Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Patkányok csapdában

GondolatokStop! Nizzába! Most õszintén, kinek kell még elgügyögni, hogy ne csavarogjon, gyülekezzen fesztiválozgasson a zsidó banda örömére, hanem maradjon a seggén a sajátjai közt és irtsa otthon a saját fejébõl és környezetébõl a parazitizmust? Kinek? Mindenkinek? Mindegy, kinek? A zsidók tömegesen megindultak Oroszországba, Birobidzsan irányába és a globális sakkparti lassan, de biztosan "új partihoz" érkezik, "új játé-kosokkal", kinek dolguk felrúgni az eddigi szabadkõmûves cionista szabályokat.Mivel mostanában hanyagolom az írás, rá kellett leljek arra a felismerésere, hogy semmi szükség nincs már rá(m)... Rá-m-a, A-rám...

4 nap iskolai gyakorlaton voltam egy demens-otthonban, idõsek közt ápolási gyakorlaton. Tanulságos. Nem, nem fizikai munkában elaggottakról van szó, mert õk nem gyakran érik meg a 80-at, itt meg a 90 feletti sem ritka. Nem mondom, hogy rutinosan pelenkázok, fürdetek, de amit ebbe a pár napba bele lehetett sûríteni, azt megjegyeztem. A tapasztalat pedig életre szóló.

Amint észlelitek, egyre deficitesebb a világ értelembõl és jól van ez így. Mikor megbolygattam a farakást és most alá is lett betonozva, a kéretlen lakók is megmutatták magukat, mert szokást voltak kénytelenek változtatni. Azóta naponta hoz a Böbe vagy kettõt, nyakon csípve, de tegnap három holokoszt-túlélõvel szembesültem, meg egy cigckánnyal.

Tudjátok mennyire oda vagyok a szinkronicitásért és mennyire nem hiszek a véletlenben és nem is bízom benne, s általában igazam van, s mikor nem, akkor is. Bejelentik, hogy esterházy elpatkolt. Eddig rendben is van. A Magvetõnél annak idején, mikor elhatároztam, hogy könyvet írok, én is próbálkoztam, de nem voltak befogadóak a témára, se rám. Milyen jó, nem? De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy 4 napja ismerkedtem össze egy Eszterházyval, aki viszont gróf és tegnap is vagy fél órát beszélgettem véle...

Ugye értitek? Ja, hogy parajnás vagyok? Nem, csak némileg fáradt. Van itt még pár köbméter összeabriktolni való farönköm is, de nem sietek vele, míg van patkány, mi bujkálni akar a tuskók közt. Tusadokni minek? Megyen ez szépen magától, vagy magamtól, vagy mindegy...

Most vagyunk szabadságon, de jövõ héttõl újra teljes gõzzel megy a patikázás, pihentetésképp. Végül megint lesz pár szakmám és mégsem értek semmihez, de azt nagyon. Pár napja az idõsotthon tulaja pár mondat után vont kérdõre, hogy "én azt nem tudhatom", mert még az elõzõ rendszerben volt. Mondom, szerinte mennyi? Aszonygya: 23-25. Mondok: szorozza kettõvel. Áll leesve. Azért ennyire nem vagyok már babapopsi.

Amit a "nagyokról" tudni érdemes, már lényegében nem titok.Minden Putyinon múlik, illetve már le van sakkozva az átmenet, hogyan veszi hivatalosan is kezébe az irányítást. A többi csak kommunikációs trükközés.

Izrael lényegében letérdelt macinak és most zajlik a "békés" átmenet, de csak finoman, hogy annyira ne buktassák le közvetlenül az eddig prosperáló "háttérhatalmat", mely "illiberális" és nem is annyira demokratikus.

Fekete-fefér. Most hozzák a Tarzan filmet, újraértelmezve és igencsak kihegyezve arra, hogy ez a mocskos angolszász zsidó buzi csorda mit is mûvelt Afrikában. Afrikában is! Ázsia the same. Terror? Lófax. Ez csak szing a biliben, mely néha kilibben. Hitler, holokoszt, migráncsok, népirtások elismerése, buzik minden mennyiségben, nemi erõszak, balesetek (megrendezettek is)...velõt rázó korrupciós leleplezése és nyüzsögnek a cigány-zsidók, mint a poloskák...és persze döglenek is szépen, sorban, bár még csak mint az esõ elején, mielõtt leszakadna a zég.

