Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mi volt a '48-as szabadságharc valódi oka és miért verték azt le?

KultúraTörténelem vagy ma! 2. rész.
Miért volt különleges a Magyar szabadságharc? A háttérhatalomnak, nem egyszerûen a Budapesti forradalommal volt baja. Hiszen máshol is támogatták, sõt elõidézték ezeket a forradalmakat, hogy kivegyék a hagyományos uralkodó családok kezébõl a valódi hatalmat és a bankárok világhatalmát bevezethessék.

Központi alakja Kossuth volt de ki is volt õ!?

A '48-as szabadságharc idején a külföldi tanulmányútjaikból hazatérõ, szabadkõmûves tanokkal is megismerkedõ forradalmárok
Kossuth Lajos a Dicsõ Fény Hajnalához
néven szerettek volna új magyar páholyt lapítani. Bár Kossuthot ekkoriban tényleg Isten Második Fiának és a Magyar Mózesnek nevezték, õ szerényen csak a Fény Fiához névbe egyezett bele.
A '48-as emigránsok konzervatív angol és radikális francia páholyaiból 1886-ban õ hozta létre az egyesített Magyarországi Symbolikus Nagypáholyt, aminek a nagymestere lett. És mivel Ausztriában továbbra is be volt tiltva a szabadkõmûvesség, Magyarország
a XX. század elejére Franciaországhoz hasonló szabadkõmûves központtá vált a maga 100 páholyával.
Kossuth 1894. március 20-án, este tizenegy óra elõtt öt perccel halt meg Torinóban 92. éves korában viszonylag tehetõs körülmények között!

Amikor 1848-ban Kossuth Lajos lett a pénzügyminiszter, azonnal hozzáfogott az üres államkassza megtöltéséhez, és egy bankjegynyomda felállításához. A gazdasági élet mûködését biztosító, fedezettel bíró magyar pénzt akart bevezetni. A bécsi Rothschild-ház irányítása alatt állott Osztrák Nemzeti Bank, az ONB, azonban nem volt hajlandó valódi pénzre beváltani az általa kibocsátott bankjegyeket, és egyidejûleg gyorsított ütemben vonta ki a nemesfém-és ércpénzt külföldre.
Kossuth ezért már 1848. április 19-én rendeletileg tiltotta meg az arany és az ezüst külföldre vitelét. Terve az volt, hogy 5 millió pengõ-pénz alapján mintegy tizenkét-és fél millió forintnyi pénztárjegyet bocsát ki. ( ezt Lincoln vagy Kennedy esetében láthattuk és tudjuk mivolt az eredmény)
Rothschild érdekeltségû ONB azonban azt akarta, hogy a magyar kormány tõle vegyen fel 12 millió forint hitelpénzt, de azzal a feltétellel, hogy a magyar kormány ismerje el az ONB bankjegykibocsátó monopóliumát Magyarország területén, és fizessen kamatot a Rothschildok által nyújtott hitelpénz után. Kossuth ezt elutasította, és az önálló magyar pénz mellett döntött. A pénzügyekben megmutatkozó kibékíthetetlen ellentét vezetett el a fegyveres konfliktushoz, amelybõl végül szabadságharc és függetlenségi háború lett.A szabadságharc bukását követõen az ONB összes kívánsága teljesült. Magyarországon 1873-ban már 482 pénzintézet, 160 különbözõ biztosító intézet, de csak 164 nagyobb iparvállalat mûködött. Ezek szinte mind a Rothschild-ház által irányított pénzkartellhez kapcsolódtak valamilyen módon.
A szabadságharc után az ONB és a mögötte álló nemzetközi pénzkartell erõteljes nyomást gyakorolt a Habsburg uralkodóházra és a kormányzatra, hogy az keményen lépjen fel az önálló magyar pénzt követelõ magyar kormánnyal szemben.
A magyarok sajnos nem tudták, hogy kivel állnak szemben, mert az elrejtõzött az arctalan pénzviszonyokban. A magyar társadalom a király ellen fordult, de az ellenség valójában egy rejtõzködõ pénzcsoport volt. Az emberek nem voltak tudatában, hogy a nemzetközi pénzoligarchia létrejöttével a kamatozó hitelpénzrendszer vette át fokozatosan az irányítást.

Adalék:
Kossuth anyai ága! A nevek mindent elárúlnak!
Anyja:
tyrlingi Weber Karolina
(Liszka, 1770 –
Brüsszel, 1852. december 28.)
Anyai nagyanyja:
nemes Hidegkövy (Kaltenstein) Erzsébet
Anyai nagyanyai dédanyja:
Musczler Anna Mária
Aki nem hiszi járjon utána!

Források:
Link
Link
Link
m.m.karahun

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-08-03 08:45
" A Haza Nagyjai "

Az 1848 -49-es szabadságharc után majdnem minden ház, viskó falán, valahol egy díszhelyen ott volt Kossuth "apánk" szeretett képe.
Jól mutatja az általános elhülyülést, hogy néhány évvel késõbb, már mellé kiakasztották a jó népek a véreskezû szabadságot eltipró: ferenc jóskát!, csak úgy népiesen.

Aztán jöttek az igazi sötét idõk, igazi sötét alakok:
szeretett rákosi pajtás
népszerû és szerény kádár elvtárs
aztán a szabadulás után antall jóska a kiárusító
a panel prolik hõse horn gyula
az agyament fideszesek bálvány a kis viktorka
Istenem ki még?

Pedig Rákóczi után senki nem érdemli meg, hogy emlegessék is........
254 #2 mujko
- 2016-08-04 03:46
KELLET egy forradalom mert az akkori értelmiséggel,grófsággal nem lehetett volna megcsinálni a kiegyezést így.
Egy Batthyány Lajos hol egyezett volna bele hogy zsidók önállósodjanak meg aztán a történelmi neveket családokat is fel kelet darabolni,elûzetni .
Mert hát ezek a családok év századokra vezeték vissza a családfát akik mellett a "hódítók " csak kubikusok lehetek volna származásilag .
240 #3 trk
- 2016-08-04 21:09
Kossuth-tal nem volt semmi baj.. Valamelyik beszéde még pár éve fellelhetõ volt a neten, talán szegedi vagy debreceni toborzás. Kötelezõvé tenném a hallgatását, márcsak a magyar nyelv miatt is..
Valóban, a "kiegyezés" körül jött létre a tõzsde is, meg még sok más zsidó"vívmány".. A kiegyezés 'atyjáról' meg annyit, hogy nem nagyon volt sikeres a birtokán való gazdálkodásban. Széchenyi megvette Deák birtokait, de meghagyta ott Deákot, csak úgy kellett gazdálkodnia, ahogy õ mondja.. A bevétel Deáké volt. 1 vagy 2 év alatt Deák visszavásárolhatta a bevételeibõl Széchenyitõl a birtokot.. (elnézést ha nem pont így volt, 90%ban igen.. csak a lényeg marad meg mindíg..)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,615,277 egyedi látogató