Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elérkezett az ideje, hogy a szlovák és a magyar nemzet összefogjon

BelföldSzlovák és magyar micsoda? Éppen most, mikor már csak zsidó-cigány és köpedék, meg ostoba birka maradt? Jó, értem én, hogy Varsói Szerzõdés, meg a többi "renováló" peresztrojka megyen, de ugyanaz a mocskos zsidó buzi banda van itt, mint ott. Olyan, mint mikor Medvegyevvel kitüntetik Gorbacsovot. Tényleg golyóérett rég ez a csürhe. Elérkezett az ideje annak, hogy a magyar és a szlovák nemzet egymásra találjon és közösen küzdjenek meg a jelenkori kihívásokkal – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter június 18-án, szombaton, a zalavári emlékparkban tartott megemlékezésen.


A miniszter a magyar és a szlovák tábori püspökségek, valamint a Fõvárosi Szlovák Önkormányzat által szervezett Szent Cirill és Szent Metód ünnepi megemlékezésen hangsúlyozta: minden civilizáció vallási talapzaton nyugszik, így az európai a kereszténységén, és ezt nem szabad elfelejteni az itt élõ népeknek. Hozzátette, hogy Szent Cirill és Szent Metód a munkásságukkal éppen erre figyelmeztet mindenkit. Simicskó István szólt arról is: elérkezett az ideje annak, hogy a magyar és a szlovák nemzet egymásra találjon és közösen küzdjenek meg a jelenkori kihívásokkal. „Össze kell fognunk és hirdetnünk kell, védenünk kell keresztény értékeinket” – mondta, azzal együtt, minden válaszfalat, amely a két nép között húzódik, le kell bontani.

A tárcavezetõ megemlítette, hogy Cirill és Metód mintegy ezer évvel ezelõtt nemcsak Krisztus szeretetét hirdették, hanem egy év alatt ötven szerzetest is felkészítettek a szláv liturgia terjesztésére. „A tanítás a jóra, a tanítás a hitre, a keresztény értékekre, értékes embereket mûvelni, nevelni mindannyiunk küldetése” – fûzte hozzá.Rastislav Kácer, Szlovákia magyarországi nagykövete a rendezvényen felidézte: Cirill és Metód izgalmas és eseménydús élete, illetve fontos munkássága - amely során kijárták, hogy szláv nyelv elnyerje liturgikus státuszát - ma is ösztönzõen hat az emberekre. A két szent ugyanakkor nem csak a vallás területén, hanem a diplomáciában is jelentõset alkotott ezzel – tette hozzá. „Ez a tettük ösztönözzön mindannyiunkat – szlovákokat és magyarokat -, és az is, hogy a múltunk összeköt minket” – hangsúlyozta a nagykövet.

Bíró László katolikus tábori püspök a honvedelem.hu-nak elmondta: a mostani találkozó azért is fontos, mert segít visszatalálni a közös gyökerekhez, ami egyet jelent a hittel, a nemzeti öntudattal és az értékek védelmével. A találkozó kapcsán megjegyezte, hogy kiváló a viszony a szlovák kollégájával és a társszervezettel. „Egy láncszemét alkotjuk annak az egységtörekvésnek, ami épül a szlovák és a magyar nemzet között” – fûzte hozzá. A két szent kapcsán elmondta azt is, hogy Cirill és Metód – a szláv írás megalkotói – arra tanítják követõiket, hogy legyenek mûveltek, õrizzék a saját értékeiket és ismerjék meg a saját identitásukat.

A rendezvényen a beszédeket követõen koszorúkat és virágokat helyeztek el a zalavári történelmi emlékparkban álló, Cirillt és Metódot ábrázoló szobor elõtt, majd - szintén a helyszínen – Bíró László misét celebrált, míg a homíliát Frantisek Rabek szlovák tábori püspök mondta. Az eseményen közremûködött a Légierõ Zenekar – Veszprém, Katona János alezredes, karmester vezetésével.
Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-06-20 09:12
Egy frászt össze eset a tákolmány .
http://kitekinto....2elLVWLTGg
De a "magyarok kormánya " beerõsített vett két helikoptert
http://biztonsagp...-honvedseg
329 #2 gutai zub
- 2016-06-20 13:02
"tót atyafiak"

Cirill és Metód testvérpár (igazi neve Konstantin) a bizánci politikai érdekeket terjesztette több kevesebb sikerrel.
Metód testvér éppen Konstantinápolyba utazva, 882_ben, találkozott a magyarok Királyával, talán éppen Árpád Nagyfejedelemmel.(Király Péter)

A magyar király barátságosan fogadta, elbeszélgetett vele, majd ajándékokkal útjára bocsátotta.

