Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izraeliekkel üzletel a Jobbik tanácsadója

BelföldUgyan már! Kérdés volt? Ez csak a kipa csúcsa. Izraeli érdekeltségû ingatlanfejlesztõ társaságban vállalt vezetõ szerepet a Jobbik egyik tanácsadója, Debreczeni Zoltán. A társaság korábbi vezetõjét Eyal Zion Patelt öt évre eltiltották a cégvezetéstõl. Debreczeni köztudottan Forrai Richárdnak – a jobbikos agytrösztöt, az Iránytû Intézetet tulajdonló vállalkozónak – a legfõbb bizalmasa.

A Jobbik gazdasági holdudvarát nagy erõkkel építõ Forrai Richárd gyermekkori barátja, Debreczeni Zoltán is fontos szerepet tölt be az ellenzéki párt körül felrajzolható céghálóban. Az ellenzéki párt által kapott állami támogatások – sok száz millió forint – hatalmas része is ehhez a jól behatárolható körhöz áramlik. Debreczeni – aki maga is a Jobbik tanácsadója – a közelmúltban ügyvezetõje lett annak a Global Homes Group Kft.-nek, amelyet két izraeli üzletember, Eyal Zion Patel és Yosef Peleg irányított.
A radikális párt holdudvarát építõ Forrai Richárd (képünkön) gyermekkori barátja Debreczeni Zoltán

A radikális párt holdudvarát építõ Forrai Richárd (képünkön) gyermekkori barátja Debreczeni Zoltán

A történteket színesíti, hogy Patelt 2016 áprilisában öt évre eltiltották a cégvezetéstõl. A vállalkozó több budapesti ingatlanfejlesztõ céget hagyott hátra, többségük felszámolás vagy kényszertörlés alatt áll. Patel és Peleg a cégadatok alapján jelenleg is a Global tagja.

Debreczeni felbukkanása a Global Homes Groupban azért is pikáns, mert a Jobbik az elmúlt években számos alkalommal hevesen bírálta a magyarországi – ahogy õk fogalmaztak – izraeli térhódítást, külön kitérve a különbözõ ingatlanfejlesztésekre.
Forrai Richárd a sajtó elõtt is magyarázkodott

Forrai Richárd a sajtó elõtt is magyarázkodott

A Global tulajdonosi körében korábban felbukkant egy Panda Investments nevû offshore vállalkozás is. Az adóparadicsomban bejegyzett társaság kézbesítési megbízottja pedig a D-D Consulting Kft. volt. Bizonyára csupán a véletlen mûve, hogy a D-D-ben különbözõ idõszakban ugyan, de Forrai Richárd, Debreczeni Zoltán és felesége, Debreczeniné is tulajdonrésszel bírt. A jelenlegi cégadatok szerint már csupán Debreczeni Zoltán a vállalkozás tagja.

A Jobbik holdudvarában felbukkanó offshore cégrõl, a Panda Investments Ltd.-rõl elõször a TV2 számolt be. Ezt követõen pénteken a fideszes Halász János sajtótájékoztatón tette szóvá a furcsa ügyleteket. A Fidesz-frakció szóvivõje közölte: úgy tûnik, a Jobbik vezetése „offshore cégekben is érdekelt üzletemberekre” bízza a párt vagyonát. A Fidesz ezért magyarázatot vár arra, hogy milyen szerepet játszik ebben az ügyben Vona Gábor, a Jobbik elnöke és a feltételezett üzlettársak.A Jobbik közleményében reagált. A dokumentum szerint a D-D Consulting Kft.-vel nem állt és nem áll szerzõdéses viszonyban a párt. Forrai Richárd ugyancsak közleményben reagált. Mint közölte, az említett könyvelõcég – a D-D – tulajdoni hányadát 2011-ben értékesítette, és abban az idõszakban sem ennek a társaságnak, sem más érdekeltségei­nek nem volt kapcsolata offshore cégekkel.

A harmadik szereplõ, Debreczeni Zoltán szintén közleményt adott ki. Hangsúlyozta: cégei törvényesen mûködõ és adózó vállalkozások, amelyeknek nincs köze semmilyen offshore céghez. Leszögezte, könyvelõirodája „kizárólag kézbesítési megbízotti szerepet töltött be az említett vállalkozásnál, és semmilyen egyéb tisztség nem kapcsolódik” hozzá.
Rendszámbiznisz

Debreczeni Zoltánnak és Forrai Richárdnak több közös gazdasági társasága volt már. Az egyikkel például szlovák rendszámokat intéztek olyanoknak, akik nem akarták Magyarországon befizetni az adót. A két férfi kapcsolatát jól jelzi, hogy Forrai az elsõ cégét Debreczeni szüleinek házába jegyezte be.
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2016-05-29 07:28
Talán ez valakinek meglepetés????

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,392,343 egyedi látogató