Pár szó az "oroszokról". Putyin tán elkezdte a takarítást. Orosz filmek utóbbi 10 évben megjelenített képanyagában egyre többször látom hangsúlyozni a CSEKA alapfigurájának fényképét. Minden FSZB-s moziban ott van, félreismerhetetlenül Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij kópiája, szobra...és ez nem vicc. A lengyel zsidó, mint példakép! lesz itt olyan copás, hogy gyõzzetek pislogni! Senki nem hivatkozhat antiszemétizmusra, hisz a zsidó nevében, égisze alatt zajlik. CSEKA, NKVD...gulag...


Putyin is Vlagyimir, mint Lenin...így asszociatív, de itt van nektek jagoda-hitler is, az NKVD volt vezetõje (persze zsidó), aki a gulagokat is szervezte és Dzerzsinszkij képmása is. Cukik, ugye?
Szerintem nem igazán kérdés, mi következik, de ti tudjátok! Rendezni kék mindenkinek a családját, személyes dógait, lelkiismeretét nagyon gyorsan és bizony, át kék mennyen "rasszistába" a józan és határain belül és túl is, saját fajának "istenének" megtalálása, megõrzése céljából. A cigány-zsidót központilag rendezik, mert azt csak így lehet, de józan észt senki nem adhat és nem is kaphat. Igény sincs rá, így reménytelen vállalkozás, de a demensek közt egy valamit meg lehet érteni, ha figyelsz. Semminek semmi értelme, de szabálya van. Minden, ami most zajlik, az "értelmen túl" történhet meg. Ezen a ponton sokan túl vagyunk már, de mindenki a maga tempójában lesz õrült és nincsenek egységes szempontok, csak egyéni zárt osztályok. Egyszemélyes cellák. Kapkodnak, sietniük kell, nincs már idõ semmire. Foci? 4 év múlva itt "más világnak" KELL LENNI! Beteszek pár "hírt" a "cikk alá, ha akartok csemegézni, bár nem akartok és ez érthetõ. Én sem akarok. Már nem. Amit kell, amennyit kell, tudok, s az éppen több, mint ami kell ahhoz, hogy aggódjak a "jövõ miatt".

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2016-07-16 12:33
Putyin üzent: vége a bujkálásnak!
Majdnem minden második orosz munkavállaló részben vagy teljesen a feketegazdaságban dolgozik, elbújva az adóhatóság kíváncsi tekintete elõl, ami nem tetszik Valgyimir Putyin államfõnek. Az államnak szüksége lenne a tõlük származó adóbevételekre.


Miközben az orosz gazdaság az alacsony olajár és a Kreml ukrajnai beavatkozása miatt bevezetett nyugati szankciók miatt a recesszióval küszködik, a munkavállalók 40 százaléka részben vagy egészében elbújik a feketegazdaságban az adóhatóság szeme elõl - idézte az orosz gazdasági és közigazgatási intézet jelentését a Bloomberg.

Az összesen 76,5 millió munkaképes korú oroszból 30 millióan választották a pénzkeresésnek ezt a módját. A felszín alatti gazdaság az ország GDP-jének negyedével megegyezõ termelési eredményt ér el minden évben. Igaz ugyan, hogy a dolog természeténél fogva az adatok nem egzaktak, ám a becslések a kutatások kezdete, 2001 óta stabil képet mutatnak - árulta el Andrej Pokida szociológus, a kutatás vezetõje.

Mindenféle emberek

A garázsgazdaságban, ahogy a népnyelv elkeresztelte ezt a világot, a szerelõktõl a fogorvosokon át az állatorvosokig a legkülönbözõbb emberek dolgoznak. A sajátos orosz garázscégek felszámolása reménytelen vállalkozás lenne - figyelmeztet Szvetlana Orlova, a Moszkvától keletrelévõ Vlagyimir régió kormányzója, az egyik szervezõje annak a tanácskozásnak, amelyen Vlagyimir Putyin elnök kijelölte a probléma megoldásának irányát.

