Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kisegítette a Jobbik a kormányt, elfogadták az alkotmánymódosítást

BelföldAz asszony nem játék, a medve nem ital, a sör nem ember. :-)) A kormány eredeti javaslata jelentõsen felpuhult az ellenzék ellenállása miatt, de így is elég lesz a terrortámadás "jelentõs és közvetlen veszélye", hogy bevezessék a különleges jogrendet, és például belföldön is bevessék a honvédséget.

Elfogadta keddi ülésén az Országgyûlés az alaptörvény hatodik módosítását, ami lehetõvé teszi az úgynevezett terrorveszélyhelyzet bevezetést. A javaslatra 153 képviselõ szavazott igennel 13 nemmel és 1 fõ tartózkodott. A fideszes és KDNP-s képviselõk mellett igennel szavazott a javaslatra a Jobbik 24 képviselõje, annak ellenére, hogy a kormánypártok nem támogatták a módosító indítványukat. Az MSZP nem vett részt a szavazásban, míg az LMP és a független képviselõk többsége elutasította a módosítást, csak Kónya Péter tartózkodott.

Az alaptörvény-módosítás lehetõvé teszi, hogy

a kormány terrortámadás, vagy annak “jelentõs és közvetlen veszélye” esetén kezdeményezze egy új különleges jogrend, a terrorveszélyhelyzet bevezetését.

A korábbi elképzelésekben az szerepelt, hogy ezt a kormány saját hatáskörében rendelné el, de az ellenzék ezt egységesen elutasította, így a most elfogadott módosítás értelmében a parlament kétharmados döntésére van szükség hozzá.

A különleges jogrend azt jelenti, hogy annak kihirdetése után a kormány rendeleteket hozhat, és eltérhet a törvényekben meghatározott szabályoktól, sõt, egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti.

Errõl csak tájékoztatnia kell a köztársasági elnököt és a parlament illetékes bizottságát, engedélyt külön nem kell kérnie.

Az alaptörvény-módosításhoz kapcsolódik egy külön törvénycsomag is, ami felhatalmazza a kormányt, hogy terrorveszélyhelyzet esetén belföldön is bevesse a honvédséget. Ezt szintén jobbikos támogatással fogadta el az Országgyûlés.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2016-06-07 21:08
Tugggyuk, hogy a kerítés nekünk készült, nem a vadak ellen van. A kijárási tilalmatok meg tudjátok hogy hova húzzátok, meg anyátokat is a ravatalon, nehogy már egy felcsúti törpe köcsög mondja meg mikor járhatok ki meg be.
240 #2 trk
- 2016-06-07 21:10
A különleges jogrend bemondásra megy, a kormány által, majd 15 nap után kell a parlament elé vinni. Ez pont elég arra, hogy a kedélyek valamelyest lenyugodjanak.. Ilyen fenyegetettség mellett..erre tényleg szükség volt. Biztosan nem a saját szaros seggüket féltik..
4 #3 Posta Imre
- 2016-06-07 21:15
Levélbombát küldtek egy EU-hatóságnak, a címzett miatt lett gyanús


Tûzszerészek hatástalanítottak egy borítékba rejtett robbanószerkezetet kedden, amely az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak (Efsa) az olaszországi Parma városában mûködõ székhelyére érkezett. Az olasz hatóságok szerint a háttérben anarchista vagy ökoterrorista csoportok állnak.

A gyanús borítékra a 2002 óta Parmában mûködõ Efsa postahivatalában lettek figyelmesek, mivel egy olyan dolgozó nevére címezték, aki már régóta nem az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnál dolgozik. http://hvg.hu/vil...atosag#rss
8 #4 miskolcilaci
- 2016-06-08 12:03
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Zv_g7Xx5Dlo[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1tczaaUg16g[/movie]
8 #5 miskolcilaci
- 2016-06-09 05:55
No mi van holotúlélõk ez a max? Csak nem fostok? :D
4 #6 Posta Imre
- 2016-06-09 19:45
Vona Gábor átrendezi a kirakatot
A nemzeti radikális mozgalom két markáns személyisége hasonló társadalomképpel és politikai célokkal kezdte pályafutását az ezredforduló környékén, ma viszont Budaházy György terrorcselekmények vádjával áll a bíróság elõtt, ahol hamarosan ítélet is születhet az ügyében, míg Toroczkai Lászlót május végén választották meg a Jobbik alelnökének, 2014 óta pedig Ásotthalom polgármestere. Sokáig együtt szervezték a radikálisok utcai akcióit, de a pillanatnyi helyzetük és talán a jövõjük tekintetében is szakadéknyi lett a különbség. Az általuk pártokráciának nevezett parlamenti demokráciát mindketten elutasítják, Toroczkai most mégis beállt a sorba , azaz a Jobbik vezérkarába. A 2006-ban és azt követõen ellene indított eljárásokat sorra megúszta, Budaházyék peré­ben sem jelent meg a neve.

