Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ankara szélsõjobboldali retorikával vádolta az osztrák kancellárt

KultúraVégül is, Hitler is "sógor" volt. Hogy ki a "náci", csak nézõponty kérdése. Szélsõjobboldali retorikával vádolta Christian Kern osztrák kancellárt csütörtökön Ömer Celik, az európai uniós ügyek török minisztere, miután az osztrák szociáldemokrata politikus úgy nyilatkozott, hogy párbeszédet kezdeményezne az Európai Tanácsban a török csatlakozási tárgyalások megszakításáról.

“Õszintén szólva, nagyon zavarónak tartom, hogy ez az álláspont milyen hasonlóságot mutat az európai szélsõjobboldaliak álláspontjával” – vélekedett az európai uniós ügyek török minisztere az Anadolu török hírügynökség jelentése szerint.

Celik mellett Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter is bírálta Kernt. “Aggasztó”, hogy az osztrák kancellár “törökellenes diskurzusokba” bonyolódik – mondta a miniszter.

A török külügyi tárca vezetõje csalódottságát fejezte ki azzal összefüggésben is, hogy miként reagált az Európai Unió a július 15. törökországi sikertelen puccsot követõen. Ankara Európa szolidaritását és “támogatását várta a török nép demokráciáért folytatott jogos harcában”, nem pedig “növekvõ rasszizmust és idegengyûlöletet” – tette hozzá.

Kern a közszolgálati médiának (ORF) csütörtökön adott nyilatkozata szerint: még évekig vagy évtizedekig “lehetetlen” lesz Törökország uniós taggá válása.

Diplomáciai fikció

Kern a csatlakozási tárgyalásokat “diplomáciai fikciónak” nevezte. Úgy vélte: nem látszik, hogy a tagfelvételi egyeztetéseken történne elõrelépés.

Szándéka szerint a tagfelvételi tárgyalások megszakítása téma lehetne az uniós állam- és kormányfõket tömörítõ ET szeptember 16-án (Pozsonyban) tartandó ülésén.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter Celik bírálatára Twitter-üzenetében úgy reagált: Törökországnak inkább “el kell végeznie a házi feladatát”, és saját szóhasználatát és “belföldön tanúsított fellépését visszafognia”.Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2016-08-04 20:49
ne sógorozzunk olyan könnyedén és gyakran, vazze!!!

az labanc sosem volt családi viszonyban , legfeljebb iszonyban a magyariakval, csakhogy tuggyuk...

elöbb legyen sógorom egy török, ali beszedte az adót, de nem nyúlt a kultúránkhoz

legyen sógorm egy orosz, aki ha hagyott is szenvedni, ö maga még többet szenvedett,

még a rományt is elöbb elfogadnám sógornak, föleg azt, amelyik magyarul is képes megtanulni...

ezek a labancok 100-zal hajtanák át a magyar falvakon, mintha csak keresnék a kocsmából kiesö munkanélkülit..

a kilencvenes években "éhes magyar kutya" névvel illették a hütöada-invázió magyar résztvevöit, és volt hely, ahol kitett´+ek a "ne lopj, magyar!" figyelmeztetö táblát is...

így nincs miot sógorozni, feleim, lássátopk meg szümtükvel mik vogymuk - a "sógor" szemében
329 #2 gutai zub
- 2016-08-05 15:58
Törökország és a migránsözön

A töketlen Európát pillanatnyilag Törökország menti meg ideglenesen a még több, megszámolhatatlan színes hordáktól.
De képzeljük el azt a lehetetlen helyzetet, amikor egy farkas vigyáz az egész elhülyült és elpuhult kontinensnyi bárányra?

Aki csak távolról olvasgatott történelmet elképzelheti, hogy a muzulmán török meddig fogja védelmezni Európát, és útját állni a testvéri muzulmánjaiinak?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,899,464 egyedi látogató