A rendõrség, az ügyészség és a megfizethetetlen adók kényszerítik az embereket arra, hogy a föld alá vigyék a vállalkozásukat - elemezte a helyzetet az államfõ miniszterekbõl, tanácsadókból és regionális vezetõkbõl álló hallgatósága elõtt. Putyin azt várta a jelenlévõktõl, hogy találják ki, hogyan lehetne legalizálni a garázsgazdaságot - tudta meg a Bloomberg olyanokról, akik jelen voltak az értekezleten.

Meglökné a növekedést

Az árnyékba húzódó munkavállalás törvényessé tétele egy százalékponttal gyorsítani a GDP növekedését - véli Borisz Tyitov, a kormány üzleti ombudsmanja. Ezt arra alapozza, hogy már nem csupán kiskereskedelmi vagy szolgáltatási tevékenység folyik a garázsvilágban, hanem egyszerû termékek gyártása is.

A tanácsadó szerint mérsékelni kellene a vállalkozások tevékenységének merev szabályozását és javítani kellene az önfoglalkoztatás feltételit ahhoz, hogy legálissá váljanak a rejtett tevékenységek.

Adótrükk

A radikális tervek között szerepel, hogy egyszerûen felszabadítanák az önfoglalkoztatást a jövedelemadózás alól, csak társadalombiztosítási járulékot kellene fizetniük azoknak, akik ezt választják. A pénzügyminisztérium számításai szerint ha ezt párosítanák az áfa emelésével - hogy pótolják a kiesõ adóbevételt -, akkor összességében 30 százalékkal növelhetnék a jövedelmekbõl - közvetlenül, a tb-vel, és közvetve, az áfával - begyûjtött adóbevételt.

Putyin víziója

A jelenlegi helyzet éppen azokat a kis és közepes vállalkozásokat kényszeríti adóelkerülésre, amelyekben Putyin a gazdaság alapjait látja. Jelenleg ezek csak a munkavállalók ötödét foglalkoztatják, ami jóval elmarad attól a legalább ötven százaléktól, amelyek az orosz vezetés ideálisnak tart.

A megoldás "egyszerûségére" utal a Világbank kutatása. Ez azt találta, hogy az állami ellenõrzések ritkításával az orosz régiókban tevékenykedõ kisvállalkozások 12 százalékpontos forgalomnövekedést érhetnének el. (Csak hát a csinovnyikoknak is csinálniuk kell valamit, hogy adminisztrálják magukat - a szerk.)

Az embereknek szabadságot kell adni, ha már mással nem lehet segíteni õket - mondja Szergej Dubinyin, aki az államcsõdöt okozó 1998-as valutaválság idején vezette a moszkvai jegybankot. Nagy szerencse, hogy vannak önmagukat foglalkoztató emberek, akik a válságok idején sem kérnek semmilyen támogatást a költségvetésbõl.http://www.napi.h...17780.html
4 #21 Posta Imre
- 2016-07-16 20:59
37 #22 HER
- 2016-07-17 06:58
Egy bejegyzés!
"· Lipót, Gyõr-Moson-Sopron megye ·
Olvasom, hallgatom a Francia eseményeket! Rengeteg halott! Részvétem a családjaiknak. Olvasom, hogy lõszert szállított a kamion. Kapkodom a fejem. Ismét hazudnak. Lõszert, Lõfegyvert szállítottam évekig, tudom hogy eme hír hamis. Az EU területén elég szigorúan veszik ennek szabályozását. Csak néhány példa, 2 rendõrautónak kell elõl mennie, kettõnek hátul, legalább 4 motoros rendõrnek, vagy 2 autónak kell a keresztezõdéseket biztosítania. Sõt, a kabinban minimum 1 fegyveres kísérõnek kell lennie. Aztán, a gépkocsivezetõnek rendelkeznie kell ADR 1 osztályú minõsítéssel/.Nekem még a 7 osztály(nukleáris anyagok szállítására szóló engedély) is meg van./ Az autó rakterének hõ-védettnek kell lennie! Akkor most magyarázza el nekem valaki, hogy is került ez a kis kamion csak úgy bele a forgalomba? Ellopták? Nem õrizték????? Jaj ugyan már megy a félelem keltés. Ja Krisztus is feltámadott, még is kereszten ábrázolják. ezernyi kérdés motoszkál még a fejemben, de nincs akinek feltegyem. Mert csak hazugságokat kapnák válasznak. Kellenek a bevándorlok ugye Liberáldemokrata barátaim?????? Kellenek ugye? Ez kell ugye? Egy politikus sem mond le, pedig ideje lenne ha az összes távozna Európából. Nem ilyen világban szeretnék élni, ahol -mondjuk ki- kamu indokkal kivégeznek 80 vagy akár 100 embert csak azért hogy félelmet keltsenek több mint 550 millió emberben! Ideje megint francia zászlósra váltani a profilképeiteket. Hányadszor is egy év alatt?
Sose ébredünk fel? Ez se bevándorló? Ez se muszlim ugye?
Eközben a német rendõrség házkutatásokat tart facebook bejegyzések alapján a német neonáciknál. Passz. Nem emlékszem, a neonácik utolsó támadásának hány áldozata volt?"
283 #23 gladiator07
- 2016-07-17 08:08
HER. Ez 1 jó cikk. Kiváncsi leszek a Franciák meddig bírják türelemmel, vagy talán mint az elmult évtizedekben addig feszítik a hurt míg eldördül az a bizonyos elsõ lövés, s folytatódik globálisan .
238 #24 bivaly
- 2016-07-17 08:39
Gladiator07 !

