Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin: az üres választási ígéret rosszabb minden árulásánál

GondolatokLink Tegnap néztem ezt a "Szerelemrõl" szóló orosz alkotást. Konklúzió: az orosz férfi buta kulturálatlan tuskó. Ja, nem mellesleg a japánokat favorizálja, mint oroszbarátokat. Persze, mert át kell települniük a szigeteikrõl. Emberekkel megbeszélni? Ja! Emberek? Ja! Vitatni? Állampógár? Lesz népszavazás is? Könnyesre röhögöm magam. Vodka legyen elég. Putyin szerint a pártnak meg kell vitatnia az állampolgárokkal még a legnehezebbnek és a kellemetlennek tûnõ kérdéseket is, meg kell éreznie, hogy az embereket mi aggasztja a leginkább. Az elnök hangsúlyozta, hogy a nehézségek ellenére meg kell õrizni és növelni kell az oroszországi civilizáció különlegességét, nem szabad csalódást okozni a választóknak.

„Mindenkinek olyan erõs és önálló, nyílt és virágzó Oroszországra van szüksége, amelyben mindenki érvényre tudja juttatni tehetségét, lehetõségeit, s ahol az állam és az állampolgár meghallja, támogatja és tiszteletben tartja egymást, az egyetértés, a szolidaritás és az ország érdeke pedig minden nézetkülönbség felett áll” – mondta.

Putyin szerint az ország hatalmi szervei számára a legfõbb értéket továbbra is az emberek képviselik majd, „a legegyszerûbb átlagpolgárok, akik városokban és favakban élnek és a nyelv, a hagyományok és a kultúra hordozói”. Az elnök kijelentette: számít arra, hogy az Egységes Oroszország jelöltjei, akikért pártjuk felelõsséget visel, a választáson példát mutatnak majd a tisztességes konkurenciaharcban.

Fontosnak nevezte, hogy a kormánypárt ne veszítse el a megszerzett bizalmat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elõválasztási folyamatban mintegy 10 millióan vettek részt, aminek köszönhetõen új és erõs jelöltek szállnak harcba a képviselõi mandátumokért.

Emlékeztetett arra, hogy az Egységes Oroszország az õ kezdeményezésére jött létre, ami „életbevágóan szükséges volt” az orosz államiság megerõsítéséhez. Hangsúlyozta, hogy az országot a ’90-es években a széthullás, az Észak-Kaukázusban pedig „terrorista agresszió” fenyegette, a gazdaság pedig oligarchikus volt.

„Meg kellett változtatni és ki kellett igazítani a helyzetet, meg kellett erõsítenünk a hatályos alkotmányt, lényegében helyre kellett állítani az állam mûködõképességét, meg kellett erõsíteni egységét és szövetségi alapjait, meg kellett haladni a magában a társadalomban bekövetkezett törést” – mondta.

Vlagyimir Putyin megfogalmazása szerint az Egységes Oroszország „az ország összeszerelési pontjává” vált akkor.

Az elnök a választás minden jelöltjét arra szólított fel, hogy becsülje meg az emberek bizalmát, a politikai stabilitást és hogy ne spekuláljon a jelenlegi nehézségekkel. Szavai szerint nagyrészt a kormánypárt erõfeszítéseinek köszönhetõ, hogy Oroszország fejlõdésének stratégiai kérdéseiben társadalmi egyetértés jött létre, ami lehetõvé tette a gazdasági és társadalmi átalakulást, és sikerült útnak indítani a prioritást élvezõ nemzeti projekteket.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy hamarosan megtartják a stratégiai fejlesztéssel, valamint a prioritást élvezõ projektekkel foglalkozó elnöki tanács elsõ ülését.

Oroszországban szeptember 18-án választják meg az állami duma 450 új képviselõjét, a honatyák egyik felét egyéni körzetben, a másik felét pedig pártlistáról. Az Egységes Oroszország országos listájának elsõ helyén Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök áll. Ugyanekkor választják meg több régió vezetõjét és képviseleti szervét is.

Vlagyimir Putyin június 17-én írta alá a választások kiírásáról szóló rendeletet, amivel kezdetét vette a kampány.Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-06-28 14:42
, Állam és Állampolgár?

A mai világunkban nem az jelenti a legnagyobb veszélyt, végpusztulását civilizácionknak, hogy az állampolgárok nem értenek egyet az állammal, békétlenek, esetleg forronganak,

A nagyon nagy veszélyt és tragédiát az jelenti, hogy nagyon is egyet értenek és együttmüködök a beszari állampolgárok...........
267 #2 Perle
- 2016-06-28 19:26
A gengszterváltás óta, amióta jogunk van választani, csak üres ígéreteket kapunk.
Ezekbõl talán egy valósult meg, az 1 millió új munkahely azzal a "pici eltéréssel" hogy külföldre kellett azért a fiataloknak utazni.:|
267 #3 Perle
- 2016-06-29 13:33
Az orosz elnök tavalyi Valdaj klubi beszéde magyar felírattal.
https://www.youtu...Jq5aXQfUD0

A többi nagyhatalmi vezetõ utána csak a " futtottak még" kategóriába sorolható. A két amerikai degenerált elnökjelölttel együtt..
159 #4 vanyusha
- 2016-06-30 13:12
Ez az Egységes Oroszország imázs, kifelé, a nem ott élõk számára láttatott világ nagy csalódás lehet ám annak, aki imé önként oda vágyik, s utazik!

Minden korban a válság lokális, gyökere, a késleltetett nemzedékváltás,öregecske feleség csere helyet, mûködõ tõke hatalom átadása aktívkorba lepõ nemzedéknek...Amikor az öreg király lánya eladó sorba ért.....40 esek átadó korúak!!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
4,606,347 egyedi látogató