Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

AI: Németország nem képes megbirkózni a gyûlölet-bûncselekmények számának rohamos növekedésével

KülföldMert pont az a dóga. Ezt a csürhe liberálbuzi puhapöcs-takonygerincû bandát xarrá kell rugdosni, hátha kiválik közülök valóban néhány "hõs", aki a következõ felvonásban "Budaházy", vagy torockai, esetleg szegedi szerepét kell eljátssza. Ilyen ez a homokázó. Semmi nem az, ami. A jogvédõ szervezet új kimutatásába beleszámolta a a menedékkérõk szálláshelyei elleni támadásokat is. Pár százról ezernél is többre nõtt a gyûlöletbõl fakadó bûncselekmények száma az EU egyik központi államában.

Tanulmányában az AI arról ír: a támadásokra adott hatósági válaszlépések kudarca ugyanakkor rávilágít arra, hogy a védelem azonnali növelésére van szükség, illetve független vizsgálatot kell indítani az ország rendvédelmi szerveinek körében, kivizsgálandó azok esetleges elõítéleteit is – derült ki a szervezetnek az MTI-hez is eljuttatott anyagából.

Szíriai bevándorlók egy Németország jelentésû felirattal ellátott, rögtönzött útjelzõ tábla mellett mennek el a dél-németországi Julbachban, az osztrák határ közelében 2015. október 6-án. (MTI/EPA/Armin Weigel)

Az Élet a bizonytalanságban: Hogyan hagyja cserben Németország a gyûlölet-bûncselekmények áldozatait címû jelentésben kifejtették, miként emelkedett 2013 és 2015 között tizenhatszorosára (63-ról 1031-re) a menekültszállások ellen elkövetett bûncselekmények száma. Általánosságban a faji, etnikai vagy vallási kisebbségi csoportok tagjai ellen rasszista indíttatásból elkövetett, erõszakos bûncselekmények száma 87 százalékkal nõtt 2013 és 2015 között (693-ról 1295-re).

“Mivel a gyûlölet-bûncselekmények száma emelkedik Németországban, foglalkoznunk kell azzal, hogy a rendvédelmi szervek régóta, jól dokumentáltan hiányosan reagálnak a rasszista erõszakra” – jelentette ki Marco Perolini, az Amnesty International EU-kutatója. “A német szövetségi és tartományi hatóságoknak átfogó stratégiákat kell alkotniuk a menekültek szállásai elleni támadások megelõzése érdekében. A legnagyobb veszélynek kitett szállások rendõri védelmét sürgõsen meg kell erõsíteni” – tette hozzá.

Míg Európában a német közvélemény volt az egyik legbefogadóbb a menekültekkel szemben, 2015-ben már hetenként akár hat menekültellenes tüntetést is rendeztek. Több áldozat, illetve megtámadott barátokkal, ismerõsökkel rendelkezõ menedékkérõ és menekült azt mondta az AI-nek, hogy félelemben él, és többé nem érzi magát biztonságban.

Az aggodalom, amely szerint a német hatóságok nem képesek hatékonyan nyomozni, vádat emelni és ítélkezni a rasszista bûncselekmények ügyében, tulajdonképpen nem új keletû, már azelõtt is fennállt, hogy tavaly mintegy egymillió menekült és menedékkérõ érkezett az országba. Ezekre a hiányosságra világított rá az a félresiklott nyomozás, amelyet a Nemzetiszocialista Illegalitás (NSU) nevû szélsõjobboldali csoport által 2000 és 2007 között elkövetett gyilkosságsorozat ügyében folytattak – fûzte hozzá az AI.

Tévútra ment sokáig a német rendõrség

A nyolc török származású és egy görög származású személy, illetve egy német rendõr meggyilkolásának ügyében folytatott nyomozás során sokadszorra sem tudták megtalálni és rögzíteni a nyomokat, amelyek a támadás mögötti rasszista motivációt támasztották alá, míg az áldozatok rokonait a rendõrség bûnözõként kezelte – jegyezte meg a szervezet.

Az NSU ügyében folytatott nyomozás kudarca nyomán több ajánlás is készült, amelyeket a német rendvédelmi szervek alkalmazni is kezdtek. Nem oldották meg viszont azt a kérdést, hogy az “intézményesített rasszizmus” hozzájárulhat ahhoz, hogy képtelenek elhivatottan azonosítani, rögzíteni és kivizsgálni a lehetséges rasszista bûncselekményeket – tette hozzá az AI.

A kudarcok közül több is arra vezethetõ vissza, hogy Németországban egy bonyolult rendszer szerint sorolják be és gyûjtik az adatokat a politikai indíttatású bûncselekmények ügyében, beleértve a gyûlölet-bûncselekményeket is.

A rendszer, többé-kevésbé szándékosan, szigorú feltételek szerint határozza meg, mely bûncselekményeket lehet rasszista indokból elkövetett bûncselekménynek minõsíteni, és annak megfelelõen kezelni. A rendõrségnek minden bûncselekményt, amely mögött rasszista indok érzékelhetõ, gyûlölet-bûncselekményként kell kezelnie – akár az áldozat, akár mások érzik így.

Marco Perolini kiemelte: “több tényezõ is arra utal, hogy a német rendvédelmi szervek köreiben intézményesített formában létezik a rasszizmus. Fel kell tennünk a kérdést, és választ is kell kapnunk rá: hogyan is történhetne valós elõrelépés a rasszista bûncselekmények elleni fellépésben, ha a rendvédelmi szervek még a saját hozzáállásukat és elõítéleteiket sem készek felülvizsgálni?”