Milyen Franciák ? Mutass már párat ! De mutass Angolt is, sõt, Magyarból is elkelne néhány ! A bio morzsák meg (sajnos) nem számítanak.
37 #25 HER
- 2016-07-17 08:59
http://www.poluso...edtek.html Mosdatás? Bûnbakk!--Hihetetlen: A biztonságiak engedték a tömegbe a merénylõt
283 #26 gladiator07
- 2016-07-17 09:11
Kedves bivaj. A Francia szót csak álltalánosságban fogalmaztam meg nem konkrétan, de a lényegen nem változtat, gondolom érti minden kedves olvasó. Nyíiván bonyolult a mai viszonylatban, s a mai mozgató szálak miben létét nem teljesen értjük, csak sejthetõ. Felmerül a kérdés mikor volt másképp. Nem olyan régen még a sakktáblán 200.000 millió ember halt meg.
Ha ma következik be hasonló, százmilliókban mérhetõ lesz. Vagy a 99.99 - os, ahogy 13 - ezer évenként, v. 26.000 periódusaiban. S majd meglátjuk vagy nem , de az bisztos . Minden esetre kardélen táncol a világ. Megjegyzem nem az emberen múlik a sorsa, hanem a felettünk állókon.

Akkor a Fracia országban élõk, ha így helyesebb.

T BL:
267 #27 Perle
- 2016-07-17 11:58
Mûszaki zavar van a Nyugat ukrajnai Hmelnyickií atomerõmûben.
1 ' energia blokkot lezártak. Ismét késõn tájlkoztatták errõl, csak 1 nap késéssel:
https://topwar.ru...y-aes.html
154 #28 kakas
- 2016-07-17 12:56
66.media.tumblr.com/91e43a2e40e5c58744f05770e05dd793/tumblr_o5utm1GyPe1upyrfwo1_1280.jpg
167 #29 Alex
- 2016-07-17 13:21
A bûvös 11
2016.07.15 = 2+1+6+7+1+5 = 22 !!! (2x11)
2 #30 gerry
- 2016-07-17 16:45
Alex....:o
154 #31 kakas
- 2016-07-22 05:30
Jajjajjajjj.de sok patkány van erre is!http://hvg.hu/itt...ossuth_ter
4 #32 Posta Imre
- 2016-07-22 06:00
Intuitív módon ráéreztem, hogy "Vasfélixnek" most van a szülinapja. Méltatják, hogy a "vörös terrorista" tett rendet a káoszban. Igaz lehet. http://topwar.ru/...arhii.html

Elõször teremtsd meg a káoszt, majd tégy benne rendet, de közben azért irtsd ki a neked és fajtársaidnak nem tetszõ mintegy 10%-ot.topwar.ru/uploads/posts/2016-07/1468956324_343px-rian_archive_6464_dzerzhinsky.jpg
4 #33 Posta Imre
- 2016-07-22 06:22
Moszkvában lelõtték az állami tévé egyik munkatársát

Moszkvában megölték a Rosszija 24 állami hírtelevízió egyik munkatársát - írta az MTI péntek hajnalban a csatornára hivatkozva. A 43 éves operatõr, Andrej Nazarenko holttestére lakásában találtak rá két golyóval a testében.