Ha igaz a krónika, a szláv nyelvet, írásbeliséget terjesztõ testvérpár máshol nem volt ilyen szerencsés.
A németek, frankok, általában jól elverték õket, sõt még börtönbe is zárták.
Tót atyafiaink jól kitalált korai szláv birodalmának egy gyenge pontja van:

A történelem igazoló segéd tudománya, a régészet, nem igazolja a szorgos munkával megalkotott fényes tót hõskort.
Ja, és ne enged be õket a házadba.........
116 #3 livia
- 2016-06-20 21:48
Hát amit tûrünk nyeldekelve, tényleg csak a birka maradt ebben az országban. ÜB- ügyeletes birka. No meg ÜSZK- ügyeletes szarkeverõ, a legújabb Ü-..., be kell vennem a cavinton, elfelejtettem. De az ü-k szaporodnak. Rosszabb mint a kádáriában. Épp ma emlékeztünk meg az utca besúgóiról, no csak így kettesben, mert halnak a kegyeltek. No, ha kihalnak a régi rendszer kimagasló nyugdíjasai, no akkor húzzák le a rolót a sokszor kikanalazott nyugdíjrendszernek. Az elõzményeket rég tálalták.Nyeld be! Birka!Velem együtt! A többit kikérem magamnak! Ne sértegessetek!
116 #4 livia
- 2016-06-20 21:51
Ja, és Miskolci Laci! Ne irritálj ilyen képekkel, mert végette nem fogok aludni! Gusztustalan.
8 #5 miskolcilaci
- 2016-06-20 23:06
Kedves Lívia! Levettem a képet, mert valóban irritáló fõleg olyan helyen, ahol élek. Itt én élek kisebbségben. Végül is hatványozódnak azok a szándékosan kevert embertípusok akik szarnak az egészbe, meg mindenre.
lolmarkt.hu/150-large_default/hulyekkel-vagyok-korulveve-polo.jpg
i.imgur.com/jmXmhPi.jpg
8 #6 miskolcilaci
- 2016-06-20 23:27
No szóval még egyszer rugózzunk neki.. kepfeltoltes.hu/160129/12650645_1677524202506377_1878194645_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
238 #7 bivaly
- 2016-06-21 07:27
Lívia !

Ne a tükörnek szídd az anyját ! Az csak megmutat. És ne írj mindenki nevében ! Te lehet, hogy tûrsz, meg birka vagy, hogy itt maradtál, én meg csak szimplán magyar, mert ez az anyaföldem, a hazám ! Nagyon pocsékul élek én is, ettõl még nem tartok senkit hülyének, mert nem disszidált anno, vagy mostanában, sõt ! A tûrés meg mint oly sokszor el lett mondva, kényszerek összessége. Nem azért tûrök, mert gyáva, vagy tanulatlan lennék, hanem mert kénytelen vagyok bizonyos szinteken elviselni a közeget amiben létezem, családi, emberi kötelékeim miatt, viszont minden igyekezetemmel verbálisan tökön rúgom a hatalmat, legyen az egy villamos megálló, vagy egy bevásárló központ. Ha meg mindenki okos lenne és fogná magát és kimenne az országból, akkor mi volna szerinted ? Kitennék a táblát, hogy ország eladó, vagy kiadó, érdeklõdni Brüsszelben és New Yorkban lehet, az adott telefonszámokon ? Csak úgy logikailag levezettem a "Mindenki hülye aki itt maradt, és még nem ment el" egyenletet. Eredõje nem nulla, mert az egyenlet nem felállítható, értelmezhetetlen. Ha tanultál régebben matematikát.
A sommás megfogalmazások nem minden esetben helyesek, itt meg kifejezetten ! Mi a rühes francnak beszélünk hazáról, ha az az egyetlen konklúzió, hogy hülye aki nem ment el ? És ezen a honlapon ! A másik lényeges, hogy "nagyon-nagyon magyar anyucik, apucik" kapacitálják csemetéiket, hogy húzzanak el innen , miközben õk itthon mint "õsmagyar, mélymagyar", stb. pózban tetszelegnek ! Nem csak arra a rohadt pénzre kell ám fogni mindent, még akkor sem, ha valóban nagy befolyással van az ember hétköznapi létére. A dolog meg végtelenül összetett, és marad a "konklúzió", hogy hülye aki nem megy el ! Én meg azt mondom, hogy "akinek állandóan azt mondják, hogy disznó, elõbb utóbb röfögni fog." Ugye ez sem egy tetszetõs megállapítás ? Magamra nézve ez is érvénytelen, úgy hogy csínján a "mindenki"-vel !
116 #8 livia
- 2016-06-21 23:16
Kedves Bivaly! Elõször is tisztellek! Úgy a családomat is, mert itt maradt. Magamat is mert még összetartom, mindenféle külsõ behatás ellenére, és igyekszem õket segíteni. Csak azt hallod lépten- nyomon, hogy már csak mi a hülyék maradtunk itthon. No,ezért nem értettük egymást. Három gyerekem, három unokám marad, és ügyfeleimnek is azt javaslom, hogy ne hagyjuk magunkat a földbe döngölni. A mai magyar élet semmit se ér. Már csak tudom, mert nap mint nap tapasztalom. A napjaimról tudnék mesélni, holnap 86 éves apámat viszem átgipszelni, közben intézzük a férjem nyugdíjazását, közben dolgozom. A mai napomat ha elmesélném, rosszul lennél, de túléltem. Sokan vagyunk, és én vagyok a lecsapódási központ. No, még annyit, hogy nálunk mindenkinek van munkája, és még annyit, hogy van összetartás, bár most, hogy az öregekkel van megint egy kis probléma, megy ám a ki, mikor, mennyit. Anyám mondta, hogy már csak engem mer megkérni, mert nincs utána felhánytorgatás. Tényleg! nem vetted észre, hogy csak ironikusan írtam ezt a kintlévõséget? A többiek értették! Remélem! Mellesleg volt, hogy viszályt szítottak a környezetemben ellenem, de szerintem elõbb utóbb mindenkinek rá kell jönnie, hogy hová tartozik, és hol a helye. No, és ennek ellenére nem fogok haragudni. Az idõ elrendez mindent. Csak mindig a ma fáj. Fel a fejjel! Az elõzõt is felvállalom, mert mindenki környezetében vannak ü-k. No, és bocsánat, ha valakit megsértettem! Hû, kijöttek aggódni értem, holnap korán kelek. Jó éjt!
238 #9 bivaly
- 2016-06-22 20:47
Szervusz Lívia !

