Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mindent tudnak a kínaiak a dánokról

BelföldCopyriht by izrael! Ajvé! Már rég közös adathalászat van. Az elszámoláshoz (dns) nagyon kampóra jön az ilyen "véletlen". A "magyar" adatok mindenki számára elérhetõek, csak magyarnak nem. Illetéktelen kezekbe került szinte a teljes dán lakosság, 5,3 millió ember személyes egészségi adata, mert véletlenül a Kínai Népköztársaság koppenhágai vízumügyi irodájába küldték el õket - jelentette szerdán a dániai adatvédelmi hatóság.

A dán egészségügyi minisztérium felügyelete alá tartozó cég, a Serum Institute egyszerû borítékban akarta elküldeni a statisztikai hivatalnak az adatokat tartalmazó két titkosítatlan CD-lemezt.
Képünk illusztráció (Fotó: EPA/MARCIAL GUILLÉN)

Illusztráció (Fotó: EPA/MARCIAL GUILLÉN)

A Reuters brit hírügynökség betekintést nyerhetett az adatokba, amelyek a többi között rákos, cukorbeteg vagy pszichiátriai kezelés alatt álló emberekrõl is tartalmaznak érzékeny információkat, és a társadalombiztosítási számok is szerepelnek az adathalmazban.

A kínai vízumközpont egyik alkalmazottja továbbította ugyan az eredeti címzettnek a küldeményt, de a boríték felbontva érkezett meg – közölte az adatvédelmi hatóság.

Az 5,7 millió lakosú Dánia 5,3 millió lakójának 2010 és 2012 között rögzített személyes egészségi adatai szinte minden részletre kiterjednek.
Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2016-07-20 21:53
No, tessék! Kell ez nekünk? Nevetség! Hi-hi! Ha-Ha! Nyihaha! No, lesznek még meglepetések, nekem is, mert elkáoszolta az ügyfélkapu az átutalásokat. Így már az se látszik, ami jogos, és az is látszik, ami jogtalan. A lényeg az, hogy sûrû az erdõ. Átláthatatlan. No, csak a hülyék nem mernek szemben szállni a széllel, vagy kaparja ki a gesztenyét más helyettük?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,401,498 egyedi látogató