Az üggyel kapcsolatban egyelõre részletek nem ismertek. Rokonai szerint a férfinak nem voltak ellenségei, konfliktusai, és fenyegetéseket sem kapott. A rendõrségnek egyelõre nincs gyanúsítottja.http://index.hu/k..._operator/
63 #34 GP
- 2016-07-22 08:01
Forrás: Erdélyi Magyar Orosz Baráti Társaság - EMOBT


Eredeti Orosz forrás: http://ruksmivv.r...ives/67628


[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m911Eq-BQOs[/movie]


ALEKSZANDR ZAHARCSENKO INTERJÚJA A HADIHELYZET KIÉLEZÕDÉSÉRÕL: HA AZ UKRÁNOK TÁMADNAK, A DNR HADSEREGE KIJEVIG ELMEGY

Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság (DNR) elnöke interjút adott a Komszomolszkaja Pravdának. (A fordított szövegben szereplõ nagybetûs kiemelések a fordítótól származnak.)
* * *
Petro Porosenko rezsimje – azzal, hogy a két hadsereg állásai között elterülõ demilitarizált övezetbõl újabb és újabb területeket foglal el – újabb háborút akar kiprovokálni a Donbasszban. Errõl számolt be Alekszandr Zaharcsenko, a donyecki köztársaság vezetõje a Komszomolszkaja Pravdának adott interjújában.

„Az EBESZ hat GÉPKOCSIJÁNAK FEDEZETÉVEL (1) az ukránok oda irányítják csapatszállító jármûveiket, valamilyen haditechnikájukat, és elkezdik beásni magukat. NAGYON JÓL TUDVA, HOGY NEM FOGJUK LÕNI ÕKET. Eddig egy kilométerre voltak – most viszont már csak 300 méterre… Ebben a zónában található AZ A VÍZTISZTÍTÓ ÁLLOMÁS, MELY MINKET IS, Avgyejevkát (2) is ELLÁT IVÓVÍZZEL. Elõzõleg, AZ EBESZ JAVASLATÁRA HÁTRÉBB VONTUK ERÕINKET. Miért van akkor az, hogy amikor mi elvonultunk, õk birtokba vették ezt a területet?... Ha akarnánk, már régen Kijev alatt állnánk” – mondta Zaharcsenko.

„Sem Brüsszelben, sem Berlinben ez senkit sem háborított fel, nem pirongatták meg ezért Pjotr Alekszejevicset. (3) Úgy tûnik, ELÕBB-UTÓBB ÖSSZETÛZÉSRE FOG SOR KERÜLNI A DEMILITARIZÁLT ÖVEZETBEN – ÉS MAJD MINKET FOGNAK MEGVÁDOLNI A MINSZKI MEGÁLLAPODÁS MEGSÉRTÉSÉVEL. De mindjárt elmondom, miért kell ez nekik.

Azzal, hogy belemásztak a minszki megállapodásba, vesztettek. EZ A MEGÁLLAPODÁS UKRAJNA SZÁMÁRA MAGA A VÉG – EZÉRT NEM HAJTJÁK VÉGRE. És sohasem fogják végrehajtani az alkotmánymódosítást. (4) Sohasem fogják elfogadni a „különleges jogállásról” szóló törvényt (5), mivel a minszki megállapodás errõl azt mondja: „egyeztetni kell”. Õk azonban nem fognak egyeztetni a DNR és az LNR (6) vezetõivel, mivel ezeket a népköztársaságokat õk „ideiglenesen megszállt területeknek” tekintik. Így hát el fog kezdõdni az újabb háború… Mi készen állunk rá. És ha Ukrajnából valaki forrófejû úgy dönt, hogy belevág – hát ez lesz akkor ennek a hatalomnak az utolsó döntése” – figyelmeztetett a DNR vezetõje.

