Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A holokauszt manipulálása

BelföldA holoizé maga a mani-pull-áció, vagyis pénz-kipréselés. Nem mellesleg a cikk azt üzeni, hogy a zsidó nem magyar, ami azért nekünk nem újság. Kicsit elfelejtik, hogy mire Horthy a képbe került, ez a sok tetves zsidó mit mûvelt itt. Kóhn béla a lelnin-srácok...és ugyan mire fel volt már 1883-ban Antiszemita Párt a "magyar" paralamentben. Ideje véget vetni ennek a féreg bandának, de már így is késõ. A holokausztnak a civilizált világban kötött a jelentése: a második világháborús zsidók elleni népirtásra alkalmazzák: amikor a nácik és cinkosaik csecsemõtõl aggastyánig halálra ítéltek egy népet. Kínos, hogy erre egyetemi embert kell figyelmeztetni.

„Meg kell ismerni, hogy ezekre az emberekre milyen világ szakadt itt az orosz foglalással, a kommunizmussal, Rákosi aberrált személyiségével. Aki ezt megteszi, az megtudja majd, hogy mi a zsidó holokauszt, és mi a magyar holokauszt, mert a kettõ között csak annyi különbség van, hogy az egyiket Rákosi és Sztálin csinálta, a másikat pedig Hitler és a nyilasok” – fogalmazott dr. Takács Péter nyugalmazott egyetemi tanár a Jósa András Múzeumban, a Rákosi-diktatúra börtöneit bemutató kiállításon. Súlyos szavak, annyi szent.” – írja a Szabolcs Online.
Takács Péter nyugalmazott egyetemi tanár

Súlyos és kínos szavak, pláne a cikk címével együtt: Ez a magyar holokauszt! Ami azt is implikája: ez az, a másik nem az.

Kínos ezt hallani egy nyugalmazott egyetemi tanártól – ha a tudósítás pontosan foglalta össze szavait. Kínos hallani zsidó holokauszt és magyar holokauszt szembeállítását, hiszen minden jóérzésû magyarnak és magyar zsidónak fáj a törvénytelenség, fáj az emberellenes rezsimek áldozatainak jogfosztása és meggyilkolása – bárki kövesse is el azt, és a józan gondolkodásúak tudják: a vészkorszak vesztesége a magyar társadalom egészének vesztesége, ahogy a kommunista diktatúra vesztesége is.

A holokausztnak azonban a civilizált világban kötött a jelentése: a második világháborús zsidók elleni népirtásra alkalmazzák: amikor a nácik és cinkosaik csecsemõtõl aggastyánig halálra ítéltek egy népet. Kínos, hogy erre egyetemi embert kell figyelmeztetni.

Lehet totalitárius diktatúrákról beszélni, lehet emberellenes rezsimekrõl beszélni, egy kategóriába helyezve a náci és kommunista típusú diktatúrákat, s ha indokolt, lehet más népirtásokról is beszélni, amennyiben egy népcsoport megsemmisítése volt a cél – de a fogalmakat manipulálni nem helyénvaló, különösen nem egy olyan ember részérõl, aki diákokat oktatott, netán tankönyveket is írt. Akkor sem, ha fájdalmát és a szenvedést kívánja érzékeltetni.

Az a relativizálás pedig, mely Horthyt és a korabeli felelõs magyar kormányokat, a közigazgatást kivonja a zsidók diszkriminációja, deportálása és meggyilkolása – a magyar holokauszt – felelõssége alól, és csak a nyilasokat kárhoztatja, szemben áll még a jelenlegi magyar kormány álláspontjával is. Mert utóbbi legalább azt nem vitatja, hogy Horthy – a német megszállás tudomásul vételével, Magyarország függetlenségének feladásával – a magyar zsidóság elpusztításáért is felelõssé vált.


Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2016-08-02 14:11
"Búcsúzik egy nemzet, egy nép a sorsával azonosuló írójától és gondolkodójától"
Innen: http://www.atv.hu...tert-kepek
A fentiekkel bócsúzott a fõapát a magyar gyûlölõ írótól. Az ész megáll. Látszik, hogy az apátúr dem olvasott tõle egyetlen sort sem..
118 #2 keepfargo
- 2016-08-02 21:06
perle, kösz...
Bárány Tamás, akiröl vajmi keveset hallunk vagy olvasunk, már a hetvenes évek elött megírta Karinthy nyomán az És így írunk mi c. kitünö müvét, amelyben kortársak irodalmi karikatúráit tette közzé. Eszte(szar)házy egyik paródiájának ez a címe: Kivezetés a magyar irodalomból. Bárány kritikája telitalálat, maró gúny és éleslátás jellemzi, végérvényesen lerántva a leplet a mások morzsáin felhízott tehetségtelen nyelvrontóról. (Ma már csak antikváriumban lehet esetleg megtalálni Bárány Tamás zseniális munkáját, ami nem meglepö, hiszen amíg a "katyvasz" és a "mocsadék" nyelvújítói dözsölnek a "meleg" magyar irodalomban, addig az igazi irodalom feketelistára kerül..)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,391,558 egyedi látogató