Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Radikalizálódó cigányokat vizionál Trócsányi igazságügyi miniszter

BelföldVárjámá, ez valamit nagyon mondani akar! Tán nem cionistra zsidó-cigány összeesküvésrõl van szó? Tán de! Az európai romák Szíriában köthetnek ki, a radikális iszlamisták oldalán harcolva, tett meglepõ kijelentést Trócsányi László egy brüsszeli konferencián az Euobserver beszámolója szerint. A cikkben az áll: a magyar igazságügyi miniszter szerint a 12 milliós európai roma közösség a radikálisok célpontja lehet.

Újságírói kérdésre, hogy a tradicionálisan katolikus romák miért csatlakoznának hirtelen az iszlám radikálisokhoz, egy magyar szóvivõ azt válaszolta a lapnak: "mert nélkülözésben élnek, és mint ilyenek, sokkal inkább ki vannak téve a radikális eszméknek."
Fotó: Huszti István / Index

A szóvivõ megjegyezte, hogy mindez persze csak hipotézis, az ügyben nem folytak vizsgálatok, de a felvetésüket hiba lenne lesöpörni az asztalról.

Trócsányi László egyébként az "Igazságügy válasza a radikalizálódásra" címû konferencián lepte meg okfejtésével az EU 17 miniszterét.

A minisztérium az Indexnek azt mondta, hogy a konferencián félreértették Trócsányi szavait. Õ maga Szíriában harcoló romákról nem is beszélt.

Az Index egy részletet tudott megszerezni a beszédbõl. Ezen a következõk hallhatók:

A radikalizmus más csoportokat is érinthet. Európában egy 10-12 milliós roma lakosság él. ... Le vannak szakadva. Az õ társadalmi fölzárkóztatásuk rendkívül fontos, hisz õk is áldozatai lehetnek a radikalizációnak.

Link

Hozzászólások

130 #1 kisvakond
- 2015-10-20 11:18
És amióta a kötelezõ óvodához kötik a szociális juttatásokat, valamit az étkezés is ingyenes számukra, azóta nem is hiányoznak.

A csoportokban már 5 évesen kancigányosat játszanak, zsebre dugott kézzel járkálnak, és szétrugdossák a másik játékát. Az integrált óvoda a gyakorlatban nem mûködik.

Nem olyan rossz nekik ez itt.
159 #2 vanyusha
- 2015-10-20 22:13
Az európai romák Szíriából köthettek ki (Syriusiak ? a varjak a mitosz õsõk, kokhuta "bolond madarasok" a radikális iszlamisták oldalán harcolva jöhettek ANNO DOMINE Török elõtt rabló csapatok ,Boszpurusz kalózok,majorságot kisbirtokot ,3 generáció idõ "beterelték a birkát"Minden ott ér véget ahogy kezdõdõtt,körbezárúlt -?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,397,745 egyedi látogató