Budaházy György a 2002-es választások után vált igazán ismertté, amikor néhány barátjával autókkal átmenetileg blokád alá vonták az Erzsébet hidat, így tiltakozva a szavazólapok tervezett megsemmisítése ellen. A nemzeti radikálisok két meghatározó szervezete volt az ezredforduló környékén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Revíziós Mozgalom.

Elõbbit Toroczkai alapította, és a mai napig aktívan mûködik, utóbbi pedig Budaházy irányításával rendezett utcai demonstrációkat azzal a deklarált céllal, hogy Trianon témája bekerüljön a közbeszédbe. A két élharcos késõbb, a 2006-os események kapcsán került közelebbi viszonyba. Utána együtt alapították meg a Hunnia mozgalmat, amely a Gyurcsány-rezsim elleni, sokszor utcai harcokba torkolló akciókkal hívta fel magára a figyelmet.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 2009-ben tartóztatta le Budaházyt, késõbb vádat is emeltek ellene terrorcselekményekkel gyanúsítva, amelyeket a hatóság szerint a Magyarok Nyilai nevû szervezet vezetõjeként követett el társaival.

Az évek óta húzódó perben a múlt héten hangzottak el a védõbeszédek, hamarosan megszülethet az elsõfokú ítélet. Budaházy tagadja, hogy köze lett volna a vádiratban szereplõ erõszakos cselekményekhez, akár a labdabombához, akár Csintalan Sándor egykori MSZP-s prominens, majd televíziós mûsorvezetõ megveretéséhez, mindössze néhány, pár tízezer forintos rongálásnak minõsülõ esetet ismert el a szervezete részérõl.
„Hosszú távon ezek a dolgok nem szoktak bejönni”

Forrás: Bach Máté

„Hosszú távon ezek a dolgok nem szoktak bejönni”

Szerinte neki kell „elvinni a balhét” a 2006-os utcai tüntetésekért és a tévészékház ostromáért is. Tény, hogy az ügyészség kemény büntetést kért, húsz év fegyházra ítélné Budaházyt. Bárhogyan is zárul a bírósági eljárás, az egykori lázadó saját bevallása szerint belefáradt az ellenállásba, nem kíván tovább hadakozni.

Novák Elõd az egyik leghitelesebb ember számomra a jelenlegi Jobbikból, ezért rendkívül méltatlannak érzem az õ félreállítását – fogalmazott Budaházy György még május közepén az ATV.hu-nak adott interjúban. Szerinte Toroczkai László alelnökké választása csupán azt jelenti, hogy Vona Gábor pártelnök átrendezte a kirakatot, a cukiságkampány pedig jelzi, hogy a Jobbikot trösztté szeretnék formálni a pártok piacán.

Budaházy ezzel nem ért egyet, úgy véli, fontosabb lenne a saját bázis erõsítése. Egyébként nincs különösebb baja a Jobbikkal, és Toroczkai Lászlóval is barátok maradtak, annak ellenére, hogy már nincsenek teljesen egy „hullámhosszon”, miután a régi bajtárs pártfunkciót vállalt.

A parlamenti demokráciát a jelenlegi formájában elutasító Budaházy szkeptikusan látja Vona Gáborék politikáját is. Amint a fent idézett interjúban fogalmazott: nem tapasztalta, hogy bármikor teljes rendszerváltásban gondolkodott volna a Jobbik elnöke. „Lényegében õ is kormányozni szeretne ebben a rendszerben, ahogyan a többi párt vezetõje, és ha szerencséje van, akkor kipróbálhatja majd, hogy mennyivel csinálná jobban, mint az elõdei. Átmenetileg mûködhet, amit kitalált, de hosszú távon ezek a dolgok nem szoktak bejönni” – fejtette ki álláspontját Budaházy.

