Honnan olvasnak:Le lesztek figyuzva!!!

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: A NATO is segít a migráció elleni küzdelemben

BelföldTudjátok követni? Segítsek? A "folyosó" megszületett, egyértelmû érdek- és ütközõzóna" szereppel, de keleti fedezet mellett. Amint stabilizálják (nagyon hamar) az állapotot, élesben fog menni a hajkurászás. "Belsõ rendfenntartás" lesz, nem "etnikai háború", bár egyértelmû etnikai jelleggel. A NATO–Oroszország megállapodás megsértése nélkül erõsítik meg „a keleti szárny” védelmét – szögezte le szombaton a magyar sajtónak nyilatkozva Orbán Viktor miniszterelnök, miután részt vett az Észak-atlanti Tanács kétnapos, a varsói NATO-csúcson tartott tanácskozásán.

Orbán Viktor az M1 aktuális csatornán is sugárzott nyilatkozatában kifejtette: miután a kelet-közép-európai országok beléptek az észak-atlanti szövetségbe, éveken át vita tárgyát képezte, hogy csupán a tagság mellett „maradunk vagy továbbmegyünk, és a NATO-katonai képességeket is telepítjük”.

„Senki nem akarta úgy biztonságba helyezni Közép-Európát katonailag, hogy közben ellenségünkké tesszük Oroszországot” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

„A korábbi NATO–Oroszország megállapodásokat nem rúgjuk fel, mégis néhány közép-európai országban rotációban, de folyamatosan katonai jelenlét lesz, és néhány másik országban, így Magyarországon is katonai vezetési pontot helyezünk el” – foglalta össze Orbán Viktor a varsói csúcson hozott döntés lényegét.
A magunk oldalára állítottuk a NATO-t

A miniszterelnök közlése szerint már kijelölték a magyarországi vezetési pont helyét, hogy „szükség esetén, ha katonai erõket kell a védelmünk érdekében Magyarországra hozni, akkor a vezetési struktúra már kiépült legyen”. Mindezek alapján Orbán Viktor kijelentette: ez a csúcstalálkozó Magyarország és a magyar emberek biztonsága szempontjából rendkívül fontos és jelentõs volt.

A kormányfõ arról is szólt: magyar kezdeményezésre a NATO is segítségül szolgál a migráció elleni küzdelemben. Közölte: Magyarország azt akarta elérni, hogy a szövetség „vonódjék be az illegális migráció megállítását célzó európai erõfeszítésekbe”.

„A magunk oldalára állítottuk a NATO-t: (...) kimondtuk, az illegális migrációt meg kell állítani, a külsõ határokat meg kell védeni, az ellenõrzés nélküli beáramlás nemcsak civil, hanem katonai biztonsági kockázatot is hordoz” – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: a NATO-nak érdeke, hogy ez a jelenség megszûnjön, és ezért a NATO bizonyos képességeket mozgósít is, elsõsorban a tengeri határok megvédésére.
Ukrajna nem, Macedónia igen

A NATO–Ukrajna találkozó kapcsán Orbán Viktor arról beszélt, Magyarország mindig is támogatta, hogy keleti szomszédunk épüljön be ebbe a biztonsági-védelmi rendszerbe, „ugyanakkor ennek a gondolatnak itt nincs többsége”.

A bukaresti NATO-csúcson például leszavazták Ukrajna belépését, „ez a kérdés ezért ma nincsen napirenden”, mert „itt távol állnak egymástól az álláspontok”, hiszen „Ukrajna egy nehéz helyzetben lévõ ország, és nem látjuk, hogy hogyan lehetne rövid távon nyugatosítani akár a gazdaság mûködését, akár a közigazgatását, akár a védelmi rendszerét”.

„Habár a szándék megvan bennünk erre, az eddigi eredményeink idõarányosan inkább soványnak mondhatók, semmint biztatónak” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, a résztvevõk határozottan álltak ki Macedónia sürgetõ csatlakozása mellett, hiszen e lépés elutasítása „stratégiai hiba, amiért késõbb lehet, hogy magas árat fogunk fizetni”.

Hozzátette: Magyarországnak elemi érdeke, hogy Montenegró után ez a balkáni állam is csatlakozzon a NATO-hoz.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-07-09 14:20
A Brexitrõl tárgyalnak a britekkel a V4-ek

A V4-ek a Brexit következményeirõl fognak tárgyalni az Egyesült Királysággal, a tervek szerint "civilizált módon értekeznének" a britek távozásáról, valamint Európán belüli jövõbeli státusáról.

A visegrádi csoport (V4) az Egyesült Királysággal kiegészített formátumban a Brexit következményeirõl fog tárgyalni - jelentette be szombaton Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, miután a varsói NATO-csúcstalálkozó keretében részt vett a V4 külügyminisztereinek tanácskozásán.http://hvg.hu/vil...a_V4ek#rss

Szijjártó: kiemelten fontos a déli szomszédság stabilizálása

Magyarország szempontjából kiemelten fontos a déli szomszédság stabilizálása a bevándorlási hullám visszaszorítása érdekében, ezért az ország igyekszik hozzájárulni a térség stabilizálásához - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek
http://www.hirado...ilizalasa/

Pánik Szerbiában

Déli szomszédunk harapófogóba került, úgy tûnik, emberi erõvel nem lehet megállítani az illegális határrálépõket, a magyar kerítés miatt viszont észak felé nem tudnak tovább menni.

Délrõl, Macedónia és Görögország felõl folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók, és jönnek keletrõl, Bulgária és Románia felõl is. A határvédelmi szigorítás miatt azonban nem tudnak továbbmenni Magyarország felé, ezért egyre nagyobb a tömeg Szerbiában.http://www.hirado...zerbiaban/
154 #2 kakas
- 2016-07-09 14:42
66.media.tumblr.com/c76b40a453fa1b46f005c514041592dd/tumblr_o4rad34SRX1ttrxmxo1_1280.jpg
4 #3 Posta Imre
- 2016-07-09 14:57
rewrite.origos.hu/s/img/i/1303/20130318-divat-katalin-hercegno-cipoje-beragadt.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
3,022,159 egyedi látogató