Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Közmunkásokból kényszerkatonák vagy munkanélküliek

BelföldEz ugyan mi lehet, miért éspedig, de...nem értem... A toborzásra kötelezõ elmenni. Aki megfelelne, de nem akar szerzõdéses katona lenni, elveszíti mostani munkáját.

A Kisalföld szerkesztõségét olyan közmunkások keresték meg, akik gyakorlatilag kötelezõ behívóként értelmezték, hogy szerzõdéses katonák lehetnek. Egyikük kulturális rendezvényeket szervez egy önkormányzatnál, havi bruttó 67 ezer 500 forintért. Õ mellesleg egy fiatal nõ, és egyáltalán nem érti, mit akar tõle a katonaság.

Többen is kaptak olyan levelet, amelyben katonai toborzóra hívták õket.

A Magyar Honvédség toborzást szervez a közfoglalkoztatottak szerzõdéses katonai jogviszony-létesítési lehetõsége érdekében.

A behívott közfoglalkoztatottakat ugyanakkor emlékeztetik rá, hogy a törvény szerint három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból azt, aki a felajánlott, a rendelkezéseknek megfelelõ munkahelyet nem fogadja el. Hatvan napra pedig törlik az álláskeresõk közül, ha együttmûködési kötelezettségének nem tesz eleget. Ugyanilyen szankciókkal jár, aki a toborzón nem jelenik meg, az ugyanis a levél megfogalmazása szerint „kötelezõ”.

A Kisalföld kiderítette, hogy a behívott közfoglalkoztatottak tájékoztatót kapnak, alkalmassági teszteket, fizikai felmérést végeznek rajtuk. Ha ezen nem felelnek meg, nem kapnak a katonaságtól állásajánlatot, mostani munkaadójuknál közfoglalkoztatottként dolgozhatnak tovább. Ha viszont megfelelnek, szerzõdéses katonának hívják õket – vagy egyenruhát öltenek, vagy hónapokra elveszíthetik közfoglalkoztatotti státuszukat, munkájukat.

Link

Hozzászólások

254 #20 mujko
- 2016-07-26 05:59
És akkor ezt minek fogják hívni munkaszolgálatnak ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,399,993 egyedi látogató