Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megalakult a Székely Nemzeti Tanács ellenzéke

KülföldIzsák? Egyik zsidó-szabadkõmûves bagázst követi a másik. Nem volt még elég? Talán ott is ébrednek? El sem hiszem. Székely Önrendelkezési Tanács néven új szervezet alakult a Székelyföldön, amely a Székely Nemzeti Tanácshoz hasonlóan mozgalomként indul, s amelynek tagjai teljes mértékben elégedetlenek az Izsák Balázs vezette SZNT tevékenységével – számolt be a Krónika.

Alapítója, Csiby Károly nyugalmazott egyetemi tanár elmondta, a több mint tíz évvel ezelõtt megjelent SZNT és Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyon vonzó és hihetõ célokat fogalmazott meg, azonban semmi nem valósult meg a célkitûzésekbõl, mint ahogyan az RMDSZ-nek sem sikerült eme célok megvalósítása.

Csiby Károly szerint a Székely Önrendelkezési Tanács épp amiatt jött létre, mert úgy vélik, az említett szervezetek „nevetséges gumicsontokkal táplálják a népet”. Az alapító egyébként az SZNT október 24-ei akcióját is bírálta, melynek keretében õrtüzekkel kívánják kivilágítani a Székelyföld természetes, történelmileg kialakult határait.

„Nevetséges tûzijáték, cirkuszi mutatvány. Az õrtüzeknek, a lármafáknak az õseink életében teljesen jogos funkciójuk volt: arra figyelmeztettek, hogy jön az ellenség, ezért fegyvert kell fogni, és meg kell védeni a falut” – mondta Csiby Károly.

Emlékeztetett: a 2006-os ditrói székely nemzetgyûlés határozatban kimondta, amennyiben nem születik a román kormánnyal megállapodás az autonómia ügyében, össze kell hívni a székely nemzetgyûlést, hogy az döntsön a székely nemzet önrendelkezési jogának érvényesítési módjáról, ezzel szemben tárgyalások nem kezdõdtek a román hatalommal.

Csiby Károly konkrét lépésként a székely nemzetgyûlés újabb összehívását nevezte meg, amely meglátása szerint arról hivatott dönteni, hogy a székelység az önrendelkezés milyen formáját választja. „Ezt nem mi akarjuk eldönteni, mi csak szeretnénk visszatéríteni a székelység sorsát intézõ közképviseletet – amit az SZNT lát el – az eredeti célokhoz‟ – tette hozzá.

A SZÖT október 9-én Gyergyócsomafalván tartotta alakuló ülését, amelyen az alapító tagok elfogadták a szervezet alapító okiratát és alapszabályát.Link

Hozzászólások

52 #1 kuka7
- 2015-10-20 15:21
izsák?-ZSÁK a foltját megtalálja!...hahahaha!s_vigyori
118 #2 keepfargo
- 2015-10-21 05:46
ábrahám, izsák, jákob, dávid, dániel, salamon, benjámin - ezek ám a szép magyaros-székelyes nevek

csiby az azért majdnem csabi - atinak fia
de ha csak csibe akkor is jó, majd csak talál szemet ha megnö egy kicsit

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
4,458,182 egyedi látogató