Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Kovács Béla-ügy a legnagyobb politikai korrupciós botrány a rendszerváltás óta

BelföldAzta, még a végén kiderül, hogy a sok jóbikos zsidó mind orosz és ellenem hozták létre a "csapatot", hogy le tudjam buktatni õket? FSZB-Mossad-CIA-MI6 faxa munka volt, de még nincs vége, sõt...ha jól sejtem. Fordulatos história és persze összeesküdés-elmélet. A rendszerváltás óta eltelt idõszak legnagyobb politikai korrupciós botrányának tartja a Fidesz frakcióvezetõje a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP) képviselõ ügyét, akinek az EP a múlt héten függesztette fel a mentelmi jogát.

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Jobbik “éles korrupciós támadást” intézett a Fidesz és a kormány ellen, miközben “a legfontosabb kérdések a korrupcióval kapcsolatban épp a Jobbik térfelén mutatkoznak”.

Példa nélküli ugyanis – folytatta -, hogy kémkedés miatt függessze fel egy képviselõje mentelmi jogát az EP. Kovács Béla a gyanú szerint információkat játszott az oroszoknak, amiért ellenszolgáltatást kapott – mondta a fideszes politikus, jelezve, hogy Kovács Bélától, illetve az õ közremûködésével érkezett a legnagyobb anyagi támogatás a Jobbikhoz.

“Ha ezt összerakjuk, akkor nem lehet másról szó, minthogy itt a rendszerváltás óta valaha volt legnagyobb politikai korrupciós botrány elkenésével kísérletezik a Jobbik. A Jobbik egész egyszerûen – Kovács Bélán keresztül, idegen hatalmak finanszírozásában – nem magyar, hanem más érdekeket szolgál. Ez a korrupciónak a legsúlyosabb esete” – fogalmazott Kósa Lajos.

Azt is megjegyezte, hogy a Jobbik “Magyarország kilépését szorgalmazza a NATO-ból és az Európai Unióból”, és “az országot az oroszok felé terelné”.

Kifogásolta továbbá, hogy a Jobbik támadja az állami földek értékesítését, ami mögött szerinte legfeljebb az állhat, hogy “a Jobbik támogatói között olyan nagybirtokrendszert támogató erõk vannak, akiknek ez a földértékesítés nem jó”. A sajtótájékoztatón többen is rákérdeztek, hogy ki lehet ez az erõ, Kósa Lajos azonban csak annyit reagált, hogy “folyosói értesülések” vannak róla.

A kormánypárti frakcióvezetõ szerint a magyarországi korrupció ellen a mostani kormányzat tette a legtöbbet. Példaként említette a párt- és kampányfinanszírozás új szabályait, a közúti áruforgalom elektronikus ellenõrzését, az online pénztárgépeket és a személyijövedelemadó-rendszert. Úgy összegzett, hogy a kormány intézkedései értelmetlenné teszik a korrupciót.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
3,405,570 egyedi látogató