Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lesújtó eredmény: Európában a magyarok fordulnak leginkább magukba

GondolatokExtra-átvertekbõl intro-vertátak? Még ahhoz is hülye ez a banda, hogy befelé forduljon, mert azt se tudja, az merre van. Hibbant egy félnótás banda. A cikkírók meg csak idióta xarházi megélhetési pitypangok. Remélem egy buzibárban végzik. Egyre inkább befelé fordulnak mind az európaiak, mind az amerikaiak. A magyarok különösen.

Vizsgált tíz európai állam polgárai közül a magyarok fordulnak leginkább magukba. 77 százalékuk mondja, hogy hazája foglalkozzon csak a belsõ ügyeivel, 64 százalékuk nem akarja, hogy az ország segítsen a fejlõdõ világ országain. A magyarok akarják a legszorosabbra fûzni gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal (67 százalékos támogatottság) és a magyarok tartják az Unión belül a legcsekélyebb jelentõségû veszélynek az orosz politikát (23 százalék) – emel ki néhány hazánk közvéleményét jellemzõ mutatót Jacob Pouschter, a washingtoni Pew Research Center, globális kutatóintézet vezetõ munkatársa az Alapblog.hu-nak adott interjúban.

A vizsgált 10 európai állam polgárainak nagyjából 56 százaléka, az Egyesült Államokban élõknek 57 százaléka lényegében azt mondja: „mindenki foglalkozzon leginkább saját magával, mintsem mások bajaival, mindenki oldja meg problémáit maga, mégpedig úgy, ahogy tudja”. Ugyanakkor mégis egység mutatkozik Európán belül, mint ahogy az amerikai közvélekedésben is, hogy a legfõbb veszélynek – fõként az Iszlám Állam jelképezte – terrorizmust ítélik meg.

Erõsödõ tendencia a befelé fordulás

Az Egyesült Államokban 2010 óta 11 százalékkal nõtt az „elszigetelõdõk” száma, Európában szinte változatlan a tendencia – derül ki a Pew Research Center kutatásából.

Pouschter szerint az Egyesült Államokban erõteljesen, Európában pedig folyamatosan növekszik azon huszon- sõt harminc évesek száma, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy külön háztartásban éljenek. Kezd jóval ötven százalék fölé emelkedni a szülõkkel egy háztartásban lakni kénytelen fiatalok aránya a világ legmódosabb, évtizedeken át a legkiegyensúlyozottabban fejlõdõ országaiban is. A nyugati társadalmakra rányomja bélyegét a gazdasági bizonytalanság érzete, az elszegényedéstõl, lesüllyedéstõl való félelem.
Mennyire kellene az országnak a saját problémáival foglalkoznia? Forrás: alapblog/www.pewglobal.org
Mennyire kellene az országnak a saját problémáival foglalkoznia? Forrás: alapblog/www.pewglobal.org

„A vizsgált tíz európai állam polgárai közül a magyarok fordulnak leginkább magukba. 77 százalékuk mondja, hogy hazájuk foglalkozzon csak a belsõ ügyeivel, a politika, a gazdaság kizárólag Magyarországra figyeljen. 64 százalékuk nem akarja, hogy az ország segítsen más államokon, különösképpen nem a fejlõdõ világ országainak népein. A magyarok a (vizsgált) európai népek átlagához képest erõteljesebben aggódnak a menekültek miatt (69 százalék szerint ez az országra leselkedõ egyik legnagyobb veszély). A magyarok a legkevésbé elégedettek az Európai Unió menekültpolitikájával (72 százalék) és mindössze 17 százalékuk véli lényeges szempontnak az emberi jogok ügyét, azt, hogy ez bármiféle szerepet játsszon az ország külpolitikájában. A többi európai uniós tagállamban ez az arány átlagosan 44 százalékos. Az uniós átlaghoz képest masszívabb, 57 százalékos a NATO támogatottsága a magyarok körében, továbbá annak igenlése is, hogy Magyarország gazdaságilag terjeszkedjen a világban (62 százalékos támogatottság), ruházzon be például a fejlõdõ országokban” – nyilatkozta a szakértõ a kutatási eredményekkel kapcsolatban.
Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2016-06-16 21:06
Logikus, ha az egész világot néznénk a palesztinok megelõznénének.
3 #2 Enid
- 2016-06-16 22:34
"Erosodo tendencia a befele fordulas"... es mi abban a rossz?

Magyarorszag gazdasagilag terjeszkedjeeeen? s_azta akkor van itt zsee...

s_azta

Most vagy eehes diszno makkal almodik, vagy a nep nem tudja, hogy perselyjel tele a parlament.
wiki.startlap.hu/wp-content/uploads/2015/04/ThinkstockPhotos-469107712.jpg
176 #3 pofi60
- 2016-06-17 17:01
No szóval a magyarok!Azok meg kik?Mert ha ezek itt körülöttem azok,akkor én finnugor vagyok!
137 #4 balu
- 2016-06-23 22:02
Imibatya, ha elvonatkoztatunk az interpretacios resztol, ez csupa jo hir. Mintha (hangsulyozom: mintha) a magyarok gondolkodnanak es kabe helyes eredmenyekre jutnanak. Nem libsik, megmaradtak konzervativnak.
267 #5 Perle
- 2016-06-28 12:30
Nem is értem miért fordulnak magukba, amikor a Gyüli mindenkin segít? Itt van pld. az alkokolizmusból kigyógyult színész, a fia, aki idõjós lett és csodás gól szerzõje:.
:D
http://ripost.hu/...i-vezetoje

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
4,610,970 egyedi látogató