Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szülõföldre való visszatérésérõl beszélt Navracsics Tibor Gombaszögön

BelföldZüllõföld? Ja, a retkes cigány-zsidó telepekre? Borsod, Szabolcs, de Szolnok...megyék de várják vissza a harcosokat, hogy az elszaporított patkányokat kiirtsák, de elõbb judapesten! Mondtam, hogy mindenki vissza lesz terelve, akinek van hová! Regionális fejlesztések megvalósításával lehetne elõsegíteni a fiatalok szülõföldjükre való visszatérését - jelentette ki Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa pénteken, egy, a Gombaszögi Nyári Táborban tartott beszélgetésen.

Navracsics Tibor a felvidéki magyar fiatalok egyik nagy múltra visszatekintõ nyári rendezvényén a Menni vagy maradni? Fiatalnak lenni Európában címû panelen vett részt. Az uniós biztos a mintegy másfél órás fórumon egyebek mellett az Európai Bizottság szerepérõl, megítélésérõl, az európai ifjúságpolitikáról, a fiatalok Európában, illetve szülõföldjükön való boldogulásáról is beszélt.

Ezzel összefüggésben az Erasmus program eddigi és jövõbeni szerepét emelte ki, rámutatva: az Erasmus, amelyet a legerõsebb közösségépítõ programnak nevezett, nagyban hozzájárulhat az európai identitás terjesztéséhez és a fiatalok munkapiacon való érvényesülését megkönnyítõ tapasztalatszerzéshez is. A program sikerét mutatja szerinte az is, hogy egy felmérés résztvevõi az uniós integráció vívmányai közül – a béke, a szabad munkaerõ-áramlás és az euró után – a negyedik legjelentõsebbnek ítélték az Erasmust.


Újra együtt a fiatalok a felvidéki nyári táborban

Rámutatott: a közösségépítés és tapasztalatszerzés mellett a magyar fiatalok számára az Erasmus a nyelvtanulásnak is sikeres eszköze, valamint lehetõség arra is, hogy Nyugat-Európában magukévá tegyék az ottani világszemléletet. “A magyar társadalomnak erre a kulturális importra nagy szüksége van” – jegyezte meg.

Navracsics Tibor a külföldön tanuló vagy ott munkát vállaló fiatalok hazájukba való visszatérése és szülõföldjükön való érvényesülésük kapcsán úgy vélekedett: a visszatérést leginkább olyan regionális fejlesztésekkel lehetne elõsegíteni, amelyek munkalehetõségek által is vonzóvá teszik szülõföldjüket a fiataloknak. Hozzáfûzte: nem tartja megoldásnak a munkaerõ szabad áramlásának megnehezítését, “ahogy azt most a britek teszik.”

“Inkább otthonmaradásukat és visszatérésüket kell elõsegíteni, nekem inkább a visszatérítés kifejezés tetszik” – vélekedett.

Az Európai Bizottság mûködésérõl és az integráció folyamatáról szólva a biztos a tagországok együttmûködési készségét hangsúlyozta, ami szerinte egyes kérdésekben, például a migránsválságban hiányzik.

Egy, a magyar, illetve a V4-es érdekérvényesítés brüsszeli sikerességét firtató nézõi kérdésre válaszolva azt mondta, az az érzése, hogy a visegrádi négyek közül Brüsszelben Lengyelország “látszik a legjobban”, Szlovákia erején felül teljesít láthatóságban, a cseheket alig látni, Magyarországnak pedig “sok elvesztegetett év után javulnak a pozíciói”.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-07-15 19:34
Ha valóban haza akarnák csábítani a külföldön munkát vállaló magyar fiatalokat, õket kellene segíteni a lakáshoz jutásban, nem azokat , akik a 30 milliós ingatlanjukat 40 milliós újra cserélik le az államtól kapott ingyen 10 millióval..
Több olyan fiatalt is ismerek, akiknek az otthonhoz való jutás egyetlen lehetõségea az, ha külföldön vállalnak munkát. Némelyiknek elegendõ lenne használt lakás vagy ház vásárláshoz már 2-3 millió is. Ha lenne otthon, lennének gyerekek is, elsõ és második, akik éppen olyan értékesek, mint a 10 millióért vállalt harmadik baby.s_nezem
3 #2 Enid
- 2016-07-15 21:50
Vonzova tenni a szulofoldet? A szulofoldet el se kellene hagyni senkinek, foleg nem ugy, hogy eluldozik, ellehetetlenitik! 2010 es 2014 kozott hany magyar hagyta el hazajat a megelhetes miatt? Elotte? Azota? Ahhoz, hogy a szulofoldem igazan vonzo legyen csak ki kek pucolni...

Visszaterites? Terelgetni a birkat szokas. Ez egy ilyen magas posztrol felelotlenul hangzik. Nektek farkascsorda kene, a'la "fonn a havasokon", majd kapnatok terelgetest a pofatokra...
254 #3 mujko
- 2016-07-16 05:02
Magyarán zsidók gyertek ide .
238 #4 bivaly
- 2016-07-17 08:45
Nagyon helyes, amirõl a mi "Tibink" beszél ! Õ legyen az elsõ, a többi meg kövesse ! Maradnánk pár millióval kevesebben, és mennyivel nyugodtabb lenne az éjszakánk .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
3,397,446 egyedi látogató