Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az EU új vezetõje! Nem vicc! Zsidó-cigány géniusz

Belföld

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-10-18 12:59
Külföldi sajtó Magyarországról – Elemzés a Jobbik kormányra kerülésérõl 2018-ban

A liberális tulajdonosi hátterû román Adevarulban Dragos Tirnaveanu közölt elemzést arról, mi az esélye annak, hogy 2018-ban a Jobbik kormányra kerüljön Budapesten.

A Magyarország 2.0 címû cikkben a szerzõ megállapítja: az “erõsen szétzilált” magyar baloldal nem tud életképes politikai programot kínálni, de még szavazóbázisát sem sikerült stabilizálnia, és folyamatosan teret veszít, így a Jobbik vált a Fidesz elsõ számú kihívójává. Ez Tirnaveanu szerint a “szélsõjobboldal irányába torzítja” a Fidesz politikai diskurzusát, amellyel a kormánypárt a Jobbik szavazóit próbálja megszólítani.
Ugyanakkor a Jobbiknál ellentétes mozgás figyelhetõ meg: a Fideszben csalódott szavazók megszerzése érdekében a “szélsõjobboldali párt komoly erõfeszítéseket tesz ultranacionalista üzenete mérséklésére” – írja a szerzõ. Tirnaveanu szerint ez a “maszkcsere” lesz a meghatározó a 2018-as választási évben az új magyarországi politikai konfiguráció kialakulásánál. A szerzõ a Fidesz által elért gazdasági eredmények ellenére a társadalomban uralkodó feszültségek miatt jelentõs átrendezõdésekre számít mind az említett pártok diskurzusa, mind szavazóbázisaik átrendezõdése tekintetében.
Elutasítóan viszonyul hozzá, de nem kezeli komoly következményekkel járó fejleményként a pozsonyi sajtó azt a helyi médiában kiemelt figyelmet kapott hírt, hogy a Jobbik alelnöke képviselõi fogadóirodát nyitott a szlovákiai Dunaszerdahelyen.
Technikai értelemben véve semmi akadálya nincs annak, hogy Szávay István egy legális és a magyar törvényhozásban, illetve a brüsszeli parlamentben is képviselettel rendelkezõ párt tagjaként bármely európai ország lakosainak gondjai felõl érdeklõdjék, és azt sem akadályozhatja meg senki, hogy bárhol, bármikor pártjának propagandáját hirdesse, de a politika szemszögébõl nézve teljesen más a helyzet – szögezi le pénteki kommentárjában a független pozsonyi Pravda. Megjegyzi: a Jobbik Szlovákiában kifejtett aktivitása ugyanis még elvben sem járulhat hozzá semmi máshoz, csak a két fél közötti kölcsönös bizalmatlanság újjáéledéséhez.
Hasonlóképpen vélekedik a liberális pozsonyi Sme. A lap pénteki kommentárjában megjegyzi, hogy az iroda megnyitása fél évvel a szlovákiai parlamenti választások elõtt olyan, mintha éppen a Szlovák Nemzeti Párt vagy más szlovák nacionalisták kívánsága vagy megrendelése alapján történt volna. A Sme megjegyzi: a szlovák-magyar kapcsolatok történetében rendszeresen elõfordultak zavaró pillanatok, és elõfordulnak olyan idõkben is, amikor úgy tûnik, minden jó úton halad. Hozzáteszi: míg a legutóbbi ilyen pillanatok – köztük a kettõs állampolgárság ügye – a hivatalos magyar politika produktumai voltak, addig most csupán Szávay István egyéni kezdeményezésérõl van szó.(MTI)
http://gazdasagpo...-2018-ban/
63 #2 GP
- 2015-10-18 13:36
ez tetszik!!! s_vigyori


"Orbán egy disznóólban felnõtt, kolbászt zabáló antiszemita pogány"
Bartus László: A muszlimok elõbb voltak Európában, mint a magyarok
33 #3 vizilo
- 2015-10-18 13:41
En mar keresem a rozsdas tüt hogy tudjam magam tökönn szurni !
154 #4 kakas
- 2015-10-18 13:46
41.media.tumblr.com/e5cbb25d6423da0b0af87b3d042a064b/tumblr_nuqbh7uF4f1qzfv8po1_400.jpg s_vigyori
4 #5 Posta Imre
- 2015-10-18 14:39
Orsós? Putyin öjrópai pincsije, csak errõl van itt szó! img.444.hu/paks1.jpg
4 #6 Posta Imre
- 2015-10-18 16:41
Amerika Európa gyengítésére törekszik?

Az Európa ellen folyó, nem hagyományos módon zajló háború egyik fegyverének tekinti a szervezett migránsáradatot két közgazdász, Boross Imre és Bogár László, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi újság címû mûsorában arról is kifejtette véleményét, hogy vajon miért tárgyalják továbbra is titokban az egyezményt, s diktátum vagy megállapodás készül-e.
http://www.hirado...torekszik/

Emberlakta bázist épít a Holdra Európa

A Hold déli sarkára készül az ESA az oroszokkal közösen, a Holdbázist 3D-s nyomtatóval építenék fel.

Az Európai ûrügynökség (ESA) és az orosz Szövetségi Ûrügynökség (Roscosmo), a Luna 27 projektben közösen készül arra, hogy az ember visszatérjen a Holdra. De nem is akárhogy.

Elõször robotmissziók indulnának, majd emberek lakta holdbázist alakítanának ki, amelyet 3D-s nyomtatással húznának fel- lehetõleg helyi alapanyagokból. A célpont égi kísérõnk hihetetlenül hideg, és sötét déli pólusa, ám itt a tudósok szerint víz rejtõzhet.http://24.hu/tudo...ra-europa/

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=A3DDTfNaz4I[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
3,409,829 egyedi látogató