Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az ENSZ szerint hazugság Jeruzsálem zsidó múltja

KultúraA zsidók teljes "múltja" hazugság..., de a szövegbõl itt "Bizáncot" emelném ki. Igen, "visszatér". Mélyen sérti a zsidó és a keresztény hívõket az UNESCO határozatterve Jeruzsálemrõl, amely kizárólagosan muszlim vallási helynek nyilvánítja a Templom-hegyet és környezetét, beleértve a Siratófalat (Nyugati-falat) is. Az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetének határozata meghamisítja a történelmet – írja Dore Gold, az Izraeli Külügyminisztérium fõigazgatója az UNESCO Világörökség Bizottságának tagjaihoz intézett nyílt levelében.

„Európa megtagadja önmagát, ha elfogadja az UNESCO-határozatot.”
Az európai országok saját identitásukat tagadják meg, ha elfogadják a határozatot, hangsúlyozta az izraeli külügyi szóvivõ is. Emmanuel Nachson szerint, aki tagadja a zsidó Jeruzsálemet és a Templom-hegyet, tagadja Jézust is, mert a kettõ elválaszthatatlan egymástól.

Amint arról korábban beszámoltunk, az UNESCO Végrehajtó Bizottsága áprilisban már elfogadott egy hasonló határozatot, amelyet európai államok, köztük Franciaország, Spanyolország és Svédország is megszavaztak. (Európai nagyhatalmak fordulnak szembe Izraellel. Hetek, 2016. május 6.) Az UNESCO Világörökség Bizottsága július 10–20. között tartotta éves közgyûlését Isztambulban.

A határozattervezetet Jordánia és az UNESCO által állami szinten elismert Palesztina nyújtotta be. A szöveg „megszálló hatalomnak” nevezi Izraelt, amely „törvénytelenül akadályozza a muszlimok számára a szabad vallásgyakorlást”, és „szándékosan meghamisítja az iszlám és bizánci történelmi emlékeket, hogy az úgynevezett zsidó múltat igazolja”. A határozat kizárólag az arab elnevezéseket használja a jeruzsálemi Óvárossal kapcsolatban, beleértve a Siratófalat is, amelyet a Korán alapján „Al-Burak térnek” nevez.

A történelemhamisítással szemben Dore Gold, az Izraeli Külügyminisztérium fõigazgatója nyílt levélben tiltakozott. Gold elismert történész, akinek az izraeli fõváros történetét feldolgozó Harc Jeruzsálemért címû könyve magyarul is megjelent.

„Az UNESCO ismét egy olyan teljes mértékben egyoldalú határozat elfogadására készül Jeruzsálem Óvárosával kapcsolatban, amely egyértelmûen figyelmen kívül hagyja a zsidó nép és õsi fõvárosa közötti kapcsolatot. A határozat emellett nem ismeri el a kereszténység kapcsolatát sem Jeruzsálemmel. A szöveg a Templom-hegy körzetét kizárólag, mint »muszlim szent imahelyet« említi.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-07-24 08:05
Amikor 2011 táján fevették Palesztinát az Unesco-ba izraeli tiltakozás ellenére. az amerikaiak megvonták pénzügyi támogatásokat büntetésból Palesztinának.
Kiváncsi leszek, mi lesz most a válasz erre a "hazugságra"?
254 #2 mujko
- 2016-07-24 11:52
Az egész mutatvány ott bukik meg mikor a nagy "vészkorszak idején" a zsidók sápítoztak hogy sárga csillag viselésére kötelezték õket ? Konklúzió van egy "nép" akinek szimbóluma a sárga 6-ágú csillag de nem viseli ? Sõt kikéri magának mikor viselni kell ?
Ezen ellehet
www.edenkert.hu/upload/2/gallery/2140596440/14429.jpg
240 #3 trk
- 2016-07-24 20:57
Mujko, szerintem azt is lopták valahonnan..
267 #4 Perle
- 2016-07-25 14:37
Bárkit ki lehet rugdalni a jujdejó parlamentbõl 2/3-al, ha nem tetszik a fizimiskája.
http://www.aljaze...31444.html
Hogy megválasztották? Na és? Ki nem sz@rja le! e

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,890,981 egyedi látogató