Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország újra nagyhatalom – legalábbis az oroszok szerint

KülföldMég szerencse, hogy ez múltidõ. Tegnap volt "nagy". Ma már "szuper". Holnap pedig "vezetõ". Egy friss felmérés szerint az oroszok negyede gondolja úgy, hogy országuk a nagyhatalmak közé tartozik.

Az oroszok 75 százaléka úgy gondolja, hogy hazája nagy befolyású ország, a lakosság minden korábbinál nagyobb részének, 26 százaléknak pedig meggyõzõdése, hogy Oroszország már ma is a nagyhatalmak közé tartozik – derült ki az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM) pénteken nyilvánosságra hozott felmérésébõl.

A megkérdezettek 49 százaléka szerint Oroszország a nagyhatalmi státust a közeli jövõben el fogja érni, 18 százalék pedig úgy véli, hogy ez lehetetlen. A válaszadók 38 százaléka szerint az ország számára prioritásnak kell lennie a szuperhatalmi státus visszaszerzésének, 10 százalék szerint pedig be kell kerülni a 10 legsikeresebb ország közé.

A Kommerszant címû napilap internetes kiadásának ismertetése szerint miközben az oroszok korábban úgy vélekedtek, hogy a fejlett országok mezõnyéhez fejlett gazdasággal és erõs hadsereggel lehet felzárkózni, ma inkább úgy gondolják, hogy ehhez elsõsorban a jólét magas szintjét kell elérni.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-06-10 20:19
Merkel: közös gazdasági tér kell Oroszország és az EU közt

Az Oroszország elleni szankcióktól fokozatosan el kell jutni az Európai Unió és Oroszország közös gazdasági térségének kialakításáig - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben.
http://www.atv.hu...az-eu-kozt

A német pénzügyminiszter szerint a britek kilépése lavinát indíthat el


Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint más tagországok is kiléphetnek az Európai Unióból, ha Nagy-Britannia távozik onnan.

A miniszter a Der Spiegel címû német hírmagazin szombati számában megjelenõ interjúban az elõzetesen ismertetett részletek szerint kiemelte: nem lehet kizárni, hogy újabb tagállamok is távoznak a most 28 országból álló közösségbõl, ha a brit EU-tagságról szûk két hét múlva esedékes népszavazás eredményeként Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból. “Hogyan reagálna például a Nagy-Britanniával hagyományosan rendkívül erõs kapcsolatban álló Hollandia?” – vetette fel.http://24.hu/kulf...dithat-el/
4 #2 Posta Imre
- 2016-06-10 21:31
4 #3 Posta Imre
- 2016-06-12 19:26
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lpKk0f3Xr2A[/movie]
128 #4 bogyo
- 2016-06-13 11:26
Csak összenõ ami össze tartozik! :D

https://volksbetr...hzusetzen/

Ennyit az orosz s_vigyori Putyin majd megmenti a gojokat címû fejezetrõl! Szarik az rájuk mint minden zsidó fajtársa!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
4,440,206 egyedi látogató