Ukrajna abban a hiszemben van, hogy hadügyminisztériumuk zseniális terveirõl senki sem tud. Mi azonban mindenrõl tudunk. Az általuk tervezett csapás három irányban várható: Délen, Gorlovkánál (7) – és Donyecknél. A brigádok között lesznek összecsapások. Nem véletlenül RÖPKÖDNEK A VÁROSAINK FÖLÖTT AZ OLASZORSZÁGBÓL IDE IRÁNYÍTOTT AMERIKAI DRÓNOK, AMELYEK MINDENRÕL FELVÉTELEKET KÉSZÍTENEK. Aztán itt van még a Vöröskereszt, az ENSZ és az EBESZ… Nemrégiben letartóztattuk az SZBU (Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat) egyik, az ENSZ fedezete alatt mûködõ aktív munkatársát… Megkerestek engem: van, úgymond, errõl egy szerzõdés – úgyhogy nincs erre jogunk. Én, szó szerint, ezt válaszoltam nekik: „Mi nem vagyunk tagjai az Egyesült Nemzetek Szervezetének. Ha majd sort kerítenek az elismerésünkre, független államként – majd akkor aláírjuk azt a bizonyos szerzõdést és be is fogjuk tartani.” Erre letették a kagylót, és nem is hívtak többet. Hiszen tudjuk mi: ahhoz vannak szokva, hogy pápuákkal van dolguk – üveggyöngyökért, két vasbicskáért egész országokat meg lehet vásárolniuk. Ezért tudjuk, hová várjuk a csapást – és KIVÁRJUK, AMÍG EZ BEKÖVETKEZIK – mondta a DNR vezetõje.
* * *
MEGJEGYZÉSEK:

(1) Az EBESZ megfigyelõinek tevékenysége – enyhén szólva – nagyon ellentmondásos. Bizonyos csoportjai (fõleg, ha abban oroszok – is – vannak), lelkiismeretesen látják el munkájukat. (Az más kérdés, hogy jelentésük eljut-e az EBESZ bécsi központjáig, illetve ott mit kezdenek vele.)
A SZERVEZET HELYSZÍNU MÛKÖDÉSÉRE – EGÉSZÉBEN – AZONBAN AZ A JELLEMZÕ, HOGY ELFOGULT, SÕT KIFEJEZETTEN ELLENSÉGES A DONBASSZ FEGYVERES ERÕIVEL SZEMBEN. A dolog egészen odáig fajul, hogy a helyszínre kiküldött csoportok KÉMKEDÉST VÉGEZNEK AZ UKRÁN FÉL JAVÁRA. A népi erõk már nem egyszer tapasztalták, hogy a missziók látogatásai után az ukrán tüzérség olyan rejtett tartalékaikat kezdi lõni, amelyekrõl addig nem tudhattak. A DNR HM-szóvivõje pedig elmondta: a néphadseregnek nemrégiben Sirokinó község határában dolgozó, és ukrán felderítõk által foglyul ejtett tûzszerészeit az EBESZ játszotta az ellenség kezére. A DNR elõre jelezte az EBESZ-nek, hogy tûzszerészeik ekkor, és ekkor, itt és itt, aknák felszedését kezdik el. Alighogy elkezdték a munkát, az ukrán tüzérség hevesen lõni kezdte az adott területet – miközben felderítõik a közelbe lopóztak. Az ágyútûzben három utász életét vesztette, a többi nyolc – a súlyos légnyomástól magatehetetlenül fekvõ – katonát pedig az ukránok magukkal hurcolták. Vélhetõen azért rabolták el az utászokat, hogy azután ukrán hadifoglyokra cserélhessék ki õket.

(2) Avgyejevka – Donyeck egyik, 2014. július vége óta az ellenség kezén lévõ elõvárosa. Az ukrán tüzérség rendszeresen lövi onnan Donyeck északi elõvárosait, a repülõteret, illetve magának a városnak az északi és nyugati kerületeit – továbbá Gorlovkát és annak elõvárosait is.

(3) Pjotr Alekszejevics – Porosenko kereszt-, illetve „apai” neve.

