Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Monarchiára vágyik Csehország

BelföldA monarchia után vágyakozik egy kis cseh falu, és ebbéli vágyának konkrét jelét is adja azáltal, hogy mellszobrot emel I. Ferenc József császárnak.

Úgy véljük, hogy Csehországban királynak kellene kormányoznia – mondta a Cseh-Morva-dombságon fekvõ, 80 lakosú Pohled polgármestere, Jindrich Holub a Mlada Fronta Dnes címû lapnak.

A polgármester szerint “stabilitás és folyamatosság” lenne Csehországban, ha létezne egy uralkodói dinasztia.

A polgármester az Osztrák-Magyar Monarchia nagy csodálójának számít, és egyesületet is alapított “a Cseh Királyság megújítására”, hogy komoly vitát kezdeményezzen az államforma megváltoztatásáról.

Holub azt mondta, azért esett a választás az utolsó elõtti osztrák császárra, mert az uralkodó nagy szeretetnek örvend a falu lakói körében. Bár a császár soha nem járt a településen, I. Ferenc Józsefet ½mindig is nagy tiszteletben tartották Pohledben½.

A mellszobrot augusztus 20-án, két nappal a császár születésének 186. évfordulója után avatják fel nagy pompával és a császári himnusz dallamaira.

A Mlada Fronta Dnes szerint ezzel Pohled lesz az egyetlen csehországi település, amely 1918 után állított emlékmûvet osztrák császárnak.
Link

Hozzászólások

137 #1 balu
- 2016-08-03 07:39
Ez nemtom vót-e:
"Milo¹ Zeman chce ozbroji» obyvateµstvo, aby sa mohlo v prípade teroristického útoku bráni» "

nyugi, lefordítom :-)
-------------------- kapcs-ford:
Milos Zeman cseh elnök fel akarja fegyverezni a lakosságot, hogy egy terrortámadás esetén védekezni tudjon.

Milo¹ Zeman saját szavai szerint megváltoztatta a legális fegyvereket illetõ korábbi véleményét. Eleinte kritikusan állt a kértdéshez, de most teljes mértékben támoga5tja azt.
"A polgároknak fel kéne lenniük fegyverkezve a terrortámadások ellen", jelentette ki Milo¹ Zeman.
"Számolni kell azzal, ha Európába több, mint egy millió menekült akar jönni, akkor azoknak egy bizonyos százaléka ún. dzsihádista lesz" mondta Zeman, hozzátéve: "a megoldást azoknak a deportációjában látom, akik az országban nem kapnak menedékjogot - mint tudjuk, ezek alkotják a többséget."
Zeman úgyszintén deportálná az összes imámot, akik a mecsetekben a gyûlölködést terjesztik.
A cseh elnöknek nem tetszenek a külföldrõl jövõ pénzáramlások sem: "meg kell akadályozni a moszlim közösségek külföldrõl való anyagi támogatását." Zeman nem zárkózott el kerítés állításától sem a Cseh köztársaságban, ha az védene a moszlim migránsok áradata elõl. A határok védelmére szerinte a hadsereget is ki kell rendelni.
----------------------- eddig volt Zeman bácsi
Mink meg lassan egyértelmû nagy többséggel és elképesztõ részvételi aránnyal (tippelek vagy 75%-os részvételt és 95%-os "húzzatok a francba" választást) megszavazzuk ugye a "no-moslim zone"-t kis csonka hazánkban.

Sztem mindkét kezdeményezés igen ragadós lesz majd, Fico is benyög majd gondolom ezt-azt, a tót rendõrök egy alakulata már ment is a magyar határra, meg hát ugye EU-tanácsi elnökség... Ki lehetne használni, mondjuk, így Brexit után.

Meglátjuk. Egyelõre edzek meg veszek boxert (nem kutyát-boxert, az már van), viperát meg még pár háziállatot.
238 #2 bivaly
- 2016-08-03 09:13
Svejk. " Ferencz József képét, leszarták a legyek." Hajrá Monarchia ?!
2 #3 gerry
- 2016-08-03 10:47
Nem Anarchiára? - nekem olyan egyformának tünik.
329 #4 gutai zub
- 2016-08-03 11:16
Hû csehem?

Kétségtelenül jól dolguk volt a cseheknek a monarchiában.

Õk voltak a kedvencek, a talpnyaló hivatalnokok, a bürokrácia a császárnak. Még saját kis mini ipart és kapitalizmust is kifejlesztettek a nemzetköziek között.

Aztán mindenkit elárultak, jó idõben átálltak.

Csehek voltak az egyedüli ország a 2-ik VILÁGHÁBORÚ után, ahol a kommunista párt nagy többséggel demokratikus úton gyõzedelmeskedett!

ne bízzál bennük, szól a régi figyelmeztetés........
4 #5 Posta Imre
- 2016-08-03 17:49
Balu a napokban gondoltam rád, hogy ugyan létezel-e még? Oszt igen, ami számomra némileg megnyugtató.

Nem vicc ám! Mivel az I. VH elõtti idõszak áll "vissza", így a zosztrák nagyhercegsegg megkerülhetetlen üledék. Mivel G. Princip szobrot kapott Szarajevóban és a lehetetlen küldetésben Bécsben felrobbantják a kancellárt, így esedékes a nagy kerítéses migráncs-mizéria közepette. Nézzétek meg ki a külügyminiszterük. Talán már betöltötte a 28-at is, mint szíjcopó és "magyarország" a "sógorok" is egyre közelebb kerülnek egymás mocskos zsidó lukaikhoz.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.52 másodperc
3,405,334 egyedi látogató