Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ilyen volt a csík­som­lyói búcsú!

KultúraNa, errõl a sok baromról van szó! Tátott szájjal hallgatják Csintalant ...ezeket tényleg meg kell tizedelni, bár a "nyirkai" felezést ígér.

Ren­ge­teg za­rán­dok ér­ke­zett idén is az el­ké­pesz­tõen gyö­nyörû helyre. Áder János köz­tár­sa­sági elnök, és fe­le­sége Her­czegh Anita is köz­tük volt.

Idén is megtelt zarándokokkal szombaton a csíksomlyói hegynyereg, 449 éve gyülekeznek itt pünkösd szombatján a zarándokok, akik általában csoportokban vonulnak, táblákkal jelezve, melyik településrõl érkeztek.
D_MTI20160514012.jpg
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita (j), valamint Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai fõkonzulja (b3) a csíksomlyói búcsún tartott szentmisén a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben 2016. május 14-én. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Székelyruhás fiatalok vitték a hegyre azt a kötélkordont, amelynek oltalmában az egyházi vezetõk érkeztek a Hármashalom oltárhoz. A kordonban zarándokolt Áder János köztársasági elnök, és felesége Herczegh Anita. A zarándokok között van Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke is.

"Ne maradjon beszegezett ház, gyerek nélküli iskola, megfogyatkozó falu és város, megfogyatkozott ország és szülõföld. Be kell töltenünk életterünket" - hangsúlyozta a búcsú szónoka, Csintalan László.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-05-16 07:47
"csintalan" szinonimái:

huncut, pajzán, pajkos, neveletlen, játékos, virgonc, bohó, csacska

rakoncátlan, komisz, vásott, rendetlen, ebadta, fegyelmezetlen, fékezhetetlen, szófogadatlan


huncut, akasztani való, gazfickó, mihaszna, gézengúz, rosszcsont, pernahajder, csirkefogó, kópé, csibész, haszontalan, bitang, bajkeverõ, nagyszájú, lókötõ, semmirekellõ, csalafinta, jómadár, ebugatta, hitvány, rosszalkodó, zsivány
154 #2 kakas
- 2016-05-16 10:27
99 #3 MORMOTA1968
- 2016-05-16 22:31
Beprogramozott, agy mosott, ostoba csürhe! Soha nem értettem, de soha nem is fogom megérteni a vallásokban hívõ birkákat! Egész életükben Jahvétól fosnak, mert ugye ahhoz imádkoznak, vetik a fordított T betûket, sátán kereszteket, (megnéztem videón, a pápa is úgy csinálja) nem értem! NEM ÉRTEM!!! Minek közvetítõ és kihez? Valami Úristenhez, ami egyenlõ Jahve! Ha az Isten jóságos, akkor mi a francnak kell könyörögni hozzá a kegyelméért? Egész életében attól gazol sok milliárd ember, hogy ha nem hisz valamelyik sok ezer éve kiagyalt vallásban, akkor valami pokol nevû helyre kerül. Még a maffiózók, még a legnagyobb kur@ák nyakában is ott lóg a kereszt, gyilkolnak, vétkeznek minden elképzelhetõ módon, mert ugye meg lehet utána gyónni, bûnbocsánatot lehet nyerni. Irigylem az állatokat, Isten bizony, hogy az egyszerû kis lelkükkel, ami élteti õket, az egyszerû kis természetes ösztönükkel nem hülyíthetõk be semmiféle vallási vagy bármilyen ideológiákkal. Egyszerûen csak élik a kis életüket, aztán mikor eljön az ideje, távoznak. Elképzelem, ahogy egy oroszlán vagy tigris, vagy bármilyen ragadozó bemegy egy templomba imádkozni.
Bocsáss meg Atyám, vétkeztem! Ölnöm kellett, hogy éhen ne dögöljek! Egy állat nem az élvezett kedvéért öl, mint beteg lelkû emberek milliói, hanem mert a génjeibe beleírt ösztöne ezt parancsolja neki. Öl, ha éhes, ha a territóriumát védi, ha a kölykeit védi, hímek esetében párzáskor véletlenül, vagy például az oroszlánok esetében, más hímektõl való kölyköket, hogy a saját génjeit adhassa tovább. De soha nem ölnek értelmetlenül, mások parancsára, ideológiáktól megmérgezett aggyal. Egy állat soha nem követ el bûnt, hogy a fenébe lehetséges ez? Nekik nincsenek erkölcsi gátlásaik, azt teszik, amit az ösztönük diktál. Mi már ösztönbõl se vagyunk képesek megvédeni magunkat a nyíltan a kárunkat akaró, életünkre törõk ellen. Nem vagyunk képesek megvédeni a saját és családunk érdekeit, a saját földünket, ehelyett idegeneket pátyolgatunk, zabáltatunk, mi meg éhen döglünk lassan, kifosztva, megalázva. Undorodom ettõl az egész hányadék világtól, vallásostul, bankárostul, politikai bûnözõstül, mindenestõl úgy ahogy van!!!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,899,471 egyedi látogató