Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Antiszemita képviselõ miatt szakadtak a német populisták

KülföldAfD az egy zsidó titkosszolgálati projekt, nem? Olyan, mint a jóbik, szegedistül, vonóstól, még a séma is azonos. Nincs már idõ gyerekek, lõni kell ezeket mind egy szálig sorra, demokratikusan. Ki akarták rakni a baden-württembergi frakcióból Wolfgang Gedeont. Nem sikerült, így 13-an távoznak helyette.

Kettészakadt Baden-Württembergben az egyre népszerûbb jobboldali populista AfD párt, mert nem sikerült kizárni egy tartományi parlamenti képviselõt.

A 2013-ban protestpártként alakult AfD-nek az adott nagy lökést, hogy szembehelyezkedett a bevándorlással, így a márciusi baden-württembergi választáson 15,1 százalékot ért el, és 23 képviselõt küldhetett a tartományi parlamentbe. A sikernek azonban nem sokáig örülhettek, mert kiderült, hogy az egyik AfD-képviselõ, Wolfgang Gedeon egykori orvos korábban antiszemita írásokat tett közzé.

Gedeon egyebek mellett megjelentetett egy háromkötetes, hatszáz oldalas mûvet, melyben olyanokat ír, hogy a judaizmus a keresztény Nyugat belsõ ellensége, és hasonló gyanakvással kell fordulni felé, mint a külsõ ellenség, az iszlám ellen.

Jörg Meuthen, a párt tartományi frakcióvezetõje június végén kijelentette: frakciószavazással kell eldönteni, mi legyen a botrányba keveredett Gedeon sorsa, és azt is hozzátette: ha nem tudják eltávolítani a politikust, akkor azonnal lemond. Kedden megtartották a szavazást: 13-an szavaztak Gedeon kizárása mellett és 9-en ellene, de az érvényes döntéshez kétharmados többség kellett volna, így a képviselõ marad.

Meuthen a szavazás után bejelentette, hogy tartja a szavát, és 12 képviselõtársával együtt távozik. Közölte: szerinte az újonnan alakult pártoknál szükségszerû, hogy tisztulási folyamat menjen végbe, neki pedig az a meggyõzõdése, hogy az antiszemitizmusnak nincs és nem is lesz helye a pártban.

A szakításra egyébként azután került sor, hogy az AfD alapító okiratába foglalta, hogy az iszlámnak nincs helye Németországban. (Deutsche Welle)
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-07-05 23:17
Ugyanaz, mint a Jób ik. Még a két vezetõ veselkedése is. Megnéztem néhány videót, amelyben az afd-s nõszemélytámad mindent és mindenkit, közben magánúton Izraelbe megy kapcsolatokat ápolni.
.
AfD und Israel

Anfang 2016 besuchte AfD-Parteichefin Frauke Petry Israel, um dort einen Vortrag in Tel Aviv zu halten. Das Verhältnis zu Israel ist in der AfD sehr umstritten. Als die „Jüdische Allgemeine“ über Petrys Reise berichtete, beeilte sich Petry zu betonen, dass ihre Israel-Reise »einen rein privaten Hintergrund« habe.

Petrys Charmeoffensive gegenüber Israel ging aber auch danach weiter. Anfang April gab sie der zweitgrößten israelischen Tageszeitung „Yedioth Ahronoth“ ein Exklusivinterview, in dem sie betonte, sich gegen Antisemitismus einzusetzen. Über die ursprüngliche Positionierung im Programmentwurf der AfD gegen rituelle Beschneidung bei Jungen und das Schächten von Tieren wird auch in Israel berichtet. So stehen die Inhalte der AfD einem von Petry beabsichtigten positiven Bild in Israel entgegen.

Dass Petrys Israelreise parteiintern auf Kritik gestoßen sein dürfte, lassen die zahlreichen Äußerungen gegen Israel durch AfD-Mitglieder und -Verbände in Sozialen Netzwerken vermuten. Neben den schon thematisierten antiisraelischen und antisemitischen Facebook-Postings einzelner AfD-Mitglieder findet sich beispielsweise auf der Homepage der AfD Altöttingen-Mühldorf einen Redebeitrag zum Nachlesen, in dem Israel beschuldigt wird, die Terrororganisation IS zu unterstützen und so, zumindest indirekt, mitverantwortlich für nach Deutschland kommende Flüchtlinge zu sein.

Das Berliner AfD-Mitglied Heribert Eisenhardt zeigt etwa einen taktischer Umgang mit dem Staat Israel. So ist er mitunter montags Redner auf der BärGida-Demonstration, an der sich auch JewGida samt Israel-Flagge beteiligen (vgl. zu JewGida NGN). Am Samstag marschiert Eisenhardt dann zusammen mit Nazifunktionären und deren antiisraelischen und antisemitischen Transparenten mit Slogans wie „Blut und Öl. Ein Gesicht. USrael“. Die Distanzierung von der Teilnahme an der Demonstration lehnte die AfD Berlin ab (vgl. taz). Ausgerechnet am 20. April, also an Adolf Hitlers Geburtstag, postet die AfD Berlin dann auf Twitter ein Foto mit einem AfD-Luftballon und der israelischen Flagge. Mit der Zeile „Wir lieben Deutschland & Israel“.

