Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Meghökkentõ javaslat: inkább ne is törõdjünk vele, mit akar a nép?

GondolatokA "nép" amúgy meg teljesen hülye, hát nem? De! Népszavazás? Milyen nép? Olyan ez, mint a tehén farkán a bojt. Légycsapónak jó, a nyele meg amúgy is állandóan xarban van. Ha a brit kormány meg akarja akadályozni a Brexitet, annyit kell tennie, hogy nem tesz semmit - ebbõl persze egy újabb óriási balhé lenne, hiszen 17,4 millió ember véleményét venné semmibe a kormány, ha nem lépne. Közben már több mint kétmillióan aláírtak egy petíciót egy új népszavazás kiírásáról, de jó eséllyel abból sem lesz semmi.
Az Evening Standard brit napilap címoldalán a tisztségérõl lemondó David Cameron brit miniszterelnök és felesége, Samantha látható a
Az Evening Standard brit napilap címoldalán a tisztségérõl lemondó David Cameron brit miniszterelnök és felesége, Samantha látható a "Kikerültünk" jelentésû cím alatt Londonban 2016. június 24-én, a brit EU-tagságról rendezett népszavazás másnapján. A britek többsége arra voksolt, hogy országuk lépjen ki az Európai Unióból.(MTI/EPA/Andy Rain)

Ne is foglalkozzunk a népszavazással, nem ügydöntõ

David Lammy munkáspárti parlamenti képviselõ azzal a felszólítással fordult képviselõtársaihoz, hogy hagyják figyelmen kívül az uniós tagságról tartott népszavazás eredményét - írja a The Independent címû brit lap.

A politikus arra kérte a londoni törvényhozást, hogy "vessen véget ennek az õrületnek", és utasítsa el az Európai Unióból való kilépésre vonatkozó döntést.

"Ébresztõ! Nem kell ezt tennünk" - írta a Twitteren a politikus, aki arra hivatkozik, hogy a csütörtöki népszavazás pusztán véleménynyilvánító referendum volt, semmire sem kötelezi a parlamentet.

"Véget vethetünk ennek az õrületnek, s lezárhatjuk ezt a rémálmot egy parlamenti szavazással. A szuverén parlamentnek kell döntenie arról, hogy kilépjünk-e az EU-ból" - írta közleményében a munkáspárti politikus, aki szerint a kilépéspártiak érvei pillanatok alatt szertefoszlottak, és néhányan a szavazatukat is megváltoztatnák, ha lenne rá lehetõség. "Ne pusztítsuk el a gazdaságunkat alaptalan hazugságok és Boris Johnson elbizakodott ambíciói miatt" - fogalmazott Lammy.

Ha meg akarják akadályozni a Brexitet, ne csináljanak semmit

A csütörtöki népszavazáson a szavazók 51,9 százaléka szavazott arra, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.

A The Independent megjegyzi: bár jogilag a parlament megteheti, hogy figyelmen kívül hagyja a népszavazást, ez valószínûleg hatalmas felzúdulást keltene a kilépésre szavazók körében. Érdemes azt is hozzátenni, hogy magas, 70 százalék fölötti részvétel mellett nyertek a Brexit-pártiak a népszavazáson, még akkor is, ha azóta felmerült, sokan nem is tudják valójában, mire szavaztak.

"Hogy megakadályozza a Brexitet, a kormánynak csak annyit kell tennie, hogy nem tesz semmit" - állapítja meg a lap, amely szerint, ha - mint valószínû - a kilépés mellett kampányoló Boris Johnson lesz a miniszterelnök, várhatóan a kormányt is a Brexitet támogató híveivel tölti fel, s nem akadályozzák majd meg az ország kilépését az Európai Unióból.

Milliók egy új népszavazás mellett

Közben már kétmillióan írták alá azt a petíciót, ami arról szól, hogy tartsanak új népszavazást a kérdésben - ennek azért van jelentõsége, mert a brit törvények alapján a parlamentben tárgyalási idõt kell biztosítani minden olyan közérdekû petíciónak, amelyet legalább 100 ezer brit állampolgár hitelesen aláírt. Egy másik petíciót is aláírtak egyébként több mint százezren, ez London függetlenedését követeli Nagy-Britanniától.

A BBC-nek nyilatkozó szakértõk egyébként szombaton gyakorlatilag zéróra taksálták annak az esélyét, hogy a népszavazások szabályainak átírását követelõ petíció alapján a brit kormány újabb referendumot hirdetne az EU-tagságról, elsõsorban azért, mert ez utólagos szabálymódosítással érne fel.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-06-26 10:46
kepfeltoltes.hu/160609/voting-sheep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
254 #2 mujko
- 2016-06-30 20:42
De nézzük meg kimondta ezt a kép magáért beszél .
pbs.twimg.com/profile_images/615620009604345856/fqNS8Xg9.jpg
A neve David Lammy

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
4,606,620 egyedi látogató