Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Jobbiknál csapódott be az offshore-bomba

BelföldBili a fingban, csak a szopásos! A radikális párt oligarchiáihoz köthetõ cégek is szerepelnek az offshore-botrány iratanyagában. Elképzelhetõ tehát, hogy nemcsak politikai, hanem pénzügyi okai is vannak a Jobbikban kirobbant válságnak.


A Jobbik elnökének, Vona Gábornak a bizalmasa és egyben jobbkeze az a Forrai Richárd, akit sokan csak a Jobbik Simicskájaként emlegetnek. Forrai a pártfrakció és a pártalapítvány által megkapott közpénznek közel egyharmadát vagy a saját cégeibe szervezi ki, vagy pedig sokmilliós megrendeléseket ad ismerõsöknek és barátoknak az általa tulajdonolt Iránytû Intézeten keresztül.

Forrai Richárd gyerekkori barátja Debreczeni Zoltán, akivel közös céget is alapítottak Szlovákiában, melynek tevékenysége lényegében annyiban merült ki, hogy a Magyarországon megvásárolt autókat Szlovákiában helyezték üzembe, ezzel megkerülve a magyarországi regisztrációs adó és a magasabb áfa megfizetését.
A jobbikos offshore-botrány

Csütörtökön a TV2 Tények c. mûsora szellõztette meg, hogy Forrai és Debreczeni másik közös cége a D-D Consulting 2000 Kft. volt, ami 2011 novembere után került Forrai barátjának a 100 százalékos tulajdonába. Ennek a Kft.-nek a neve a nemrég kirobbant offshore-botrány iratanyagában is feltûnik. A D-D Consulting 2000 Kft. volt a kézbesítési megbízottja a Panda Investments Ltd. nevû dominikai székhelyû offshore-cégnek. A Panda Investments Ltd. egészen 2016 januárjáig volt a kizárólagos tulajdonosa a Global Homes Group Kft.-nek – utóbbinak pedig Debreczeni Zoltán az ügyvezetõje 2015. februárjától.
A Jobbik Simicsája, Forrai Richárd tehát egy olyan cég korábbi tulajdonosa volt, amely adóelkerülést lehetõvé tevõ offshore-cégekhez kötõdik.

A jobbikos képviselõk rendszeresen beszélnek arról, hogy ellenzik a közpénzek baráti alapon történõ elköltését, ennek ellenére a pártkasszán keresztül kijátszott milliárdokból rendelnek tanulmányokat büfésektõl, autószerelõktõl és rendszergazdáktól, akik egytõl egyik a párt szociális hálózatába tartoznak.

A pártkassza úgy mûködik, mint Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes Kft-je."

– írta Novák Elõd a kiszivárgott szándéknyilatkozatában.

Egyes vélekedések szerint nemcsak politikai, hanem pénzügyi okai is vannak a radikális alelnökökkel történõ „leszámolásnak” a Jobbikon belül. Az egész lavinát maga Novák Elõd indította el, aki egy belsõ levelezésben bírálta Vona Gáborékat, hogy titkos pártakadémiát és katonai alakulatot támogat, illetve egy pénzügyi birodalmat is kreált, melynek legfõbb embere Forrai Richárd.
Vona szerint Novák hazudik

Vona Gábor legfrissebb interjújában hazugsággal vádolja Novák Elõdöt, mivel elmondása szerint nincsenek semmilyen oligarchák a Jobbik mögött. Ennek azonban a nyilvánosságra került információk alaposan ellentmondanak.
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-05-28 13:33
IZRAELIEKKEL ÜZLETEL A JOBBIK TANÁCSADÓJA

Izraeli érdekeltségû ingatlanfejlesztõ társaságban vállalt vezetõ szerepet a Jobbik egyik tanácsadója.

Debreczeni, aki maga is a Jobbik tanácsadója, a közelmúltban ügyvezetõje lett annak a Global Homes Group Kft.-nek, amelyet két izraeli üzletember, Eyal Zion Patel és Yosef Peleg irányított.

Patel és Peleg a cégadatok alapján jelenleg is a Global tagja.

Debreczeni felbukkanása a Global Homes Groupban azért is pikáns, mert a Jobbik az elmúlt években számos alkalommal hevesen bírálta a magyarországi – ahogy õk fogalmaztak – izraeli térhódítást, külön kitérve a különbözõ ingatlanfejlesztésekre.

http://magyaridok...ja-704464/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,399,797 egyedi látogató