“Nincs itt az önelégültség ideje, a rendvédelmi szerveknek hosszan és mélyen tükörbe kell nézniük. Teljes mértékben független, nyilvános vizsgálat keretében kell felülvizsgálni az NSU-gyilkosságban folytatott nyomozást, és általánosan el kell fogadni, hogy az intézményesített rasszizmusnak köze lehet ahhoz, hogy a rendvédelmi szervek összességében képtelenek hatékonyan megbirkózni a rasszista bûncselekményekkel” – hangsúlyozta az Amnesty International EU-kutatója.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-06-09 19:42
Polt Péter olyanokat mondott, csoda, hogy egyben maradt a mennyezet


Tavaly mintegy 120 ezer befejezett nyomozást értékelt az ügyészség, az ügyek felében vádat emeltek – mondta Polt Péter legfõbb ügyész az ügyészség napja alkalmából a Kúria épületében rendezett ünnepségen csütörtökön.

Ismertette: az ügyészség váderedményessége 93 százalékos volt.

Polt Péter közlése szerint az ügyészi szervezet törvényesen, szakszerûen és összességében eredményesen végezte munkáját.

Emelt fõvel állhatunk a társadalom elé
http://propeller....ben-maradt


[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=y8SMHAFe-1w[/movie]

A Németországba érkezõ migránsok 80 százaléka beazonosíthatatlan


A sokkoló adatokat nemrégiben a szövetségi rendõrség fedte fel.

Január és április között 114255 menedékkérõ várja, hogy átlépje a határt, és ebbõl mintegy 91000 nem rendelkezik a szükséges dokumentumokkal. Januártól idén márciusig a német határõrök 1306 hamis dokumentumot foglaltak le a migránsoktól, ebbõl 145 szíriai menekült volt a német Bild lap tudomása szerint.http://888.hu/art...e=hirstart
Õket ránthatják magukkal a britek, ha mennek

Az Európai Unió tagországai közül a Benelux-államok és Írország lennének a legnagyobb gazdasági vesztesei annak, ha bekövetkezne a Brexit. Nagy-Britanniában bõ két hét múlva szavaznak a maradásról vagy a kilépésrõl.
http://www.hirado...ha-mennek/


Hosszú és fájdalmas lesz Törökországot újjáépíteni

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és az Iszlám Állam ellen tavaly július óta folytat totális háborút, mintegy hétezren meghaltak, 11 ezer lakóépület, megsemmisült, több százezren hagyták el otthonukat - mondta a szakértõ az M1-en.
http://www.hirado...jaepiteni/Dolgozni? Hát az mi?

Az Európai Bizottság kinyitná a kék kártya rendszerét az unión kívüli, harmadik országokból érkezõ, magasan képzett munkaerõ elõtt. Eközben
http://www.hirado...hat-az-mi/

Auschwitzba látogat Ferenc pápa


A júliusi krakkói ifjúsági katolikus világtalálkozó alkalmából Lengyelországba zarándokló Ferenc pápa Auschwitzba és Czestochowába is ellátogat - derül ki a pápalátogatás csütörtökön ismertetett hivatalos programjából. http://24.hu/kulf...renc-papa/


Évekre lecsukják, és meg is bírságolják a holokauszttagadókat Olaszországban

Két évtõl hat évig terjedõ börtönbüntetéssel sújtható a holokausztot tagadó személy Olaszországban a parlamentben most elfogadott törvény értelmében. Hatezer euró pénzbírság is jár a börtön mellé.
http://hvg.hu/vil...zagban#rss


Hirtelen lett hobbit az emberbõl
A tudósok 700 ezer éves, kicsi és primitív emberek, vagyis "hobbitok" maradványaira leltek az indonéz szigeteken. A fosszíliák alapján úgy gondolják, hogy a normál méretû primitív emberek hirtelen gyorsasággal váltak kicsivé.
http://faktor.hu/...e=hirstart

Ez döntõen befolyásolhatta az osztrák elnökválasztás eredményét

Döntõen befolyásolhatta az osztrák elnökválasztás eredményét a levélszavazatokkal való állítólagos visszaélés – mondta a Hír TV-nek Eva Maria Barki, Ausztriában élõ magyar származású nemzetközi jogász. http://hirtv.hu/h...et-1346304

eszenszky Géza: a V4-ek megmenthetik ez európai egységet

A visegrádi együttmûködésnek nagyon nagy jövõje és egy missziója is van, ez a feladat a „düledezõ” európai egység megmentése – jelentette ki Jeszenszky Géza volt külügyminiszter csütörtökön Pozsonyban azon a konferencián, amelyet Magyarország pozsonyi nagykövetsége rendezett a V4 keretében folytatott együttmûködés 25. évfordulója alkalmából. http://magyaridok...et-737755/
131 #2 lalapapa
- 2016-06-09 20:57
a nemet is zsibba tapos lett
akar a halal csirke
akkor meg mirol beszelunk
merkell az nem makkrell
pedig
a fustolest biztos szereti
foleg ha
csuszkalnak a hal szagos reszeken
:D
8 #3 miskolcilaci
- 2016-06-09 22:36
kepfeltoltes.hu/160609/12743995_1079145368819095_6991571323645631371_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
139 #4 jozsef toth
- 2016-06-10 22:04
miskolcilaci !
Latom ugyesen be cserkeszted oket.:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
4,460,656 egyedi látogató