Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Úgy néz ki, radikáljobbos elnöke lesz Ausztriának

KülföldHitler is "osztrák" volt és ugye a szélsõjobb a zsidók egyik szabadkõmûves feladatvégzési iránya. Egész jewrópa "benácul" és a zsidók mehetnek Oroszországba (már, aki nem tudja, hogy a "nácik" valójában zsidók), az oroszok meg felszabadítják jewrópát a zsidó-nácik "elnyomta" zsidók "védelme" érdekében. A szavazóhelyiségekben leadott voksok alapján Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje vezet 51,9 százalékkal az ausztriai elnökválasztás vasárnapi második fordulója után az osztrák belügyminisztérium vasárnap esti hivatalos elõzetes eredményei szerint.

Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott jelölt a szavazatok 48,1 százalékát kapta.

Végleges eredmény azonban csak hétfõn, a levélben leadott szavazatok összeszámlálása után várható. Mivel Norbert Hofer csak 144 000 szavazattal vezet, a végeredmény változhat, miután levélben 900 ezren voksoltak, a 6,4 millió választásra jogosult állampolgárnak csaknem a 14 százaléka.

72 százaléknál még alig 2 ezrelék volt a különbség, ráadásul akkor még a zöldpárti jelölt vezetett.
Ilyen még nem volt

Bármilyen végeredménnyel zárul is az osztrák elnökválasztás, az Osztrák Szabadságpártnak (FPÖ) ilyen sok támogatója még nem volt – mondta az M1 aktuális csatornának vasárnap a Nézõpont Intézet vezetõ elemzõje.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette, hogy a másik jelölt sem a hagyományos, rendszerhû pártokból érkezett, valójában két radikális jelölt versenyzik. Alexander Van der Bellenbe, a Zöldek pártja által támogatott jelöltbe „beleszeretett” a politikai elit – mondta, és megjegyezte, hogy kevés szavazaton múlhat a választás végeredménye.
Borul a nagykoalíció

Az elemzõ szerint Ausztriában megbukott a második világháború után kialakult hagyományos nagykoalíciós együttmûködésre épülõ politikai rendszer. Mindegy, ki gyõz, a mostani államfõválasztás megrengeti az osztrák politikai rendszert, elõreláthatólag parlamenti választások is lesznek a közeljövõben, hogy Christian Kern új osztrák kancellárnak demokratikus felhatalmazása legyen a hatalom gyakorláshoz – mondta.

Megjegyezte: Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) gyõzelme esetén egészen biztosan keresné a lehetõséget a politikai klíma megváltoztatására. Hozzáfûzte: a szabadságpárt utóbbi években elõretört, amelynek oka többek szerint a migrációs válság Ausztriában.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-05-23 06:53
Far-right leader Norbert Hofer set for victory as Austrians head to polls

Austria’s Jewish community face today’s presidential election with anxiety as far-right candidate Norbert Hofer looks set to become the country’s next head of state.

According to the polls, Mr Norbert, leader of the anti-immigrant Freedom Party, was well ahead of his rival, former Green Party spokesman Alexander van der Bellen, going into the second round of voting.

If he wins, he will be the first far-right leader of Austria since the Second World War.
Jewish groups and activists have spoken of their concern at the prospect of a Hofer victory.

Moshe Kantor, president of the European Jewish Congress, described the situation as "deeply troubling… That a country at the heart of Europe can show such support to the far right barely 70 years on from the Holocaust shows that our collective memories are failing."

The Board of Deputies also voiced its "deep concern" over the rise of Austria's xenophobic right.

According to the Austrian Forum Against Antisemitism, reported incidents involving hatred of Jews increased in the country last year by more than 80 per cent, to 465.

Mr Hofer won 36 per cent of the vote in the first round of voting in April, against 20 per cent secured by Mr van der Bellen.

His popularity has been fuelled by Austrians’ fears about the arrival of thousands of migrants in their country. More than 90,000 people — mostly Muslims — applied for asylum last year.

Mr Hofer, who has worked as an engineer and is known to be a proud gun-owner, has pledged to stop the “Muslim invasion”.

Far-right parties across Europe will be boosted if Mr Hofer wins.

The 49-year-old politician would not be the first controversial Austrian president. Kurt Waldheim, the former UN secretary general who was elected in 1986, was revealed to have served as a young man in the Wehrmacht during the Second World War.http://www.thejc....head-polls
4 #2 Posta Imre
- 2016-05-23 18:29
Ha-ha, hát ezek is úgy csalnak ott, mint az itteniek, itt. levélben leadott xavazatok, meg mi a fax. Hát mennyi papírt írjunk, kinek, hová és mit számoljunk össze belõle. Színjáték, csak a szokásos. Errõl meg kiderülhetik, hogy zsidó, meg bilderberges, meg annyakínnya.
33 #3 vizilo
- 2016-05-23 20:37
Már elcsalták Khonék !!!
236 #4 Vazul
- 2016-05-23 22:21
Igen Imre, a ma reggeli egy két hírmûsor témája az volt, hogy lehet, hogy ilyen rengeteg osztrák szavaz postán! Azelõtt hasonló nem fordult elõ, ráadásul szinte minden postai úton szavazó a Zöld Pártra adja le voksát...

Egy Ausztria szakértõ sem tudott erre választ mondani, csak azt makogta, több embert érdekel a választás kimenetele a felfokozott helyzet miatt.
Mindenesetre furcsa, és nincs válasz arra, hogy miért szavaztak ilyen óriási számban -800 ezer fõ- postai úton, és ellentétesen azzokkal, akik az urnákhoz járulnak.

Emlékeztek, nemrégiben volt, hogy Jörg Haidert a jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezéralakját egy rakétával szétlõtték páncélozott autójában.

Ez a levélben történt népszavazás olyan nagy kamu, ahogy az ukrajnai eurovíziós krími tatár nõt a betelefonálók juttaták az elsõ helyre, holott elõtte a fityongós fenébe se volt!
267 #5 Perle
- 2016-05-23 23:39
Vazul, valóban a svédek is megváltoztoztatták a szavazás eddigi menetét a dalversenyen. Egy dán zsûritag elvétette a szavazást, és amiatt nyert az ukrán nõ, ráadásul egy régi szerzeménnyel, aminek csak új címet adtak.
4 #6 Posta Imre
- 2016-05-24 06:12
Vazul az átlag osztrák liberálbuzi nyálgépek még fényévnyire vannak a valóseggtõl, így iparkodni kell az orrukat beleverni a zsidó szabadkõmûves ganyéba.

Nálunk is mióta bizonyítva van, de a sok ratyi "nemzeti" is még szavazni jár a jó qva anyját az idiótájának.
267 #7 Perle
- 2016-05-24 17:39
Azt írja itt az" újság", hogy a dalversenyen gyõztes Dzsamal 2006-ig férfi volt. Átoperáltatta magát, nemet, hazát, külsõt változtatott.: Várom már, hogy mikor jelenik meg szakállas nõként.
http://bultimes.c...kaza-mazh/

Dalában azokat a tatárokat dicsõitette, akik átálltak a német fasiszták oldalára.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,462,004 egyedi látogató