Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elfogadták a 'Big-brother' terrorellenes törvényt Oroszországban

KülföldNos, ennek eddig is agy kellett volna Lenin, csak amíg az "állam" a legnagyobb parazita zsidógörény maffia, addig egészen más jelentése lett volna, de így, hogy az "államot" csupa angyalok szállták és szárják le, én se kívánhatnék ettõl remekebb tervet a jövõre. Ne qvaanyázzon engem senki, ha én leszek a góré, a qva istenit ennek a qva világnak!
Oroszországban olyan terrorellenes törvényt fogadtak el, ami Edward Snowden szerint visszaszorítja a személyes szabadságot és privátszférát.

Az orosz alsóház 325 igen szavazattal elfogadta az Irina Yarovaya által benyújtott terrorellenes törvényjavaslatot.

Snowden szerint az új törvény indokolatlan, kivitelezhetetlen és jogsértõ, ráadásul megnyirbálja az emberek szabadságjogait és elveszi a pénzüket anélkül, hogy növelné a biztonságukat. Snowden egyébként már 2013 óta él Oroszországban.

A jogszabály szerint bûncselekmény lesz, ha valaki elmulaszt bejelenteni egy készülõdõ bûncselekményt. Vigyáznia kell a netezõknek is, ha valaki a közösségi médiában a terrorizmust terjeszti, börtönbe zárhatják. Nemcsak azokat büntetik, akik terrorista üzeneteket osztanak meg, hanem azokat is, akik ezt online támogatják.

A nagy orosz hírgyûjtõ portálok és tömegtájékoztató eszközök is felelni fognak a rajtuk megjelenõ információk hitelességéért. A híraggregátorokon nem jelenhetnek meg államtitkok és terrorizmusra való felszólítást tartalmazó, illetve azt támogató anyagok. A szolgáltatók kötelesek lesznek ellenõrizni az általuk terjesztett, információk valóságtartalmát, és vissza kell vonniuk õket, ha nem felelnek meg a médiafelügyelet elõírásainak.

A telekommunikációs cégeknek legalább hat hónapig tárolniuk kell az üzeneteket és telefonbeszélgetéseket. A telekommunikációs vállalatoknak az sms-ek és beszélgetések metaadatait 3 évig kell megõrizniük, a netszolgáltatóknak pedig csak 1 évig. Természetesen a hatóságok kérésére az adatokat ki kell adniuk. A szolgáltató már panaszkodtak arra, hogy az elvárások miatt, új beruházásokra lesz szükség, amik rengeteg pénzbe kerülnek majd.

A misszionáriusoknak is nehezebb dolga lesz. A továbbiakban hivatalosan küldõ egyház tagjai kell, hogy legyenek s csak elõre meghatározott külföldi területekre mehetnek dolgozni.

A szélsõséges tevékenységek miatt elítélteket négy év helyett nyolc évre küldik majd börtönbe és a rájuk kiszabható pénzbírságok maximális összegét is megemelték.

Bevezettek egy új bûncselekményt is. Aki tömegtüntetéseket szervez, vagy másokat rávesz arra, hogy zavargó megmozduláson vegyenek részt, azt akár 10 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A jogszabály értelmében az állami tisztségviselõknek értesíteniük kell a munkaadójukat arról, hogy mely online oldalakon, közösségi médiában, chaten vagy fórumon osztottak meg magukról információt. A kormányzati polgári állásokra pályázóknak három naptári évre visszamenõleg kell erre vonatkozó bejelentést tenniük.
A terrorellenes törvény a tavaly októberben Egyiptom felett lelõtt orosz utasszállító gépre adott válaszlépés volt.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-06-27 20:08
Addig gatyáznak már, hogy a normális orientáltságú is belebuzul már, vagy foci-drukker lesz, esetleg még öntudatára is ébred, hogy az "állam" fontosabb, mint az egyéni liberálratyi érdek....meg ilyesmi. Tanuljátok meg: nyihao! Azt jelenti: drasztye! Most még ajánlott, de holnap kötelezõen ajánlott lesz!

Kína és Oroszország fokozza a stratégiai együttmûködését

Putyin-HsziMinél bonyolultabbá válik a nemzetközi helyzet, annál inkább szükség van a kínai-orosz stratégiai együttmûködésre, a barátságra, egymás támogatásának fokozására – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai államfõ szombaton Pekingben, amikor találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az eseményhez idõzítve több mint 30 együttmûködési megállapodást írtak alá.

Putyin és Hszi több nemzetközi kérdésben is egyeztetett, majd aláírt a globális stratégiai stabilitás megvédelmezésérõl és az információcserére és az ûrkutatásra vonatkozó együttmûködésrõl egy-egy közös közleményt.http://biztonsagp...tmukodeset
4 #2 Posta Imre
- 2016-06-27 20:39
Kakukk, de mennyire tévedöl. Mindennek a fordítottja "igaz", vagy még az sem. Gondolkozz távlatokban!Nem "oldalakról" van szó, hanem hús-vér Emberekrõl. Arról a kevésrõl, aki illegalitásban leledzik és valahogy helyzetbe kék hozni, de annyira elqrták, hogy akinek csöpp esze van, az már magasról tesz erre a mûvilágra és nem hisz semmit, senkinek, hanem meggyõzõdik saját maga.

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hr8GQwFBpU0[/movie]
272 #3 Kameleon
- 2016-06-27 21:46
Kakukk

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Lm3JrZKJNew[/movie]
4 #4 Posta Imre
- 2016-06-28 06:06
Kaméleon, na ez tényleg kakukk-tojás. Mikor meghallottam ezt a cigány-vinnyogást. Látszik, hogy a "bírák" agybaxott ge.ik.
267 #5 Perle
- 2016-06-28 13:27
236 #6 Vazul
- 2016-06-28 21:59
Imre ez pont alátámasztja a két cikked, a kínai új követelések szinte minden pontja egyezik az oroszéval (csak õk 60 napot írnak elõ, mert mégis csak közel másfél milliárdan vannak):

Kína appokkal kapcsolatos kötelezettségeket állapított meg az információbiztonság miatt
2016-06-28

A mobil applikációk kiadóinak hat kötelezettséget" kell teljesíteniük, amikor Kínában mûködnek, például valódi néven kell regisztrációt felvenniük, a felhasználóik tevékenységérõl készített felvételeket pedig legalább két hónapon át meg kell õrizniük, szögezte le egy új szabályozás.

Elõször is, a telefonszám vagy más információ segítségével ellenõrizniük kell a felhasználók adatait.

Másodszor, védeniük kell a felhasználók információit, azokat nem használhatják fel a felhasználók beleegyezése nélkül.

Harmadszor, javítaniuk kell a cenzúrájukon, meg kell büntetniük mindenkit, aki tiltott információt terjeszt. A kínai jog szerint a rémhírterjesztõk, illetve a szélsõségességet vagy terrorizmust pártolók börtönbüntetéssel néznek szembe.

Negyedszer, tájékoztatniuk kell a felhasználóikat jogaikról, tilos összegyûjteni a felhasználók helyadatait.

Ötödször, tilos mások termékeivel kalózkodni.

Hatodszor, a felhasználóik tevékenységérõl készített felvételeket legalább két 60 napon át meg kell õrizniük, mondja ki a szabályozás. http://hungarian....195139.htm

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
4,440,344 egyedi látogató