Toroczkai László valójában Tóth László néven született Szegeden 1978-ban, a névváltásával bevallása szerint az erdélyi Torockóról származó õsei elõtt akart tisztelegni. Az 1998-as országgyûlési választásokon is Tóth néven indult a MIÉP színei­ben. 1998 nyarától a Magyar Fórum parlamenti tudósítója lett.

Késõbb szakított az akkor még parlamenti párttal. Önéletírása szerint azért, mert megundorodott a „nyakkendõs, háttéralkus” világtól, otthagyta a politikát. 2001 áprilisában néhány társával megalapította a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM), amely máig a nemzeti radikális színtér kulcsszervezete.

Néhány akciójával és a Magyar Sziget szervezésével már korábban is bekerült a hírekbe, azonban az országos ismertséget az MTV-székház 2006-os ostroma hozta számára. Az õszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni tüntetések második estéjén Takács Andrással, a Szabad Magyarországért Mozgalom vezetõjével elmentek a közeli tévészékházhoz, hogy kérjék a tüntetõk petíciójának beolvasását.

Miután a Magyar Televízió nem tett eleget kérésüknek, Toroczkai visszatért a Kossuth térre, és felszólította az embereket, hogy vonuljanak át a Szabadság térre, ahol aztán a tömeg megostromolta és elfoglalta a tévészékházat.
„Nekünk készen kell várni az összeomlás pillanatát”

Forrás: Mirkó István

„Nekünk készen kell várni az összeomlás pillanatát”

Az ostrom után két per is indult Toroczkai ellen. Egyrészt negyvenezer forintra büntették, mert engedély nélkül szervezett tüntetést a Szabadság téren. Toroczkai fellebbezett és nyert, mert az önkormányzati választások elõtt a kampánygyûléseket nem kell elõre bejelenteni és a bíróság elfogadta, hogy ez is az volt. A rendõrség továbbá tízmillió forint kártérítést is követelt tõle az ostrom alatt a felszerelést ért kár miatt. A kártérítési perben az elsõ fokon eljáró Fõvárosi Bíróság – a Fõvárosi Törvényszék jogelõdje – kétszer, 2008-ban, illetve 2010-ben is elutasította a BRFK érvelését, keresetét.

Az elsõfokú bíróság szerint Toroczkai, csak azért, mert a Kossuth téren mikrofonon szólt hallgatóságának, hogy menjenek át a Szabadság térre, még nem vált egy demonstráció szervezõjévé, spontán tüntetés esetén pedig nem is alkalmazhatók a szervezõi kárfelelõsségre vonatkozó szabályok.

Toroczkai maga is elítéli a jelenlegi parlamentáris demokráciát, legalábbis korábbi nyilatkozataiból ez derül ki. „Nekünk készen kell várni az összeomlás pillanatát, amely elõször fájdalmas lesz ugyan, de ha felkészülten és szervezetten ér minket, akkor könnyedén átvehetjük majd a hatalmat attól a szûk nemzetközi rétegtõl, amely ma a bolygót irányítja és mértéktelenül fosztogatja. Ami a Jobbikot illeti, ebben a globális folyamatban csak egy porszem ugyan, de nekünk türelemmel kell hozzá közelítenünk” – fejtette ki a Betyársereg.hu portálnak.

A május végétõl már pártpolitikai szerepet is vállaló polgármester korábban a Kuruc.infónak adott interjúban azt mondta: „Én magával a rendszerrel nem értek egyet. Kizárólag a világot irányító szabadkõmûves pénzügyi köröknek áll érdekében egy olyan rendszert fenntartani, ahol függetlenül az érdemektõl, mindenkinek egyenlõen egy darab szavazata van.” Szerinte aki a modern kori demokrácia alapjait megkérdõjelezi, azt terroristának minõsítik, és jogai sem lesznek többé. „Ez a történelem egyik legaljasabb diktatúrája” – hangsúlyozta Toroczkai.http://magyaridok...ot-730834/
267 #7 Perle
- 2016-06-13 12:20
Toró, a megszelídített forradalmár.
http://mno.hu/het...ar-1346472


Elég hozzá egy vezetõ hely a pártban.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,399,785 egyedi látogató