Csak pontosítottam, és pontosítottál ! Ezért írtam, semmi harag, vagy sértõdés ! De a szavaknak bizony van ereje, ezért vagyok "kiakadva", ha azokat pontatlanul használják. Ne legyél pongyola, semmilyem tekintetben !! Vitára ad okot, és félreértésre . Mint látod ( remélem ?!), ez elkerülendõ.
De hát aki engem olvas, ez evidens, ilyen vagyok, voltam, leszek ! Hogy sokaknak nem tetszik, löfoséé !
236 #10 Vazul
- 2016-06-22 21:37
Õk se sémi népek. A szláv népcsoport rokonaink, mégha rendkívül ostobák is.
116 #11 livia
- 2016-06-22 22:40
Bivaly! A mai helyzetet csak kellõ humorérzékkel lehet átélni! No, apámat ma átgipszelték, csak oep tényvázlat. Egy cigány segített, de ha hiszed, ha nem, végig mindenkivel tökéletesen tudott bánni, a végén még átváltoztatom ebbéli hozzáállásomat.No, azért egy fecske nem csinál nyarat. Apám egy makacs ember, aki örökké ténykedett, most pedig kénytelen lesz járókerettel közlekedni. Az egészségügy tényleg romokban. Az orvos alig bír járni,legalább hetven,lehet, hogy pont ezért, de méltóságos ellátásban részesültünk. No, csak ami jár. A múltkor elnézték a kínlódásunkat, holott nem sajnáltam a borravalót, lehet, hogy nem nézték ki belõlem. Nyugdíjügyben meg mindenki készüljön a legrosszabbra. Csak szóltak. A cigányról még annyit, hogy bár azt mondta, hogy a portugálok fognak gyõzni, de természetesen a nemzetének drukkol. No, azért mosolyognom kellett, de eleve mosolyogtam, úgyhogy nem volt feltûnõ.Lányom kint volt drukkolni a párjával, mi meg itthon hallgattuk, meg a messzirõl jövõ ujjongásokat. Újra rászokok a meccsre, végül is, ha rövid ideig is, de fociztam, csak nem bírtam a lányok brutalitását.Jó éjszakát mindenkinek, és bocsánat, hogy nem látszik a sorok között a huncut mosoly, ami akkor is megvan, amikor a szívem vérzik.
137 #12 balu
- 2016-06-23 06:12
Raztislav Kacer a tot atlanti akarmi muftija, csak hogy tudjuk
240 #13 trk
- 2016-06-23 21:01
szláv=slave. A tótok azt mondják, pest kemencét jelent, õsi szlovák föld. A balaton is szláv eredetû szerintük. Kérdeztem felvidéki ismerõseimet, hogy a tihanyi visszhang hogyan szól vissza szlovákul.. meg hogy hogyan mondják azt tótul, hogy nyereg. Úgy mondják ülõke, bazdmeg.
267 #14 Perle
- 2016-06-23 22:52
Tihany neve állítólag a szláv s_Laptop tyihaja gavany ( csendes kikötõ) rövídítése.
240 #15 trk
- 2016-06-24 17:13
Belga töményen és korrektul összefoglal ezt-azt:
https://www.youtube.com/watch?v=XsuzAZvBJq4
pl puszta: Itt sokmindent jelent, puszta kézzel(üres), sivár, lapos ..stb. stb. Mást jelent az északi és déli szláv nyelvekben. De csak egyet egyet a jelentésekbõl.. Hivatalosan viszont mi vettük át tõlük..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
3,410,464 egyedi látogató