNTESSÉK MEG A BÉRBÕL NYUGDÍJBÓL STB-BÕL A LEVONÁSOKAT PÉLDÁUL!
DE TUDOM FALRA HÁNYT BORSÓ MIND EZ NEKIK!
AKKOR?
IGEN A HARMADIK ÚT A MEGOLDÁS! A BÉKÉS ÉS NEM BÉKÉS MELLETT!

végtelen türelemmel. id. Kiss László
12 #5 spartakusz
- 2016-05-17 10:36
ADÓ CSALÁS - NA TESSÉK:

https://internetf...more-43705
83 #6 Sbert
- 2016-05-17 11:09
Spari!
Már az elsõ hónapban értelmeztem ezt a Alap-takony-mányt.... És akkor modottam, sokáig, hogy mind a TB, mind a nyugdíj végképp elveszik....
Nem hitt nekem (és mos se sokan ...) senki, csak akit már elért az egyre gyorsuló Lavina.....
Valóban, a Bírkáknak már felesleges is mondani, nem is igazán teszem.
Majd a saját "bundájuk" árán, talán felfogják, mi is zajlik. De a darálónak?
Akkor, már réges-régen mindegy lesz....
Szép, Új Világ - Orwell után "szabadon".
Áldás!
Sbert
19 #7 tudatlanka
- 2016-05-17 11:38
Látom nem értitek a dolgok lényegét. Az idõs ember teher a társadalom számára. Hogy "két legyet üssenek egycsapásra" a "szülõ eltartását" rábízzák a gyerekére.
(Persze, hogy "milyen gyerekére" arról nem szól a fáma.
- Lehet, hogy olyanra, akit a szülõ eldobott, vagy
- "brutálisan" nevelt, mert ma már a szülõ nem nevelheti meg a gyerekét, mert az állam tiltja a fenyítést is a szülõ terhére.)
- Egy "ilyen gyerek" alapból "törleszti" a szülõvel szembeni jogos, vagy csak a gyerek szemszögébõl jogosnak látszó, vélt sérelmét. A szülõ tehát "nem lesz hosszú életû..." A bûncselekményért pedig a gyereket is felelõssé lehet tenni ...
- Olyan családban, ahol jó a szülõ-gyermek kapcsolat, de a gyermek maga is mély-szegénységben él, és csak annyival segíti a szülõt, amennyivel tudja (vagy nem tudja), ott a jó családi kapcsolatot meg lehet mérgezni. Jó esetben (bíróság helyett) mind a két fél öngyilkosságot követ el. A szülõ tudja, hogy a gyereknek sincs, mástól meg nem remélhet segítséget, így megelõzi az éhhalált és szenvedést. A gyermek pedig a lelkiismeret furdalás miatt, hogy nem volt mibõl segíteni, így õ okozta a szülõ halálát.
Ki van ám ez jól találva!
3 #8 Enid
- 2016-05-17 13:17
Hat, nem vagyok egy Gereb Agi, de erlelodik a csaszar-mecces s_olvas...
Tudom, tudom, hogy man meccett... csak egy kicsit fentebb se artana... biztos ami biztos s_nezem

Persze csak , hogy egy "klasszikust" idezzek: "demokratikusan".
s_gitar

Spari!
Petizion a gojos verzion csak rohog.
https://lestilett...&h=363
[img]https://lestilettate.files.wordpress.com/2013/07/proiettile_penna.jpg?w=450&h=363[/img]
12 #9 spartakusz
- 2016-05-17 14:43
Enid értem én - én maradok a harmadik megoldásnál HUN VAN!

spari....
ui. kupából iszom a végén és sípoltatom a zeném!
83 #10 Sbert
- 2016-05-17 20:05
Tudat-Lanka!
Értjük MI, (remélem, nem vagyok ezzel egyedül...) de ezer éve is van már hogy átléptük! (-tem...).
De a kijelentésem, nem erre utalt, bár, lehet az én kis Tanyácska által gerjesztett, és megélt Csirke Józsika Álmom mást sugall, minthogy szintúgy a Kályhától indulnak, de, már számomra, rigmusként, ezerszer kimondott, más számára ugyan fontos, de nekem nem annyira fontos elemeket kihagyjuk a Monda-NI!-Való-mból.
A lõtéri kutyák is nagyobb biztonságban élnek, manapság, minthogy egyszerûen felfogják, mi is zajlik körülöttük, nem hogy szájbarágósan.
Nekik, majd hamarosan érkezik az a mód, ahogy errefelé valljuk, egypáran: Szájbavágósan!
De ezt nem Minekünk kell majd kezelni....
Ha a Teher szót kellene alkalmazni, épp az Ébren levõk a teher "azoknak" nem pedig azok az Egyedek, akik Világunkba hozták Õket.
No, ezt is úgy kezelem ma már, hogy egy Normális Vicinális nyomvonalán, számomra "ezek" a Bírkák a teher. Vagyis épp fordítva van.
Erre mondta Imre Bátyó, mááánsokadikájára: "Nem kell mindenkit megmenteni!"
Nos, a Szüleim, még élnek, ha be is dõl a dollár 28.-án, sem éheznek, nélkülöznek, engem már csak ez érdekel. a többi?
"Adók módjára behajtható." Ezúton is, ahogy szóban, írásban, nem egyszer már tudattalankodtam velük: (nav-oep)
Vonják le a fizetésembõl!
Jó, pihentetõ éjszakát!
Mindegykinek!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.83 másodperc
3,400,293 egyedi látogató