(4) A 2015 februárjában aláírt második minszki megállapodás nem csupán a fegyverszünetrõl, hanem a tartós békés rendezés alapjairól is szólt. Ennek egyik pontja értelmében Ukrajnának több módosítást is végre kellene hajtania. Így: föderatív állammá kellene átalakítani az országot; különleges jogállást kell adni a két lázadó megye – Donyeck és Luganszk – azon területeinek, amelyek a népi erõk ellenõrzése alatt állnak; új választási törvényt kell elfogadnia, stb. A MINSZKI MEGÁLLAPODÁS ELÕÍRJA, HOGY AZ ALKOTMÁNYMÓDOSÍTÁS FOLYAMATÁBAN KIJEV MINDEN KÉRDÉSBEN EGYEZTETNI KÖTELES A KÉT NÉPKÖZTÁRSASÁG VEZETÉSÉVEL, akik hozzájárulása nélkül nem tehet semmit. Kijev mindebbõl – ahogy a minszki megállapodás többi pontjából is – AZ ÉG EGYADTA VILÁGON SEMMIT SEM HAJTOTT VÉGRE. És hallani sem akarnak a népköztársaságok „bûnözõknek” tekintett vezetõivel való bármiféle tárgyalásokról, egyeztetésekrõl.

(5) 2014. május 11-én az addigi Donyeck és Luganszk megye lakossága az Ukrajnától való elszakadásra, az önálló Donyecki (DNR) és Luganszki (LNR) Népköztársaság kikiáltására szavazott. A két megye egy jelentõs része már akkor is a junta uralma alatt maradt – az ukrán hadsereg pedig, 2014. július-augusztusi sikeres offenzívával, a két népköztársaság jelentõs területeit foglalta el. Így mára a két korábbi megye együttes területének csak mintegy 30 százaléka áll a népi erõk ellenõrzése alatt. A minszki rendezési terv értelmében e felszabadult területek visszakerülnének Ukrajnába. Cserében „különleges jogállást” – széleskörû autonómiát – kapnának (valami olyasmit, mint amit Magyarország élvezett a kiegyezés nyomán). Ehhez, magától értetõdõn, módosítani kellene az ukrán alkotmányt – amirõl azonban a kijevi vezetés hallani sem akar (noha a minszki megállapodást õk is aláírták – mi több, az ENSZ Közgyûlés a világszervezet hivatalos dokumentumai közé emelte azt).

(6) LNR – Luganszki Népköztársaság

(7) DÉL – az ország déli, Donyeck és az Azovi tenger partja közötti területe. 2014 nyárutóján a népi erõk, ellentámadásuk nyomán kijutottak a tengerpartra, és annak jelentõs részét birtokba vették (Mariupol közel félmilliós kikötõ- és iparvárosának visszavételében csak a 2014. szeptemberi elsõ minszki fegyverszünet akadályozta meg õket). A junta célja: visszaszerezni a tengerpartot, illetve, tovább nyomulva kelet felé, újra kijutni az orosz szárazföldi határokig (aminek visszaszerzésével elvágnák a népi erõket az orosz utánpótlástól, illetve a visszavonulás lehetõségétõl). GORLOVKA – 180 ezres bányászváros, Donyecktõl 35 km-re, keletre. A készülõ ukrán offenzíva végsõ célja: Donyeck bekerítése, majd megostromlása. Gorlovka elfoglalásával kiépülhetne az ostromgyûrû keleti szakasza (ami 2014 nyarán nem sikerült).
7 #35 virag
- 2016-07-25 14:40
Patkánymentessé válhat Új-Zéland
http://www.origo....delem.html
"veszélyeztetik a helyi õshonos élõvilágot"
318 #36 Kimi
- 2016-07-26 17:18
Az írásban nehéz neked segíteni. Ha nem írsz ezután, abban tudok segíteni neked.
4 #37 Posta Imre
- 2016-07-28 08:42
Kimi, erõsen "gondolkodom" vele, hogy eztán se írjak. Mikor jársz erre? Elfogyott a szabim, a napi 8-9 órás patikai mûszakok okán eléggé le vagyok foglalva mostanság. Kóborolni így nem igen merek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.44 másodperc
4,602,593 egyedi látogató