Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyurcsány: 'Kedves roma testvéreim!'

BelföldKormány zsidó-cigányok! Jól adagolják, nem? A Roma Büszkeség Napja alkalmából írt a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc nyílt levélben fordult a magyarországi romákhoz, akik nap, mint nap megküzdenek az elõítéletekkel és a társadalmi kirekesztéssel.

Kedves Roma Testvéreim!

Szeretettel üdvözlöm minden roma honfitársamat a harmadik alkalommal megrendezett Roma Büszkeség Napja alkalmából.

Sokan értetlenül kérdezik: miért a büszkeség napja? A származás adottság, senki nem változtathat rajta, nem lesz tõle sem jobb, sem rosszabb, mi oka van hát bárkinek is büszkének lenni arra, hogy romának született?

A DK elnöke szerint akik így gondolkodnak, lehetnek tisztességes emberek, de figyelmen kívül hagyják a romákat sújtó elõítéleteket, azt a társadalmi kirekesztést, amivel a cigányoknak nap, mint nap meg kell küzdeniük. Az ilyen emberek még sosem élték meg azt, amivel a romáknak naponta kell szembenézniük.

Sosem kerültek olyan helyzetbe, hogy nem engedik be õket a discoba, hogy a boltban biztonsági õr kíséri õket figyelve, hogy nem lopnak-e el valamit, hogy mikor albérletet keresnek, rájuk csapják az ajtót, mondván, hogy már kiadták, és hogy hiába felelnek meg mindenben a meghirdetett állásfeltételeknek, nem alkalmazzák õket – mindezt csupán azért, mert valamivel sötétebb a bõrük.

Gyurcsány úgy véli, a büszkeség, az összefogás, az együvé tartozás érzése nem más, mint önvédelem a kirekesztés ellen.

A cigány ember nem a származására büszke, hanem büszkén vállalja identitását, azt üzenve a többségnek: idetartozunk, nincs semmi szégyellnivalónk, ne várjátok, hogy bocsánatot kérjünk azért, aminek születtünk. A Roma Büszkeség Napja ünnep: a cigány emberek méltóságának, önbecsülésének, polgári önérzetének ünnepe.

A volt kormányfõ reméli, mielõbb eljön a nap, amikor “hazánkban senki és semmi nem akadályozza a romákat, hogy a többi polgáréval azonos jogaikat gyakorolják is, amikor senki nem érzi szégyennek, ha valaki romának születik, és amikor senki nem azzal fogja a másik iránti megvetését azzal kifejezni, hogy cigánynak nevezi õt.

Akkor, de csak akkor valóban fölöslegessé válik a Roma Büszkeség Napja. Addig azonban ünnepeljük együtt minden évben roma polgártársaink közénk- és együvé tartozását, vállalt identitását és emberi méltóságát.

Isten tartson meg benneteket sokáig magyarnak és cigánynak egyaránt! – írta Gyurcsány Ferenc.
Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015-10-17 21:47
mindezt csupán azért, mert valamivel sötétebb a bõrük.

Nem, nem azért. Hanem azért, mert jó 500 éve itt élõsködnek, és még bárhova mentek "dolgozni" napokon belül mindent elloptak, és ha csináltak is valamit, az csak cigánymunka volt.
500 év tapasztalata.

Isten tartson meg benneteket sokáig magyarnak és cigánynak egyaránt! – írta Gyurcsány Ferenc.

A cigányok köztudottan utálják a magyarokat, azokat "gádzsónak" - parasztnak nevezve mindenféle nyilvános fórumon. Sok facebook bejegyzésben olvasható, hogy mennyire utálják a magyarokat, sokan a kiirtásunkról álmodoznak...
80 #2 monguzking
- 2015-10-18 00:46
azért tulzás hogy minden cigány magyargyülölö lenne de tény hogy fokozodik igaz hogy ez oda vissza is igaz---de itt is zsido szarkeverés van--vannak cigányok kik beilleszthetük társadalomba--vannak kik nem de mivel nem rosszindulatuak igy okés igy is s vannak kik gonoszok-öket elkell pusztitani--ez ennyire egyszerü
118 #3 keepfargo
- 2015-10-18 08:14
felállhatna egy tökösebb cigány´, és kijelenthetné, hogy nekik ez a mocskos hazaáruló, vérszívó sábeszgój nem testvérük; ez a magyartalan, gerinctelen, jellemtelen országrabló féreg - hogy ettöl egy jó magyar cigány szeretné elhatárolni magát, lehetöleg úgy hogy ö maradna a határon belül, a féreg meg kívül

megérjük ezt valaha testvéreim?
majd csak akkor, ha orstein egyik híresebb hazugsága ( gyurcsányt elszámoltatjuk) valóra válik... :(

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,399,699 egyedi látogató