http://das-bilder...erger.html
33 #2 vizilo
- 2016-07-06 07:43
Ez az AFD jol indult közben ez is megtelik Abrahámékkal nem kell ezenn meglepödni " ha valamit nem tudsz legyözni álj az élére " Jo példa ,Morvai is tud pofázni nem kevés pénzért Brüssel-ben ... Én ütlek ovatosann te meg teszed magad hogy fáj.
329 #3 gutai zub
- 2016-07-06 11:52
"Az õrültség nem más, mint ugyanazt tenni, újra és újra, és várni,hogy az eredmény más legyen"

A mai, durva többségre épült, úgynevezett demokráciákban az elhülyített emberek pártokban gondolkodnak, üres igéretekben, de lényegében a legtöbb agyament szavazó magának remél valamit a többi rovására, valamit semmiért----------
4 #4 Posta Imre
- 2016-07-06 13:50
Netanjáhú csempészte ki Németországból az auschwitzi tábor eredeti tervrajzait

A Bild címû német újság kérésére Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök csempészte ki Németországból 2009-ben az auschwitzi koncentrációs tábor eredeti építészeti terveit, amelyekre a német lap talált rá a feketepiacon, de amelyekrõl Berlin akkoriban azt állította, hogy a német államot illetik – állítja az újság akkori fõszerkesztõje egy interjúban.
Kapcsolódó írásaink

Ezrek emlékeztek Auschwitzban
Orbán vasfüggönye: Auschwitzot emlegetik a szerbek
Az atomalku

Kai Diekmann a Spicc címû héber nyelvû berlini újságnak nyilatkozva elmondta, hogy a tervek a II. világháború utáni zûrzavaros idõkben elõbb a keletnémet titkosszolgálatot vezetõ Erich Mielkéhez kerültek, majd 1989-ben, a két Németország újraegyesülése után máig tisztázatlan körülmények között a feketepiacon kötöttek ki. A Bild ott vásárolta meg õket hét évvel ezelõtt.

Egy másik német lap úgy tudja, hogy a tervek az azokat készítõ egyik építész birtokában voltak, és tõlük vette meg az újság.
Bármelyik változat igaz, mindenképpen huszonkilenc eredeti, 1941-ben készült tervrajzról van szó, s az egyiken Heinrich Himmlernek, az SS vezetõjének aláírása is látható.

A Bild értesítette a német hatóságokat a dokumentumok megszerzésérõl, mire a belügyminisztérium és a szövetségi levéltár közölte vele, hogy azok a német államnak mint a Harmadik Birodalom örökösének a tulajdonát képezik, és a levéltárhoz kell kerülniük, amely megvizsgálja eredetiségüket. Figyelmeztették a lapot, hogy ha bárki el akarná vinni õket az országból, az ellen büntetõeljárást indítanak.

Diekmann viszont – mint mondta – meg volt gyõzõdve arról, hogy a terveknek a jeruzsálemi Jad Vasem múzeumban van a helyük. Arra a következtetésre jutott, hogy olyan embert kell találnia a tervek kicsempészésére az országból, akit bizonyosan nem tartóztatnak fel a határon.

„Megkérdeztük Netanjáhútól, hogy eljönne-e Berlinbe egy ceremóniára, amelyen ünnepélyesen átadjuk neki a tervrajzokat, és igennel felelt” – emlékezett Diekmann. A Háárec arról nem értesült, hogy Netanjáhú tudta-e: a dokumentumok törvénytelenül, az izraeli kormányfõ diplomáciai védettségét kihasználva kerültek ki Németországból.

Az ünnepélyes eseményre 2009. augusztus 27-én került sor Netanjáhúnak és a Jad Vasem igazgatójának, Avner Salevnek a részvételével a Bildet kiadó Axel Springer vállalat székházában. „Aki nem emlékezik a múltra, az elronthatja a jövõt. A német népnek súlyos szégyene van, ez a gonosz tervrajza volt, amelyrõl úgy gondoljuk, hogy a Jad Vasemben kell lennie, és nem itt” – mondta Diekmann az interjúban.

Netanjáhú egy hónappal késõbb az ENSZ közgyûlésében elmondott beszédében támadta a holokauszttagadó iráni elnököt, Mahmúd Ahmedinezsádot, és az õ álláspontja cáfolatára bemutatta az egyik tervrajzot. „Hamisítványok-e ezek a tervek Auschwitz-Birkenauról, ahol zsidók millióit ölték meg?” – kérdezte az izraeli kormányfõ a pulpitusról.

A tervrajzokat késõbb háromszor is kiállították a Jad Vasemben, egy részük bekerült az állandó kiállítás anyagába, a többit most az intézmény archívumában õrzik.

A német hatóságok nem indítottak eljárást a Bild ellen a tervek kicsempészéséért, sõt Angela Merkel német kancellár azt mondta, megindító a Bild kezdeményezése, hogy ajándékba adta õket a Jad Vasemnek. A Bild rendezte a tervek tulajdonjogát a német szövetségi archívummal, a Jad Vasem pedig átadta a német levéltárnak a dokumentumoknak egy, az eredetivel megegyezõ minõségben készült másolatát, és az intézménynek soha nem volt követelése velük szemben.

http://www.168ora...47053.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
4,458,104 egyedi látogató